dinsdag 25 oktober 2022

van 100.000 (euro)- naar 50.000-regelaars

bedrog op de UvA en de VU die de jeugd voorhouden in een rechtsstaat te leven

                                                      Nederland is te kenschetsen als een semi-dictatuur. Het wijkt daarin niet af van omringende landen en Amerika, want overal heeft een bovenlaag met macht en geld het voor het zeggen. Die mensen daar houden niet van het Bijbelse Tweede Grote Gebod, verwerpen in hun hart de gelijkwaardigheid welke in de preambule der Verdragen van de Europese Unie bindend vastgelegd is en slagen erin om de rechters dat te doen beschouwen als een mooi ideaal doch niet toepasbaar in deze wereld. 
Allen in de Tweede Kamer, waaruit de regering voortkomt en daarmee gepaard het baantjescarrousel, pakken een ton uit Onze Schatkist. Zij willen dat zo houden of eigenlijk verlangen ze nog wel iets meer, zodat de voedselbanken door zulke afroming het drukker krijgen. Hier geldt het spreekwoord over de haren en streken van vossen. En vermomd als schaap behartigen de reptielen hun zaakjes. 
De toestand valt te bezien als een piramidale samenleving, in wezen weinig afwijkend van de verhoudingen in de feodale periode en de regentijd. Alleen zijn bloedbanden verminderd qua importantie en vervangen door moderne netwerken, zij het dat hier en daar nog wel, nota bene voor de wet, oud onderscheid gehandhaafd wordt. Dat is vooral bedoeld om het onrechtmatig heersen van de "volksvertegenwoordiging die de belangen van de eigen elite vertegenwoordigt" achter een gordijn te krijgen. Want men weet best dat een en ander niet deugt in de piramide, maar schrikt ervoor terug om aan een meer egalitaire samenleving te bouwen. Die kan namelijk, dat is toch bekend, alleen bestaan met bindend referendum in een republiek. Het helpt om de media veel aan voetbal te laten doen, in het bijzonder op prime time, om het dictatoriale regeren van een welgestelde minderheid van het voetlicht weg te halen. Ook is het nuttig dat de EO hieraan meewerkt in plaats van uitleg te geven over dat Tweede Grote Gebod. En natuurlijk het Eerste. In de wetenschap wordt verworpen dat alles zomaar vanzelf kon ontstaan, want het causale is fundamenteel in de natuurkunde. Biologen worden gauwer atheïst dan sterrekundigen omdat zij niet nadenken over het koolstofatoom, dat sedert het Begin onveranderd bleef en waarmee onze rijke Aarde volop voorzien is. De huidige vraag is niet of de scheppende Grote Geest bestaat maar of .......... ons vriendelijk gezind is. Vul geen Het in vanwege de inherente enorme intelligentie.
Wat gaan we doen om ons te laten vertegenwoordigen à salarissen van 50.000 euro of modaal voor uitwerking van de bindende referenda? Het moet waarschijnlijk uitdraaien op een door het soevereine volk gekozen president, die bekwaam is om buiten "Den Haag" deskundige ministers te zoeken. En dan worden de minimumlonen verhoogd, krijgen vee kwellende boeren geen geld, moet Verstappen woonachtig in Monaco alsnog inkomstenbelasting betalen, etc. 

 De vele opiniepeilingen wijzen uit dat er bij de nederlanders geen democratische meerderheid is die het huidige kabinet steunt. Dat men in tegenwoordig "Den Haag" nieuwe verkiezingen vermijdt mag wel een staatsgreepje heten.

Geen opmerkingen: