dinsdag 30 april 2019

geestelijke volksgezondheid


                               een volk van horigen
   Pilatus zei: "Wat is waarheid". In perifere streken krijgen PVV en FvD veel stemmen. Van mensen die door PvdA, CDA, D66, enz. goed verzorgd worden met woning en Corondon vakantie. Toch zijn ze niet erg dankbaar en willen in hun ontevredenheid ook een flinke Volvo voor de deur, net als de partijbobo's en de door dezen uitgekozen volksvertegenwoordigers. De parlementariers vangen elk een ton en behartigen de belangen van hun financiële klasse het best. Zoals prima mogelijk in de hollandse piramidale maatschappij. Was Nederland een republiek dan zou er meer nivellering zijn met ook vaker de beurt aan een ander na een tien jaar uit de Schatkist plukken. "Zoon van" kan gunstig uitpakken voor je carrière. In het midden Oosten betekent het doorgaans "twee handen op één buik", maar de heidense grieken namen het letterlijk. De zonen en dochters van de oligarchieduivels willen blijven zitten in hun achterkamertjes en op school, op de universiteit wordt onderwezen om dat met oranje te vieren.
Zo is er niemand "die de wet handhaaft", de heerlijke beschermende wet verwoord in de preambule van de Verdragen der Europese Unie en daarom volstrekt geldig ook in ons land. Trouwens in elke beschaafde natie, want het oude bijbelse Tweede Grote Gebod is niet anders en al duizenden jaren bekend. Doch het kabinet, de beide Kamers en de Justitie saboteren en gemeten aan de wet is de waarheid dat M Rutte wegens volksverraad wel een tien jaar dwangarbeid toekomt, bijv.met keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken. Tevens is een forse korting op de salarissen in het onderwijs passend wegens misleiding van de jeugd. Die moet niet voor Groen Links kiezen want de burgemeester van de hoofdstad kruipt voor de Achterkamertjes en houdt de jonge mensen weg uit het grote gebouw op de Dam. Voor hen is er werk in de magazijnen als u op het Internet koopt. Zonder de prettiger werkomstandigheden in winkels en degraderend tot horigen, die niets te vertellen hebben. Waar blijft de goede opvoeding tot echte democraten met verantwoordelijkheid en deelname aan beraad en besluit als de samenleving zich onderwerpt aan het groot kapitalisme van zichzelf begunstigende bazen en ondergeschikten die Anno Domini 2019 niet beter af zijn dan horigen. De goed gesalarieerde spraakmakers van de media roepen oranje boven want aan zulke opvoeding of voorlichting doen past niet in hun straatje van de betere buurt. Geldt dit niet evenzeer voor al die professoren?
   Dan is er wet nodig tegen de nieuwe horigheid met bijv. zeer hoge extra belasting op de Internetwinkels, op multinationals die gemene advocaten inhuren om belasting te ontwijken, op winkel- en koffieketens die voordeel putten uit schaalvergroting maar de dag verpesten met stimulering van horigheid. Natuurlijk ook wet om macht en zeggenschap te spreiden door verplichte roulatie, waarbij artikelen dat zeg trambestuurders en conducteurs  nooit een volledige werkweek zullen uitoefenen omdat van hen ook arbeid nodig is met eigen verantwoordelijkheid en inbreng tegen de horigheid. Maar zullen wie medeschepselen minachten door van de bio-industrie te vreten dit willen begrijpen? Dat het anders kan in een republiek van autonome landsdelen met bindende referenda?

Geen opmerkingen: