donderdag 21 februari 2019

campagne

redactie De Psycholoog,
                                             Geestelijke volksgezondheid behelst de dingen in juist perspectief kunnen zien. Daartoe moet het verstand gebruikt worden. En dat heeft informatie nodig. Veel daarvan komt via de ogen en oren in de hersenen alwaar het verwerkt wordt op wat men een actualiteitsschermpje zou kunnen noemen naar analogie met het functionneren van computers. In dit overigens driedimensionale centrum wordt wat van buiten komt vergeleken met wat in het geheugen opgeslagen is en zo herkent men bijvoorbeeld een tafel als tafel. Om niet materiële zaken die uit de wereld in het brein belanden "correct" in te schatten -dat is toch de bedoeling- is het dus van groot belang wat er aanwezig is in die geheugencellen en daaruit beschikbaar komt. 
Helaas mankeert het daar flink aan terzake van het politieke bewustzijn bij vele landgenoten. Zij beseffen niet wat werkelijke democratie en eerlijke rechtspraak inhoudt en zijn dientengevolge niet in staat tot overeenkomstig optreden en handelen. Het meest essentiële van vrijheid is gelijkwaardigheid en deze toepassen is noodzakelijk om sociaal verantwoord met elkaar op te trekken. Maar zie hieronder hoe daartegen geknoeid wordt door personen die menen bij hun volle verstand te zijn. Een kapitalist of een IS strijder hoort van verscheiden kanten alsmaar dat zijn visie niet deugt, doch dat schudt hij van zich af en volhardt in zijn voor anderen schadelijke practijken. Hoe zou dan met een weinig gelezen tekst of woord voor de radio betere info over gelijkwaardigheid aan de hersens van politici toe te dienen zijn dan wat er vanuit hun opslag in het geheugen aldoor in dat actualiteitscentrumpje domineert? De professor aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam meent dat wij in een rechtsstaat leven en verkondigt dat. Hier past slechts een schoktherapie om de geestelijk gezondheid weer op peil te krijgen, van ziekelijke, doorziekende misvattingen te genezen.
Zoals gemakkelijk te begrijpen wil het volk goede rechtspleging en omdat het daar fundamenteel mis mee is - de rechters volgen de machthebbers, zoals tussen haakjes al eeuwenlang gewoonte is in de Lage Landen- moeten zij vervangen worden. Allemaal, want zij zijn collectief schuldig aan het verzaken van plicht tot rechtdoening en hebben hun eed geschonden; komen derhalve in aanmerking voor bestraffing en dit mag niet uitblijven wil de rechtsgelijkheid bloeien. De aanklachtpunten zijn te specificeren op het saboteren van het belangrijkste der Verdragen van de Europese Unie, te weten het art 1 der Verklaring van de rechten van de mens;  het instrueren van de politie en openbaar ministerie om zaken waar ze geen zin in hebben overboord te gooien tenzij collega juristen, de advocaten er een vette boterham mee kunnen verdienen en nog veel meer, waarvan een en ander genoemd op onderstaande site en na even zoeken te vinden en te preciseren. Volksvertegenwoordigers, de leden van de Tweede Kamer, zijn weliswaar meestens uitgezocht in achterkamertjes maar onwetend volk stemde in en dat geeft hen een zekere bescherming tegen verwijdering, ofschoon zij het daar met hun hebzucht en de macht van het volk rovend wel naar gemaakt hebben. Een praktische oplossing kan bestaan in beperking van salaris uit de Schatkist tot hoogstens acht jaren, zodat er veel nieuwelingen zullen komen. Dit tesamen met verlaging van het salaris tot modaal, hetgeen betere vertegenwoordiging van onderaan de maatschappelijke ladder oplevert. 
Hoe hieraan vorm te gieten? Er lijkt een campagne nodig, allereerst om tot bewustwording te komen en vervolgens maatregelen uit te dokteren. Ongetwijfeld zijn er veel lieden die hieraan kunnen bijdragen, zij het dat men het vaak niet met elkaar eens zal zijn en waarom er dan discussie nodig is. De huidige toestand schetsend komt Nederland er niet best te voorschijn en mogelijk is hulp uit het buitenland onontbeerlijk. Behalve van vakmensen zoals psychologen kan dat ook uit Brussel komen, want daar heeft men immers dat art 1 als preambule van de Verdragen. Jammer genoeg draait "Brussel" niet goed en dat zou maar verder verslechteren met iemand als Rutte, loopjongen van Achterkamertjes en Kapitalisten.
                                      
        NRC checke
                   Is de nederlandse Justitie corrupt?
De meeste afgevaardigden in de Tweede Kamer handelen niet naar wat het volk wil, i.e. bindende referenda om het recht van deelname aan beraad en besluit uit te oefenen. Zulke participatie vloeit automatisch voort uit art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, dat als preambule grondslag vormt van de Verdragen der Europese Unie. Men weet dat internationale verdragen voorrang hebben boven nationale wetgeving. In een beschaafde democratische republiek zijn bindende referenda vanzelfsprekend. Wie vertegenwoordigen die afgevaardigden dan wel? Dat zijn de Achterkamertjes en je kunt het horen aan het hoera op de derde dinsdag van september, waar voor ook minder goede verstaanders toch zonneklaar is dat Nederland geen staatshoofd heeft. Die Verdrag en wet handhaaft. Het kabinet komt voort uit het parlement en is het redelijk om te concluderen dat beide niet deugen?
Rechters zijn aangesteld om als autonome, dus onafhankelijke macht toe te zien op handhaving van Verdrag en wet. Zij worden geacht deskundig te zijn om uit te leggen wat de wet precies bedoelt en wat billijk is. Dat is niet de taak van advocaten en omdat ieder vrije toegang heeft tot de rechter voor een serieuze zaak moet de rechtbank toegankelijk zijn. Is dat ook bij Verdrag, hoewel vaak niet in NL tenzij men een derde inhuurt en flink betaalt. Het volk wil genoeg geld beschikbaar stellen voor goede rechtspraak en de rechtbank kan deskundigen inhuren om te helpen verduidelijken. Het is onjuist als het geld naar advocatenkantoren op de Zuid-As gaat.
Doch de rechters laten aangiften van rechtzoekenden verdwijnen in prullemanden op politiebureaus;
zij bestelen wereldwijd arme mensen door belastingontwijking op die Zuid-As toe te laten;
zij negeren het Verdrag van Parijs, hetwelk garandeert dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. In de trein zitten passagiers naast elkaar die verschillend hebben moeten betalen voor precies dezelfde vervoersprestatie. Albert Zwijn tilt buitenlanders die niet afweten van een bonuskaart.
Bovenal schenden de nederlandse rechters zeer bewust art 1 als boven genoemd en onverbiddelijk geldig in ons land. Zij belazeren ergo het volk en gedragen zich als knechten voor de heersende elite, die een piramidale maatschappij wil handhaven met grote verschillen in status en mogelijkheden. Zijn deze personen daarom als corrupt te kwalificeren en moet er vervanging geschieden?

Geen opmerkingen: