vrijdag 25 september 2020

iets zwarts zien

of misschien bijziend?
                                Merken de redacteuren van de media niets vreemds aan de foto van het "zwarte gat"? In de schil van licht rondom zit blijkbaar een opening voor Aardbewoners om het ding te "zien". Inderdaad moet de foto wel een compositie zijn! Wat zich daarbinnen bevindt zou een brok oerspul kunnen zijn, evt. nieuw gevormd door botsing, in een toestand als van het zeer jonge nog ondoorzichtige heelal met uiterst hoge temperatuur. Zo heet dat er nog geen atomen gevormd konden worden met daarvan pas aan de rand de kern verhullende straling.
Want zwarte gaten bestaan niet zoals Vasily Yanchilin aantoont in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation (2003), op zijn site top-formula.net en in the Canadian Journal of Pure and Applied Science. Die stof blijkt te moeilijk voor journalisten die zich met wetenschap bezig houden; op de Universiteit van Amsterdam werd het boek naar een afgelegen magazijn gebracht zodat studenten er moeilijk bij kunnen en onwetend, dom blijven; dit uit voorzorg om een eigen theorietje niet in gevaar te brengen. Welke niets oplost en het beste vergeten kan worden! Te Utrecht bedacht men een normalisatie voor tekortkomingen in de algemene relativiteitstheorie en als die niet juist is wordt hun werk waardeloos; te Leiden is men te hoog geleerd om de russsiche wetenschapper van repliek te dienen met tegenargumenten als hij aanvoert: dat een foton aan het principe van least action gehoorzaamt en nabij massa een pad kiest met zo groot mogelijke stappen (oscillaties van lagere frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk. Waargenomen wordt een pad niet vlak langs die massa (waar die frequentie hoger zou zijn) maar op enige afstand (lenswerking). Dit bewijst dat de algemene relativiteitstheorie fout is, de tijd verstrijkt niet langzamer nabij massa maar sneller met derhalve hogere frequenties van elektromagnetische straling. 
Nog diverse andere argumentatie van Yanchilin haalt een streep door zwarte gaten met stilstand van de tijd, geheel in strijd met het snelle verloop der processen in het jonge zeer geconcentreerde heelal. Inflatie, negatieve energie zijn verzinsels die niet passen in de natuurkunde. Versnelde uitdijing van het universum berust op de onbewezen stelling dat de lichtsnelheid zomaar constant zou zijn. 
Wie van wiskunde houdt zou Yanchilin's artikel over Poincaré moeten lezen, waarin Riemann meetkunde niet nodig blijkt als men werkt met door massa bepaalde variabele lengtemaat. En bedenk dat het heelal niet voortgekomen kan zijn uit een punt, want dat is een wiskundig begrip. In de natuurkunde bestaat het niet omdat het geen afmetingen heeft. De russische wetenschapper ware voor de televisie te interviewen of beter is het om hem uit te nodigen voor een gastcollege met aansluitend discussie. Zoek voor bondige verdere info in het nederlands op deze site.




















Geen opmerkingen: