dinsdag 7 september 2021

unie van sociaal volk

 Wat verdient voorkeur en hoe staat het met realisatie?
Paria's uit de sloppenwijken van India, die volgens plaatselijke opvattingen menen dat het een natuurlijke orde is om verstoten te worden, bij ons een jaartje alle comfort te bieden?
Of een half miljoen euro besteden aan opvang van een gezin van 7 personen (voor woning, school), waarvan 6 niet vervolgd worden en de 7e mogelijk voldoende geld weet te mobiliseren voor redelijk goedkoop verblijf in een buurland met lage levensstandaard?
                 Links in de politiek valt te omschrijven als gericht op redelijk gelijkmatige verdeling van aards bezit. Daar horen dan ook veel mensen bij die zich liberaal noemen. In theorie heeft zulk links een flinke meerderheid omdat de vette haves tamelijk gering in aantal zijn. Maar wat betreft verdeling van de macht zijn er aan de linkerkant van het democratisch spectrum danig verschillende opvattingen. Die variëren, met onder andere de mening dat veel kiezers niet al te bekwaam zijn of hun aandacht op iets anders vestigen zodat een elite van specialisten in aanmerking komt om te leiden -zoals bij de vroegere communisten; met bij anderen, gezegend met linkse voorkeur, praktisch gedrag beogend om van jou te pikken tegen te gaan. Er zijn heel veel routes om te begunstigen en omgekeerd achter te stellen! Zo is het tamelijk begrijpelijk dat verdeeld links niet in staat is om een regering te vormen. Dan grijpt ultra rechts zijn kans: de miljardairs groeien voorspoedig in aantal en in vermogen om te domineren. De spaanse miljardairs kunnen tevreden zijn over de nederlandse bewindslieden, hen helpen dokken te vermijden.
Wat moeten we doen?
Hier eerder een reeks punten voor een goed links verkiezingsprogramma, maar dergelijke plannen zijn nauwelijks voorradig bij de gevestigde partijen met hun heerszuchtige boven-modalen. Ongetwijfeld leven die wel bij miljoenen kiezers, zij het in wisselende samenstelling en mate. De zittende bonzen van de politieke partijen -die blijkbaar geen drastische verbeteringen willen voor het gewone volk- krijg je niet gemakkelijk weg, gesteund als zij worden door op carrière beluste secondanten. Daarom lijkt het zinvol om van onderen op, dat is door mensen die niet ingekapseld raakten door het politiek establishment, iets nieuws te beginnen: een unie van sociaal volk. Unie staat voor koepel, zodat samen met kleine apart-blijvers te regeren valt. Onder de koepel zijn essentiële zaken te bespreken en daar valt nog wel aan toe te voegen bij het lijstje in de kopie, zoals: ongeveer pariteit van vreemdelingen uit een bepaald land hier met nederlanders ginds. Dus als er van de honderd miljoen egyptenaren 1 % naar Holland komt dan ook een miljoen nederlanders naar de vruchtbare streken langs de Nijl. Regel veel in autonome gewesten van een Benelux republiek en zoek samengaan met Scandinavie om een sterk progressief blok te vormen. Daarin mag invordering van belastingontwijking niet ontbreken, ook uit Monaco. Immers hoort alle wet gestoeld te worden op billijkheid. Natuurlijk is het niet billijk om slechte productie uit te kopen en het gratis geld voor de nertsfokkers moet teruggehaald worden. 17 miljard om honderden boeren uit te kopen? De krant zal niet nauwkeurig geweest zijn. Wat doen die lui dan met al dat geld? Het antwoord is bekend: de prijzen opdrijven. Nog meer vestigingen van Albert Heyn? Daar bevorder je geen arbeidsvreugde mee. Minder boerenland om meer huizen van drie ton op die grond te zetten? Een familie van zeven personen uit het buitenland kan dikwijls in eigen land terecht, vroeg of laat voor honderdduizend euro. Ze betalen dan ook geen vijftigduizend euro schoolgeld voor basisopleiding van de kinderen, die vervolgens misschien asperges gaan steken. Die pariteit is heel wel mogelijk met Marokko door tegen over de Canarische eilanden het NL Rijk met een tienduizend vierkante kilometer te vergroten en dat vervolgens grondig te ontwikkelen. Het kostenplaatje, eerder geschetst op onderstaande site, doet vermoeden dat er dan voor de West-Saharanen en de inheemse marokkanen nog flink overschiet. Minder kantoorwerk, meer arbeid in collectieve land- en tuinbouw hier en ginds, dat wilt u niet? In eigen land leuke auto's bouwen scheelt afdracht van loonbelasting en sociale premies aan vreemde schatkisten. Kan ook in die nieuwe metropool met zwemmen in grachten vol atlantisch water en recreatie in een groene zone gedrenkt met afvalwater. Zonder honden die klein wild op- en verjagen maar met heel veel tamelijk tam rakende beesten.
En heeft u nog iets? Dan ermee naar de Koepel, bijv. Vooreerst in congressen.

Geen opmerkingen: