dinsdag 24 mei 2022

ontevreden?

                                         Regenten met hun dienstauto's hebben gezorgd voor minder tramhaltes, zodat wij verder moeten lopen. En minder validen meer gebruik zullen maken van het extra vervoer dat door de regenten aangeboden wordt en ons meer van hen afhankelijk maakt. Reden derhalve om de burgemeester en de directie van het GVB weg te sturen.  Het Hoofd van de Gemeente is de Gemeenteraad en daar zitten veelverdieners, die hogerop willen en nog meer centjes verlangen, waartoe de volle stad maar verder moet groeien. Met die beruchte Zuid-As waar ze aan belastingontwijking doen en wereldwijd arme mensen benadelen. Met opvang van wie eigenlijk weinig of niks te maken heeft in het nationale verzorgingscentrum Amsterdam wegens helemaal niet bijdragen aan deze functie. Maar zo ontstaat er wel een woningtekort en worden wij verder afhankelijk van de regenten die regelen en distribueren. Niet distribueren naar wie aan de beurt is doch om de deugdzaamheid der regenten te benadrukken. Deugdzame regenten? Die waren er helemaal niet sedert de Gouden Eeuw met uitbuiting van loonslaven hier en zwarte slaven op de winstgevende plantages. 
Al een paar duizend jaar geleden was er in Athene democratie met gelijke rechten voor de burgers. Dat is opgepikt door de Europese Unie met in de preambule bevestiging van ieders gelijkwaardigheid. Dat betekent automatisch recht op deelname aan beraad en besluit, hetgeen meestal heel anders uitpakt dan het overlaten aan de regenten. Die er op uit zijn om zichzelf te bevoordelen. Met steun van de door hen benoemde rechters en zo is het bindend referendum taboe hoewel het de essentie vormt van ware democratie. Amsterdam heeft twee universiteiten en op beide liegen de juristen dat het hier een rechtsstaat is. Het deelnemen aan beraad en besluit vinden ze kennelijk alleen maar geschikt voor regenten en daarom moeten deze "onderwijzers van de jeugd" vervangen worden. De rechters bedriegen mee; zij weten heel goed dat internationale Verdragen gaan vóór nationale regelgeving. Toch vals helpen onderdrukken stempelt hen als een kwaadaardige kongsi die alleen genegen is werkelijk recht te spreken als het hen en hun vriendjes niet schaadt. 
Er wonen in Amsterdam wel honderdduizend mensen die elders even gelukkig kunnen zijn, nog gelukkiger met een zak geld toe als zij een woning vrij maken voor wie hier nodig zijn. Dubbele nationaliteit is zwaar discriminerend want het verleent kansen in twee landen naar keuze, welke gewone mensen onthouden wordt. Dus moeten die lieden kiezen en als een vreemde nationaliteit de voorkeur heeft hoeven zij doorgaans niet in Amsterdam gehuisvest te worden. Zodat in een mum van tijd de plaatselijke woningnood verdwijnt en de huurprijzen dalen. Jammer voor de regenten met meer spaargeld dan een klein saldo op de bank en daarom onroerend goed of aandelen kopend met geld dat ze niet nodig hadden maar gewoon bijgeschreven krijgen conform rang en stand. Dat levert immers op meer dan om de inflatie te compenseren en zo word je nog welvarender. Een patatje speciaal kost op het Amstelstation thans vier euro en een kopje koffie in het gemeentelijke Flevobad 2,80. 
Maar als die oude regenten weg zijn dan krijgen we toch nieuwe regenten? Dat ga je tegen door niet langer dan tien jaren uit de Schatkist te betalen aan ministers, professoren, ambtenaren, rechters, volksvertegenwoordigers. Daarna de beurt aan een ander en laat je zoon of dochter niet voor fietskoerier spelen maar zorg voor een gedegen opleiding. Ook op het militaire vlak om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en denk daarbij aan prettig bezig zijn zoals ridderzonen voorgeschoteld kregen. Nu is er een huurlingenlegertje, blaffende officieren en politie als knecht van de regenten. Het volk is zo niet soeverein. Wil het volk soeverein zijn dan moeten die oude welbespraakte graaiende regenten weg en komen er bindende referenda over hoofdzaken, waarna het ondergeschikte parlement of de ondergeschikte gemeenteraad zorgt voor uitwerking en controle. In een republiek. Want nu staan de rechters toe dat de beheerders van Onze Schatkist onderscheid maken tussen eerste- en tweede-rangs burgers. De figuur aan het touwtje van Rutte & Co, zelf loopjongens van de altijd hongerige geldwolven, doet het voor vleierij en poen. Dat lust ons niet. Het zal best goed zijn om Nederland op te delen in een vier autonome gewesten. Dat werkt spreiding in de hand, vermindert drukte en files. Bovendien kun je Albert Heyn en dat soort zaken slechts in 1 gewest toelaten ter wille van variatie en concurrentie. Wel verdient het aanbeveling om samen met Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg of nog liever ook met de Scandinaviërs een Unie te vormen. Dat levert een sterk progressief blok op in de EU en voor de wereld. Ook zit hier een kansje om de Unie buiten de NAVO te brengen zodat de Russen meer lucht krijgen. Grotten in de Noorse fjorden kun je dan bewaken om er kernkoppen op te slaan. Nodig hiertoe uit in plaats van geld te spenderen aan salarissen voor de vele generaals en het dure geïmporteerde wapentuig. De russen komen hier liever als toerist.
Verdeel en heers past regenten prima en zo kunnen zij tevreden zijn met de toestroom van vreemde migranten. Dat gaat door grote cultuurverschillen ten koste van saamhorigheid en de ontbrekende militaire vorming draagt daar ook al niet aan bij. Wetenschappers spreken van extractie, van vrijwillig geaccepteerde uitbuiting der lagere klasse door een bovenlaag die zichzelf als een elite bestempelt of tenminste beschouwt. Met volop steun van degenen achter de groene tafels en zij moeten daarom snel vervangen worden, want hun houding en daden zijn als corrupt aan te merken. Dit ook bij de overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden via het pensioenfondsensysteem dat in strijd is met belasting betalen naar draagkracht. De burgerij is politiek verdeeld, vooral door te weinig kennis van zaken, gebrek aan info over de wantoestanden en onbekend met de mogelijkheden tot betere verdelingen. Soms activeert een algemene staking de massa om zich goed in te spannen voor verbetering. Hiervoor werden argumenten aangevoerd om zich in te spannen en niet aan de regenten hun extractie-politiek toe te staan. Als het volk soeverein wil zijn dan maakt het nieuwe wet en regelt een republiek met ieders medezeggenschap. 
Heeft u liever voetbal op prime time? Veel oude mannen met baarden rennen er tegenwoordig over het gras.

Geen opmerkingen: