maandag 19 april 2021

wildpark

             Pink van de Dierenpartij,
                                                    Zoals jullie wel weten kom je in het Amsterdamse Bos nagenoeg geen wilde viervoeters meer tegen behalve een in een boom vluchtende eekhoorn. De vele honden jagen klein wild op en weg na thuis van de bio-industrie gevreten te hebben. Wolf en vos houden zich na verzadiging koest.
Wie zijn er vijandig jegens jou? Is dat de KLM-directeur die een salaris heeft van 7 ton en daar nog een bonus bij krijgt, lees pakt, van 2 miljoen? Wordt zo de vliegtuigstoel duurder en moet jij luxe hotels voorbijgaan? Denk aan de laagbetaalde stewardessen. De man kan wel 2,5 miljoen doneren aan de Voedselbank, want een vervoersbedrijf leiden is niet moeilijk. De universiteit is "heel open" en laat elke student toe. Maar afgestudeerd heb je concurrerende en vijandige kringen die mooie baantjes niet willen laten rouleren. Draag ik spotgoedkope sandalen uit Azië, betaald met onvriendelijk loon? Wat als je een hond wegjaagt die aan jouw spullen snuffelt en dan scheldwoorden krijgt of erger zelfs lijfelijke agressie? Behalve baas over de hond ook nog baas over jouw domeintje willen zijn? Met heel veel mensen niet meer kunnen tafelen? Dan neem je een gehoorzame hond. Dit leidde tot overmatige aantallen van die roofdieren tot schrik van de Natuur. En achterstelling van kinderen aan wie echte natuur onthouden wordt. Wat is eraan te doen?
Wellicht hebben jullie capaciteit om een hondenborg uit te tekenen; een heel groot gebouw waar deze beesten kunnen rennen, snuffelen, blaffen en bijten. Bijvoorbeeld aan de oostzijde van de Bosbaan boven parkeerterrein. Daar is volop ruimte, ook voor latere uitbreidingen. Voor de bouw is een programma nodig met mooie architectuur van vakmensen, voor inrichting en gebruik. Schrijf er maar een prijsvraag over uit. Bij de grote stad Amsterdam kan het Amsterdamse Bos tot en met de Oeverlanden een echt natuurpark worden, waar mensen niet zich vijandig gedragen jegens kleine dieren en dus honden absoluut weg moeten blijven.

Geen opmerkingen: