maandag 12 april 2021

Ronde Tafel

                voor een meerderheid
Tot dusver behaalt de Dierenpartij slechts magere resultaten en mishandeling van dieren gaat op uitgebreide schaal door. Wordt nog erger indien er een miljoen huizen bijgebouwd worden met daarin eters van de bio-industrie. De managers van Albert Heyn werken voor de winsten van de aandeelhouders en tot deze categorie behoort een groot deel van VVD en D66, alsook van de leden der beide Kamers. Die regelaars zijn evengoed in staat om collectieve supermarkten zonder vlees te runnen met iets verderop een slager. Import van goedkoop vlees valt te blokkeren met nationale wet die verplicht om het kalf bij de koe te houden, enz. Bij de partij ontbreekt nog een programmapunt, luidend dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte toekomt om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. En er wordt niet geprotesteerd tegen de lieden die hun honden klein wild laten opjagen en verdrijven. Voor deze roofdieren zijn aparte grote gebouwen mogelijk waar ze kunnen rennen, snuffelen, blaffen en bijten.
Links heeft samen met de middenmoot een meerderheid en die lijkt akkoord te gaan met vijfduizend euro erbij voor de minima. Zo kan de boer goed betaald worden, maar het welgestelde derde deel van de bevolking, dat toch al overhoudt, zal dan een tien mille moeten inleveren om inflatie te vermijden.
Te Den Haag ware een grote Ronde Tafel te plaatsen waar de verschillende partijen openlijk met elkaar bepraten hoe voor diverse vraagstukken op een gemeenschappelijke noemer te komen. Dat er zoveel partijen zijn moet aangegrepen worden als voordeel, want het voorkomt dictatuur en regentendom uit Achterkamertjes. Stel aan die Ronde Tafel voor om de kiezers voor hun inspanning tot afweging te belonen met honderd euro bij het stemlokaal. Dat versterkt ongetwijfeld links en verzwakt de geldwolven met hun bio-industrie. Een mooi onderwerp is ook "meer geld voor de universiteiten". Zulks is beslist nodig voor omscholing van tegenstribbelende nietsnutten daar tot aspergestekers. Die klaplopers door vriendjes van een mooi baantje voorzien bleken niet in staat om goede leerboeken in ons nederlands te schrijven en nota bene wordt de toegang tot de wetenschappelijke met belastinggeld betaalde bibliotheek voor anderen dan eigen volkje zwaar gehinderd; planken volstaan niet meer, maar bij de UvA mogen zelfs daar afgestudeerden niet eens googelen. Wie wil er meer politie, knechten van de heersers die altijd met z'n tweeën lopen om gelijk te krijgen van de rechter? Herinner ieder aan de Ronde Tafel eraan, dat een bekwame eerlijke agent het wel in zijn eentje af kan, net als de veldwachter vroeger. Dus is minder politie en geen boa nodig, maar zorg dat de jeugd een prettige militaire opleiding krijgt gelijk vroeger bij de stam om hoofd en handen in tijd van nood te gebruiken en dagelijks orde te helpen handhaven. Geef de jongens een vliegdekschip en stuur de generaals met hun huurlingenlegertje weg. Geef de huurling eens ongelijk als hij het eigen belang vooropstelt en deserteert. De wapenlobby suggereert dat de Russen zich klaar maken voor oorlog maar zij komen hier liever met vakantie en Poetin verdwijnt wel. Is het haalbaar om aan een Ronde Tafel de PVV duidelijk te maken dat de Belgen nooit hun Europese hoofdstad kwijt willen en wij geen harde grens met de zuiderburen wensen? Samenwerking van de noordelijke kleine staten, een sterk progressief blok vormend, is wellicht een tussenoplossing. Reflecteer of aan de RT een soort links akkoord + middenmoot tot stand te brengen is zonder afhankelijk te zijn van een oude PvdA regent.

Geen opmerkingen: