maandag 24 oktober 2022

Betaalt de vervuiler, wordt de kweller bestraft?


Redactie De Boerderij,
                                                                 Als ontevreden boeren een engelse aanduiding kiezen voor hun organisatie wekt dat wantrouwen. Zijn ze niet in staat om in de eigen taal hun grieven en mogelijke oplossingen kenbaar te maken met een duidelijke naam als kop? Hun boerenbank blijkt ook al niet de vlotste ter zake en de landbouwuniversiteit is nog sterk besmet door de bio-industrie. 
Wereldwijd moet het ervan komen dat verplichte DNA-registratie ingevoerd wordt teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Daarbij hoort losmaken van staten, gelijk Antarctica, van het Amazone-oerwoud, De Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya ter wille van ongestoorde wilde flora en fauna. En erkenning dat het elk dier onder controle van de mens toekomt om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen in een natuurlijke omgeving. 
Er stond een foto in de krant van een boer in een schuur met individueel gekooide varkens. Zo'n kwellend mens mag geen boer zijn en heten. Laat staan dat hij geld krijgt uit Onze Schatkist in een uitkoopregeling. Wie vervuilt moet daarmee ophouden en eventueel met terugwerkende kracht boete betalen. Met een kleinere, minder grote, zware, zuiniger auto blijft er bij de consumenten genoeg geld over om drie keer meer voor vlees en melk te betalen en kan het kalf bij moeder koe blijven. Wat de dieren produceren en boeren exporteren is nu het oude liedje van uitbuiten via handel. Het buitenland heeft helemaal geen landbouwproducten uit Nederland nodig omdat men daar zelf in kan voorzien. Doet Oekraïne dat met plofkippen dan is dat een extra reden om het land te weren van het EU-lidmaatschap. Ons land heeft een betalingsoverschot en het wegvallen van uitvoer van bio-industriële producten valt gemakkelijk te compenseren door zelf treinen, auto's te maken. Dat mag nominaal duurder lijken dan invoer maar in werkelijkheid gaan sociale lasten en loonbelasting dan niet naar vreemde schatkisten. Zelfs in Oost-Groningen zijn ze tot zulke fabricage in staat als men afgaat op de succesvolle coasterbouw. Gras maaien voor de opgesloten koe en het beest melken, melken, melken is eenvoudiger.
Billijkheid van het strafrecht toepassend is het onmogelijk om die mishandelende lieden te spekken met miljoenen of "toeslag" te geven voor het stoppen met vervuiling. Dat soort ondernemers is te weren uit de agrarische sector en als de varkens naar de bossen van de Baltische staten gaan zijn er andere mensen als boer nodig. 
De nederlandse bevolking bedraagt ongeveer vijftien miljoen als mensen met een dubbel paspoort niet meegeteld worden. Dubbele nationaliteit is zwaar discriminerend omdat het ontplooiing in twee landen geeft, wat anderen missen en nota bene heb je dan dubbel stemrecht! Daarom is het onmiddellijk af te schaffen en pariteit van inkomende en uitgaande migratie lijkt redelijk.  Er kunnen meer Afghanen geholpen worden in hun buurlanden dan bij ons omdat alles daar goedkoper is. Bouw liever voor vluchtelingen uit Syrië huizen in Jordanië die na terugkeer toevallen aan de plaatselijke bevolking. Dat vermindert omzet in Nederland waar bedrijven en middenstand tuk op zijn maar het brengt algemeen grotere tevredenheid.
Nieuwe, betere landbouwpolitiek hoort gesteund te worden met bindende referenda. De Tweede Kamer laat de reptielen die van de eenvoudigen inpikken ongemoeid of steunt deze krokodillen-zonder-empathie, belust op eigen voordeel. In de psychologie wordt onderscheid gemaakt naar het reptielenbrein, dat van zoogdieren en dat van de mens. Als boeren moeten wij mensen hebben met die hoogste graad van ontwikkeling der hersens, met zorg voor de dieren- en plantenwereld. De staat kan met wetgeving verhinderen dat bio-industriële producten van buitenlandse reptielen ons land binnenkomen. Netto kunnen er in onze agrarische wereld dan meer kleinere bedrijven floreren en meer mensen van goed inkomen voorzien. Met in de wei "la vache qui rit". 

Geen opmerkingen: