zaterdag 23 februari 2019

een werkelijk genoegen is niet denkbaar

                          zonder de nederlandse republiek uit te roepen

Het volk wordt onderdrukt door kabinet, meerderheid van het parlement en de justitie, die art 1 der Verklaring van de rechten van de mens saboteren. Dit art tekent gelijkwaardigheid en geeft daarom automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda, keuze van de landspresident, idem voorzitters der Provinciale Staten en burgemeesters. Het is opgenomen in de preambule van de Verdragen der Europese Unie en daarom ook in ons land volstrekt geldig. In de Achterkamertjes, die het parlement domineren, wil men er niet van weten omdat daar vastgehouden wordt aan een piramidale samenleving met meerderen en minderen. Daarom is Nederland geen beschaafde natie, geen democratische rechtsstaat te noemen. Dat doet men wel op menig universiteit en helpt zo mee aan de bedriegerij.
Beloven de bestaande politieke partijen u het hoogste goed, de vrijheid om als volwaardige mee te beslissen? Neen toch; die hebben het over ondergeschikte onderwerpen en de leiders mijden angstvallig het over echte zeggenschap van de burgers te hebben. Dat zou immers hun posities en daaraan gekoppeld inkomen uit de Staatskas maar schaden. Het is thans zoals het altijd geweest is: regenten hebben de macht en de minderen moeten zich naar hun pijpen schikken. Behalve in de Oudheid met vrije Friezen en zo. De meeste politici beloven zich in te spannen voor eerlijke verdeling, maar dat is in hun ogen en in de practijk voor henzelf meer en voor de rest minder. Nuttig zijn politieke partijen wel omdat deze helpen uw standpunten onder woorden te brengen. Om dan opeenhoping van macht bij overheersende leiders te beperken is het uiterst raadzaam om niet langer dan acht jaar salaris te betalen uit onze Schatkist aan ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren. Dat bevordert roulatie en spreiding van zeggenschap, terwijl ook de vergoeding voor een volksvertegenwoordiger terug te brengen is van een ton tot modaal om niet zoals thans de bovenklasse oververtegenwoordigd te hebben met alle voordeeltjes voor hen en hun vriendjes en misère aan de onderkant van de maatschappij.
Wat een geluk dat Nederland bij de Europese Unie hoort, want dat is een organisatie die ons kan helpen om democratisch te hervormen en de macht van de Achterkamers te beperken. Wij moeten wel zorgen voor betere leiding in Brussel; het ging daar in de zestiende eeuw ook al fout met een heleboel ellende in grote delen van de wereld tot gevolg. Provincies zijn te klein om voldoende autonoom te worden en daarom lijkt het goed autonome landsdelen te hebben in een Benelux Unie of deze nog uitgebreid met de Scandinavische staten om goede positieve invloed uit te oefenen in de wereld. Daar kunnen Suriname en kleintjes-in-nood nog wel bij. Dit moge uw voorkeur verdienen boven schelden op en afscheiden van de EU.
Wat zal er gebeuren in de Republiek van autonome uniedelen? Grondslag van de staat is art 1; het kan niet anders. Daarom moeten materiële posities gecorrigeerd worden als speelruimte voor anderen er teveel door beperkt wordt. Lees dat privé kapitaal van meer dan een honderd miljoen euro afgeroomd dient te worden richting Schatkist of collectieve bedrijven, evt pas geleidelijk in een periode van zeg twintig jaar. Zodat in elk geval levenslang parasiteren bestreden wordt. Wat door eigen arbeid vermeerderd wordt is uit te zonderen. Als bijvoorbeeld de eigenaar van de Heinekenbrouwerij kolossaal vermogen verworven heeft door systematisch te hoge prijzen te rekenen zijn er billijke redenen om te corrigeren. Groen Links heeft als verkiezingsslogan dat iedereen er op vooruit moet gaan. Dus niet stemmen op die partij, want in procenten gelijk komt in eurootjes neer op meer voor de bovenmodalen. Waartoe de leiders van Groen Links behoren! De SP is eveneens ver van sociale gelijkwaardigheid en koerst op blijvende ondergeschiktheid van de arbeider. Het CDA en de Christenunie eten van de bio-industrie, die God ongetwijfeld verboden zou hebben indien het al bij de schepping bestond. Noemde Adam de dieren gehaktbal, plofkip of moordde hij haantjes uit?
Hoe u in de ogen der geweldigen te Den Haag gezien wordt is duidelijk op de Dam te Amsterdam. Voor u is het grote gebouw daar niet toegankelijk en de dienaren van de macht, niet van het volk!, manen tot doorlopen. Doet de Groen Linkse burgemeester er wat aan? Neen, zij speelt knechtje van de kapitalisten die meer omzet, meer winst, een tweede huis in landelijk gebied en een zeewaardig jacht willen. Daartoe moeten er meer mensen en meer bedrijven in Amsterdam komen en wees een beetje inschikkelijk als u aan ruimte verliest. Hierbij past de overbodige tunnel onder de Zuid-As die vooral duitse betonbaronnen spekt. Zo blijft er geen geld over voor een sabbathsstad in aangenaam klimaat op duizend meter hoogte, per trein bereikbaar uit Paramaribo en van Zanderij. Ook prima voor hollandse scholieren die de tropen dan leren kennen. In het vroegere wingewest van Amsterdam, waar de inwoners nog steeds aan pinaren moeten doen! Zo blijft er geen geld over voor een heuvelige wal met baaien en volksbuitens tussen Almere en Hoorn, waarachter tot Lelystad bos en groot wild. IJselmeer en Markermeer zijn overmatig groot voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers.
Ondertussen worden advocaten op de Zuid-As schatrijk aan belastingontwijking. Als rechters klagen over hoge werkdruk is dat doorgaans een sein van onbekwaamheid. Het volk wil uitdrukkelijk genoeg geld beschikbaar stellen voor goede rechtspraak, maar dat niet kwijt raken aan advocatuur. Rechtbanken kunnen volop deskundigen inhuren voor redelijk, niet overmatig salaris. De justitie valt te verwijten dat door die belastingontwijking wereldwijd arme mensen bestolen worden.........door de NL rechters! Deze laten bovendien aangiften van rechtzoekenden verdwijnen in prullemanden op politiebureaus, negeren het Verdrag van Parijs over voor ieder dezelfde laagste prijzen -kom daar bij de NS eens om en buitenlanders weten niets over de bonuskaart van Albert Zwijn, zodat zij zich getild voelen. Bovenal presteren de zittende rechters de smeerlapperij om art 1 der Verklaring, het belangrijkste stuk wet dat wij bezitten, als nietig te behandelen. Hun bestraffing hoeft niet langdurig in de gevangenis te zijn maar kan naar hun verkiezing bestaan uit kortere dwangarbeid op Spitsbergen: daar keien rapen ter versterking van onze dijken. 
Hebben de mensen in maart genoeg mogelijkheden om tot een goede keuze te komen of voldoen de deelnemende partijen niet aan echte behoefte? Dit stuk wil bijdragen om dat laatste te verduidelijken. Maar hoe dan verder? Praat daar eens over.

Geen opmerkingen: