vrijdag 3 september 2021

Echt links

           zoals het nog niet in de verkiezingsprogramma's staat
Doorgaans wordt in de belangenbehartiging aangehouden: Ik, wij, jullie, zij, NN. Het christendom kent echter de vraag van de Messias: Wie is mijn broeder of zuster? Daarvoor geldt respecteer en help want ze zijn als uzelf. Idem voor de overigen, de anderen. De politiek verwoordde dit met: "geboren vrij en gelijk in rechten", waaraan evenwel het plichtshoofdstuk nog aan ontbreekt. Men schiet danig tekort want de Aarde wordt bevolkt door heersers, onderdrukten en een nogal passieve middenmoot. De bazen met macht en geld noemen zich vaak wel sociaal georiënteerde democraten. Doch puntje bij paaltje houden zij buitengewoon scheve verdelingen in stand, die voor henzelf gunstig uitpakken. Hoe kan het anders bij mensen?! Politiek links wil graag veranderen maar is behoorlijk verdeeld en weet zo niet hoe dat vlot kan geschieden zonder allerlei schade aan te richten. Het schort aan een goed plan dat de kopstukken zouden moeten maken. Deze lieden zien zichzelf meer als leiders in wie je maar vertrouwen moet hebben. Dat resulteert vaak in situaties als bij foute weersvoorspelling: Je hebt er niets aan; integendeel kan het zeer storend uitpakken. 
Op onze planeet is evolutie het thema. In het fysieke domein wordt dat sinds een paar eeuwen wel begrepen, maar ook is er kennelijk door de Schepper geestelijke ontwikkeling geprogrammeerd. Spreek niet van Het Scheppende als Eerste Oorzaak wegens de gekoppelde enorme intelligentie. Met ja valt te beantwoorden de vraag of voor die geestelijke evolutie inspanning geleverd moet worden. Anders zou er stagnatie ontstaan met bijvoorbeeld eindeloos slechts voetbal op prime time. Wie op het veld het snelst is krijgt de lof en het geld. De gaande ontwikkeling leidt tot het verbeterd inzicht dat De Partij niet mag domineren. "Gelijk in rechten" maakt behalve een heleboel wetten ook veel van hogerhand sturen ongewenst en daarom moeten er buurt-, wijk- en gemeentevergaderingen komen voor beraad en besluit. Onze belangrijkste "Grondwet" "gelijk in rechten" is volstrekt geldig en als zodanig erkend in de preambule der Verdragen van de Europese Unie. Dit is te interpreteren voor handel en wandel. De nederlandse rechters hebben er helaas lak aan. Zij volgen de machthebbers in plaats van onafhankelijk op te treden en de Wet toe doen gehoorzamen. Van hetzelfde de professoren die de jeugd moeten onderwijzen. Dit onder de slogan, lees leugen, dat NL een rechtsstaat is. 
Al in de wieg groeien er verschillen met later zeer uiteenlopende ontplooiingskansen. Op het Ondermaanse wordt de staatsinrichting door ons bekokstoofd in positieve of negatieve zin maar een meerderheid slaagt niet altijd in waar het op uit is. Dan is het zaak om de elementen van een goed programma naar voren te halen:
Rouleren na tien jaren vangen uit de Schatkist; dan de beurt aan een ander.
Afroming van teveel privékapitaal richting Schatkist of collectieve bedrijven. Zij het met vertraging als men zelf hard gewerkt heeft. 
Ongeveer gelijke beloning voor gewerkte uren plus winstdeling, extra voor inbreng kennis, zwaarte van het werk; aftrek bij vervuiling en overbodige concurrentie die nuttiger werk blokkeert.
Algemene dienstplicht voor "asperge steken", etc.; niet steeds dezelfde mensen opzadelen met het slechtste werk.
Voor alle jongeren militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en bekwaam te geraken voor handhaving van orde. Kan best op een leuke manier.
Met de 1500 miljard gespaard kapitaal het grote bedrijfsleven collectiviseren en natuurlijk beëindiging van de bevoordeling van welgestelden via de aftrek pensioenpremie.
Plicht tot aanvulling der beloning voor productie van onderbetaalde werknemers in Azië door storting in gindse pensioenpotten, zodat er geen groot kindertal nodig is. 
Daarom ook wereldwijd DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking en verantwoordelijke ouders op te sporen.
Afschaffing van het anderen discriminerende dubbele paspoort en stimulering van emigratie. Toename van de bevolking leidt tot kwadratisch meer opstoppingen.
De dieren niet vergetend zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken los te maken van staten gelijk Antarctica. Achter een heuvelrij met baaien en volksbuitens tussen Almere en Hoorn tot aan Lelystad droog terrein voor groot wild.
Elk dier onder controle van de mens zal voldoende natuurlijke buitenruimte hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen.

Geen opmerkingen: