zaterdag 5 november 2022

overhevelen via premieaftrek

             Hoort gij moest wezen en geringen........             
                    Meer dan tien miljard aan noodzakelijke kosten van de pensioenfondsen zijn wat de welgestelden betreft goed besteed omdat zij via de aftrek pensioenpremie minder belasting betalen dan wanneer het pensioenfondsensysteem niet bestond en zij meer aan de fiscus zouden moeten afdragen. Namelijk naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. 
Een kind kan het begrijpen, maar de welgestelden leden van de Tweede Kamer, die allemaal een ton uit Onze Schatkist krijgen en uitermate profiteren van die aftrek pensioenpremie, willen het niet snappen: Dat het hele systeem schadelijk is voor beneden-modaal en neerkomt op overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Daarbij komt dat 1500 miljard euro niet besteed wordt aan collectief eigendom der grote bedrijven -met hogere lonen en lagere winsten- doch onder controle blijft van een happy few. Precies zoals een rechts kabinet wenst en in Nederland weet te realiseren dankzij onwetend of slaperig volk. Zijn er dan geen vakbondsleiders die voor de belangen van hun achterban van niet bijster goed betaalde werknemers opkomen? Zulke bonzen worden goed betaald en profiteren zelf van de huidige toestand, hun taak verwaarlozend! Zij komen ook al niet op voor de kleine spaarder, die door de inflatie van zijn tegoed kwijt raakt aan de banken, welke minder koopkracht hoeven terug te geven bij latere opname voor bijv. een noodzakelijke grote aankoop. De wijzen van de vakbonden hadden toch voor kunnen stellen om een Staatsspaarbank op te richten, waar de kleine spaarder voor de inflatie gecompenseerd wordt. Zo komt er veel geld in de Schatkist, dat met onverminderde koopkracht weer opgenomen kan worden zonder werkelijke kosten voor het Rijk, behalve de administratieve.  Redacteuren verdienen goed, profiteren mee en zwijgen over de misstand. Wat laf en akelig dat boven-modaal niet rechtstreeks durft uit te komen voor lagere belastingtarieven voor hun klasse maar als een soort flessetrekkers heimelijk onwetende minima en net daarboven bedriegt. 
Een miljoen landgenoten ontvangt geen pensioen uit de kolossale hoop van 1500 miljard of slechts een paar dubbeltjes. Wel moeten zij de fiscus compenseren voor de verminderde belastingopbrengst, die de rijken samen met de middenmoot georganiseerd hebben met de aftrek pensioenpremie. Is dat listig pakken wat je kunt en helaas de anderen, minderen benadelend, hoewel dat natuurlijk nooit in de bedoeling lag? De profiteurs geven tot dusver geen teken van berouw., laat staan dat zij ijveren voor correctie. Uiteraard is het volgens billijke wet strafbaar om zo te manipuleren. De rechter is gehouden tot toezicht op eerlijke gang van zaken en moet aangifte behandelen. 
Het afschaffen van dit hollandse pensioenstelsel-op-kapitaalbasis met terugwerkende kracht doet honderden miljarden in Onze Schatkist vloeien. Staatsschuld en couponknippers verdwijnen; de gelijkelijk verdelende AOW kan met honderden eurootjes per maand omhoog en daarvan zal doorvloeien naar wie thans de voedselbank opzoeken. Er is niets tegen sparen voor de oude dag, maar doet dat niet op andermans kosten.

Geen opmerkingen: