dinsdag 31 januari 2023

Nederland is een republiek

Dat blijkt duidelijk uit de Verdragen der Europese Unie, waarvan wij burgers zijn. In de samenvattende preambule over wat werkelijk van belang is wordt gelijkwaardigheid erkend en geldt verplichting tot handhaving. Dat is alleen mogelijk in een republiek. Maar een kongsi van kwaadstichters saboteert om zelf hoger te lijken en zich te bevoorrechten. 
Boosaardig dus is de huidige regering die ook niet weten wil van het bindend referendum, de uitspraak van het volk waar een ondergeschikt parlement zich naar te voegen heeft en het kan uitwerken. Ondertussen bloeit het baantjes carrousel volop en er is weinig verschil met de oude tijden van feodalen, regenten en bazen (slavenhouders, uitbuiters). Blijkbaar is het onderwijs ondanks vele jaren in de klas dermate slecht, tot en met op de universiteit, dat gewone mensen hun achterstelling maar voor lief nemen omdat zij niet weten hoe te hervormen naar een echt democratische samenleving. Valsaards beweren dat het hier een rechtsstaat is en zij krijgen als professor alle ruimte om dat er bij de jeugd in te stampen. De media doen er overigens ijverig aan mee; daar zitten redacteuren die bij de bovenlaag horen en niet hun profiterende positie aangetast willen zien.
Schending van gelijkwaardigheid is zeer discriminerend en een misdrijf omdat er een vorm van onderdrukking uit resulteert. Daarom is het strafbaar, evengoed als beroving, diefstal, oplichting, bedrog. Maar de heersende kliek wil daar niet van weten en ze hebben de Justitie in hun macht doordat niet het volk mag toetsen aan wet en Verdrag en dan tot de conclusie zou komen dat het kwaad te ruimen is. Met flinke bestraffing en afpakken van de onrechtmatig genoten voordeeltjes. 
"Brussel" heeft wel een rechtsinstantie, maar wie zitten daar in behalve sufferds die niet door hebben dat in EU-land Nederland het VERDRAG, die preambule, naar hartelust geschonden wordt. Zijn die mensen ook bezeten door kwaadaardigheid en moeten zij weg? In Den Haag heb je het Internationale Strafhof en van daar ook geen woord van kritiek op de dictatuur van een welvarende minderheid, die er recent in slaagde om de welvaarskloof nog te vergroten en zorgde voor voedselbanken en door een clièntele van ambtenaren te geven subsidies. 
Ons land kan geen monarchie zijn met hogeren die zomaar geld uit Onze Schatkist krijgen en minderen, die naar de Bijstand gestuurd worden. Ook te Slochteren door de Shell, die de aardgasbaten verdeelt. Zo hebben we een regime, gesteund door carrière jagende veelverdieners in de Tweede Kamer dat niet voldoet aan beschaafde normen. Om de toestand te verbeteren is aankloppen bij de rechtbanken een bij voorbaat verloren zaak doordat de lieden achter de Groene Tafel heus wel weten hoe de vork in de steel zit maar zich niet willen plooien naar wet en Verdrag. Een verdrag gaat vóór nationale regelgeving per wet en we hebben juridisch dus gelijk met de stelling dat de dames en heren beleidmakers naar de gevangenis moeten omdat zij onze rechten onder tafel vegen teneinde zelf baas te kunnen spelen met alle financiële voordelen van dien. Tribunalen horen niet te vroeg ingesteld te worden om misstanden recht te zetten, want eerst moet men het redelijk eens zijn over wat wet en beschaving gebieden. Voorlichting daarover is taak van politieke organisaties en de verkiezingsprogramma's behoren daarop getoetst te worden. Uiteraard is het onderwijs een belangrijke factor bij bewustwording aangaande de wenselijke niet-piramidale maatschappij en voorts zijn actiegroepen welkom om betere regeling voor de samenleving aan te dragen. Dit laat onverlet dat de daders van al die schendingen van wet en recht straf moeten krijgen. Aangezien dat zwaar onvoldoende uitgewerkt is hoort er discussie op gang te komen hoe dit aan te pakken. 

Wie van veraf beschouwt ziet in Den Haag een onwettig regime, dat bewust knoeit tegen de essentiële waarden van vrije mensen, die zich niet willen onderwerpen aan verschil in rang zoals dat ook niet bij de stembus geaccepteerd wordt. Slaaf en horige passen niet in ons mensbeeld en verschil de andere kant op evenmin. Maar dit is nu juist wel de praktijk met weghouden van het bindend referendum en betalingen uit Onze Schatkist aan hogeren en hun familie. Bovendien is de beslismacht van de Justitie dus niet afgestemd op hetgeen in de Europese Grondwet, die preambule over gelijkwaardigheid, verwoord wordt. Niet getràcht te verwoorden maar volstrekt duidelijk en door iedereen te begrijpen vastgelegd is. De nadelen van de zittende onwettige regering zijn evident: opeenhoping van macht bij vooraanstaanden die beter voor zichzelf dan voor het volk zorgen, terwijl dit laatste toch de bedoeling moet zijn. Wie jegens anderen onrechtmatigheid begaat welke toe te rekenen is moet de schade vergoeden. Als onrechtmatige daad geldt inbreuk op een recht, het doen of nalaten in strijd met wettelijke verplichting of hetgeen betaamt. Dit is een handvat om compensatie, bestraffing en plukken, te regelen.
Verkiezing van een president op een programma, die uit heel het volk deskundige ministers werft, bindende referenda uitschrijft en ambtenaren na een tien jaren ontslaat om ook daar te spreiden zal een hele vooruitgang zijn. Dit moet voorbereid worden en daarom het voorstel om aan de universiteit er een werkgroep voor op te richten.

           31 januari, VU hangt vlag uit voor discriminatie
En zie daar een driekleur rood-wit-blauw, niet blauw-wit-rood, met oranjewimpel. Vergelijk de intelligentie van een rund met die van juristen op en het bestuur van de Vrije Universiteit. Dan moet je als je denkt te gaan studeren aan de VU je toch eerst beter oriënteren. De verspreide indoctrinatie is: Wij discrimineren van harte mee en gelukkig is er geen staatshoofd, alleen maar een pias, die de wet, de echte grondwet, die van de preambule bij ons burgerschap, handhaaft. Ook te Brussel nog niet. 

Geen opmerkingen: