dinsdag 3 mei 2022

rechtsvinding

                            1 mei  MMXXII
    Een leeghoofd valt redelijk gemakkelijk te vullen met ...boem, boem, Boem / boem...... Zou dat enige schadelijke gevolgen kunnen hebben gelijk verslaving aan verdovende middelen? Op de belangrijkste radio-uren wordt er loos gepraat over voetballers voorgeschoteld, onderbroken door een soort hersenspoeling, honderden keren herhaald, zoals voor "hoger opgeleiden" en dan dus ook nogal discriminerend. Na elven wordt er een vervelend herhaald duits deuntje in je oor geblazen. Ook hoe meer vrouwen des te meer geratel, hoewel nog niet het nivo halend van spaanse dames. Veel geklets over minder mannen in topfunkties. Weet men niet dat op jacht gaan en vijanden verslaan vreemd is aan het gans andere wezen de vrouw? Zij draagt een kind in haar buik en zoogt het. Daar is haar geest op afgestemd. 
    Bij grote tennisclubs lijkt een cafébaas de macht overgenomen te hebben en die zet de versterkers harder om meer omzet te behalen. Jeugd zie je weinig in het clubhuis; die moet op de fiets bestellingen rondbrengen. In die grote stad Amsterdam wordt meestens krakkemikkig tennis gespeeld omdat de vereniging laks is met onderwijs. Alleen Big Ali Sport in het Westerpark zorgde voor spotgoedkope lessen, maar de wethouders Van den Burg en Kukenheim moesten zo nodig de club kapot maken nadat het Gemeentebestuur veroordeeld was door de Raad van State in een klein financieel geschil. Dat werd gedaan met leugen en laster over voorzitter Josefa, r.i.p., en de club. De president van de rechtbank had er geen bezwaar tegen. Dat hebben wel de vele leden, sympathisanten en sponsors, maar nog is de heerszucht op het stadhuis sterker. 
    In Zweden heb je een tennisbaan bij de school en raadt eens waarom. De openbare school mijdt angstvallig, het is een groot taboe, of de Schepper -die het ingewikkelde koolstofatoom bedacht dat biologen nodig hebben voor hun verklaringen- planeet Aarde ziet als zijn boerderij waar mens met dier evolutie door moet maken. 
   Nu is op het fietspad de vraag actueel wat recht en wat krom is. Vindt de gebruiker het aanvaardbaar dat niet meer zoals vroeger er rustig gereden wordt doch angst en schrik rondwaren? Het noopt tot uitvissen wat er moet gelden aan recht, aan juist met elkaar verkeren en dat blijkt algemeen noodzakelijk. Volgens de wet, afgeleid uit beschaving en met volle essentie verwoord in de preambule der Verdragen van de Europese Unie komt niet alleen elk mens vrijheid toe maar is hij / zij vrij en dientengevolge behorend deel te nemen aan beraad en besluit. Zulks naar vermogen en daarom hebben wij als soeverein volk niet alleen taak om wetten te schrijven voor redelijke verhoudingen maar mag men de interpretatie, de rechtsvinding, niet geheel overlaten aan vermeende specialisten. Zeker niet in Nederland waar de rechters puntje bij paaltje even corrupt zijn als schatrijke russen. Een crimineel verbergt doorgaans zijn misdrijven en presenteert zichzelf als een positief element in de samenleving. Waar de belangen van henzelf en hun relaties dat toelaten is dit ook het geval bij de hollandse Justitie. De fouten worden wel toegedekt door meeprofiterende mediatycoons en hun ondergeschikten. Gewone mensen worden afgehouden van rechtsvinding door moeilijk jargon en intimidatie. De politie is niet van het volk maar instrument van een kwaadaardige overheid die niet gesteund wordt door de meerderheid van het volk en toch zitten blijft in plaats van nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Tja, dat zou het baantjescarrousel zeer verstoren!
Rechtsvinding behelst nagaan wat goede wet wil bereiken en hoe daarnaar gehandeld of ervan afgeweken wordt. Het verhinderen van de republiek, die slechts gelijkwaardigen kent en principieel afkerig is van oligarchie, is naar wet en Verdrag en volgens onze beschaving een misdrijf; het gaat om elementaire discriminatie met steun van en dus door de zittende rechters. Op het materiële vlak begunstigen zij in binnen- en buitenland via aftrekregelingen waarvan de welgestelden overmatig profiteren en via de beruchte belastingontwijking. Op dergelijk vermogensdelict staan jaren gevangenisstraf, welke niet vermeden mag worden met fake wetjes.
    Ondertussen organiseren de vakbondsbobo's demonstraties voor een paar procent meer loon. Objectief beschouwd falen zij in voorlichting aan hun achterban over de republiek en over collectivisering van de grote bedrijven in plaats van dure managers te spekken die met hun pensioenfondsen de inkomensverdeling schever maken. Zij protesteren, laat staan verzetten zich helemaal niet tegen het vervreemden van zaken waar het om gaat, lees doen aan misleiding die eenvoudige vrije mensen weghouden van uitoefening van onze taken.  De voorliggende taak, behoevend discussie en uitwerking, is vervanging van huidig "Den Haag" + rechters om werkelijke democratie van een soeverein volk te verkrijgen met gedeelde macht en rijkdom. 
    Is er dienaangaande momenteel verschil tussen witte en zwarte scholen? De leerlingen ontvangen thuis te weinig van wat zij nodig hebben aan geestelijke bagage. En gaan daarom naar school. Daar moet evenwichtige voorlichting beschikbaar zijn en uitgedeeld worden. Men dient na te gaan wat er aan taboes over belangrijke onderwerpen in de mode zijn en zich weren tegen subculturen die jongeren meeslepen naar een onvrije staat. Wanneer zij daarvoor rijp worden komt adolescenten ook militaire vorming toe, bijv. zoals vroeger ridderzonen kregen, om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en dagelijks mee te helpen aan prettige orde. Dit bevordert saamhorigheid bij rechtsvinding. 
    Sedert aan het eind der Middeleeuwen het wereldbeeld veranderde waren er op de vaderlandse bodem alsmaar zelfzuchtige bovenliggers en oneerlijke rechters. Zo kan men niet trots zijn op dit land en daar het met België evenzo gesteld is ware een nieuw begin te maken met een viertal autonome noordelijke gewesten, Vlaanderen, Wallonië en een groot Luxemburg, waar die van de oostkant met hun schimmig verkregen welvaart moeten delen met de lui aan de andere kant van de tweehonderd jaar oude opgelegde scheidslijn. 
Rechtsvinding = weg met de zittende magistraat en vervanging door wel eerlijke personen. Allerlei problemen lossen zich dan vanzelf op.  

Geen opmerkingen: