zondag 13 november 2022

registratie van kwaadstichters

Amnesty International,
                                                  Nu er bijna alom elektronica is wordt het goed doenlijk om lieden met politieke en justitiële macht die de mensheid kwaad berokkenen te signaleren. Er is een grote gradatie met momenteel Poetin voorop wegens het ontketenen van een overbodige oorlog met talrijke slachtoffers. De dictator van Noord-Korea met z'n atoombommen en strafkampen, Assad in Syrië  en de bazen in Iran daarvan weinig verschillend. Een lijst is ook nodig voor hun helpers, variërend van medebestuurders tot martelende gevangenisbewaarders. 
Te veel personen om te registreren zijn zij die mensen- en dierenrechten minachten met daadwerkelijke gevolgen van minder kwaad gehalte. Bij ons boeren met bio-industrie, de premier met zijn baantjescarrousel en het streven om een piramidale samenleving in stand te houden onder verwerping van de democratische republiek van gelijkwaardigen, zoals de preambule der Verdragen van de Europese Unie bindend heeft vastgelegd. Dit laatste is mogelijk omdat het ontbreekt aan een staatshoofd die de wet handhaaft. Rechters gaan daarin mee in plaats van onafhankelijk op te treden conform hetgeen psalm 82, berijmd, voorstaat. 
In zo'n sfeer gedijen een soort flessetrekkers, welgestelden die via de aftrek pensioenpremie geld naar zich overhevelen uit de zakken van laagbetaalden.
Analyse van de misstanden vergt registratie. Amnesty International laat ons beleefde brieven schrijven naar kwaaie dictators. Hierbij zou deze organisatie hen "de lijst" moeten toesturen. In de hoop op verbetering. Verschillende kwaadstichters zijn zich immers niet goed bewust van hun handelen. 

Geen opmerkingen: