vrijdag 14 oktober 2022

het juk dat Tweede Kamer heet

               Ze halen elk meer dan honderdduizend euro uit onze Schatkist en hebben gezorgd voor voedselbanken hoewel de nationale productie niet verminderde. Zij houden over van wat ze krijgen en tuurlijk hoort dat zo bij belangrijke mensen, die ook aan de voedselbank geven en zorgen voor allerlei subsidies waar gewone mensen thans niet zonder kunnen.
Lijkt dit op de verhoudingen in feodale tijden en in de regentenperiode? Het is niet geloofwaardig dat deze parlementariërs de belangen van beneden-modaal behartigen. Zij vormen een kaste die grove ongelijkheid toestaat en wil, gesteund door de media, waar zij verkondigen dat het zo goed is. In concreto vormen zij een juk dat de niet meer vrije burger moet dragen. 
Want echte vrijheid betekent dat elke burger deelneemt aan beraad en besluit zoals mogelijk via bindende referenda en op volksvergaderingen, geheel conform ware democratie. Referenda zouden sterk nivellerend werken omdat de meerderheid van het volk niet tot de rijkelui behoort. Daarom ook is er geen plicht tot opkomst bij verkiezingen; immers wie wat te verliezen heeft gaat naar de stembus en is blij als sloebers wegblijven. Voedselbanken zijn voor de rijken voordeliger dan afstaan in een meer egalitaire maatschappij en hou de massa zoet met voetbal op prime time. 
Ondertussen is wel wet dat wij allen gelijkwaardig zijn, want vastgelegd in de preambule der Verdragen van de Europese Unie. Dit behelst dat alleen de republiek mogelijk is en al wat strijdig is met volwaardige deelname van de burgers moet verdwijnen. Daartoe is vorming nodig om zich goed besef te verschaffen. Helaas is het onderwijs ondermaats en militaire opleiding gelijk vroeger ridderzonen ontvingen om hoofd en handen te leren gebruiken ontbreekt. Daardoor is bijdrage om normale orde te verkrijgen minimaal en zijn het de knechten van de elite, de politie die baas speelt op cruciale momenten. 
Onder het juk heeft men geen titels, is men geen doctor, mag men niet zonder toestemming een betere achternaam dragen, kan het gebeuren levenslang in een portiekwoning te zitten, wordt men verre gehouden van "Den Haag" en het baantjescarrousel, krijg je een carrière lakei als burgemeester, moet men toezien dat dierenkwellers geld ontvangen bij uitkoping.
Een staatkundige hervorming kan Nederland splitsen in autonome landsdelen en anderzijds samengaan met de zuiderburen bewerkstelligen ter verruiming van onze ontplooiingsmogelijkheden. Of ook met Scandinavië erbij om een sterk progressief blok te vormen. Dubbele nationaliteit met nota bene dubbel stemrecht is onmiddellijk af te schaffen want zeer discriminerend. Er hoeven voor ons volk helemaal geen miljoen woningen bijgebouwd worden binnen tien jaar. Beter is dat de omvang van de bevolking terugloopt naar 15 miljoen inwoners met pariteit tussen inkomende en uitgaande migratie. ALSPEC, de toekomstige algemene inspectie dienst met zijn robotpolitie zal mogelijk mensen met veel kinderen uit hun huizen halen. Zodat nu wereldwijd verplichte DNA-registratie in te voeren is om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Goede buitenlandse politiek daarbij is om het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken gelijk Antarctica los te maken van staten ter wille van de flora en fauna. 
Het afglijden van vertegenwoordigers naar een zichzelf spekkende dictatuur, waarin de burger niets te zeggen heeft over essentiële zaken, gaat gewoonlijk gepaard met slimmigheidjes om nog vaster in het zadel en op de buit te komen zitten. Een overmaat van wetten gemaakt door die kliek verzuipt billijkheid zoals evident zichtbaar is bij belastingontwijking. De rechter treedt niet als onafhankelijke op zoals ie gezworen heeft doch gedraagt zich volgzaam. Hoe listig is het om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen via de aftrek pensioenpremie naar wie al genoeg hebben; behalve om hun hebzucht te stillen. In de bedrieglijke verpakking dat iedereen mag rekenen op een financieel gezonde oude dag. Voor de dames van de heren parlementariërs gratis kinderopvang stelt hen in staat om meer goed betaalde uren te maken. De werkster krijgt voor haar uren minder en zie hoe het gelukt om de kloof te verdiepen. 
Stelt u zich nu een andere samenleving voor; niet als een piramide met bovenin slechts plaats voor weinigen die juk leggen op wie onderaan vertoeven.

Geen opmerkingen: