zondag 13 november 2022

een echt nieuwe regering

                                    Het is niet zo moeilijk als veel mensen denken om een nieuwe regering te vormen. In de staat der Nederlanden had de Tweede Kamer oorspronkelijk niet de functie om een kabinet te leveren, maar moest daar juist tegenwicht aan bieden. Thans hebben we geen staatshoofd die de wet handhaaft zoals de bedoeling en voorschrift is, maar een soort pias die het doet voor vleierij en poen, terwijl de huidige premier een loopjongen van rechts is, zonder vernieuwende visie. Omdat NL bij de Europese Unie hoort is de grondslag van de bijbehorende Verdragen wat er bindend in de preambule verwoord is: "Allen zijn gelijkwaardig" en hieruit volgt automatisch recht op deelname aan beraad en besluit, zoals prima te doen via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle.  De nederlandse Justitie is corrupt in die zin dat dit niet erkend wordt teneinde wie hoog in de maatschappelijke piramide zitten te begunstigen. Hierop is geen wettekst met strafbepaling maar dat kan komen met terugwerkende kracht uit oogpunt van billijkheid. 
     Als nu er legio partijen en partijtjes komen in de volksvertegenwoordiging is de gemakkelijkste en beste manier om vlot een regering te krijgen het kiezen van een president door het soevereine volk, die bekwame ministers zoekt uit heel de samenleving en wars is van het Haagse baantjescarrousel. Bekwaam wil zeggen doen wat goed is voor het land en de partijen en partijtjes mogen dat beoordelen alsook bijdragen met voorstellen, enz. Mocht het scheef gaan dan moeten wij weer actief worden en ons laten horen. 
     Merk op dat die gelijkwaardigheid om zeep geholpen wordt met toekenning van dubbele nationaliteit; kansen en stemrecht hebbend in twee landen. Dat onmiddellijk afschaffen dus! Wel de banden aanhalen met de zuiderburen (waar de Europese hoofdstad gevestigd is en Nederland dus nooit uit de EU kan omdat de belgen die niet kwijt willen en wij geen Grens met hen willen hebben. Een Unie met ook Scandinavië erbij zal een sterk progressief blok kunnen vormen. Dan heb je nog veel meer partijen die samenwerking moeten zoeken. 

Geen opmerkingen: