Die foto van dat zwarte gat was natuurlijk niet echt. Er werd bij verteld dat het een compositie betrof. Als je straling hebt om een enorme massa heen gebeurt dat naar alle kanten. Er is daarin geen hiaat richting Aarde om de mensen het zwarte gat te laten zien. Laten we zeggen dat de afbeelding vereenvoudigd was wegens educatieve redenen en het woord zwendel achterwege laten. De Universiteit van Amsterdam gelieve een wetenschappelijke excursie naar het zwarte gat te organiseren zodat de deelnemers zelf een foto kunnen maken. Thuis mogen de sterrekundigen dan hun schoolgeld terughalen omdat het onderwijs in gebreke bleef hen goed te leren lezen.
Want neem de interpretaties van een doodgewoon tijdsinterval (pagina 192 van Vasily Yanchilin's boek: The Quantum Theory of Gravitation (2003): De lui gelovend aan de algemene relativiteitstheorie van honderd jaar geleden zeggen dit: Dichtbij een grote massa is een astronomisch interval groter en dus vertraagt de tijd er. Yanchilin: Een groter interval betekent meer verstreken tijd en dus verlopen de fysische processen waaraan de seconde gerelateerd is sneller. Ook bij een zogenaamd zwart gat, net als in het Begin der Schepping? Dat zwarte kan behelzen een toestand als rest of nieuwvorming van het aanvankelijk ondoorzichtige heelal. Een universum dat vanzelfsprekend niet begon uit een punt, want een punt is een wiskundig begrip en bestaat in de fysica niet omdat het geen afmetingen heeft. Het zal voor de scheppende Grote Geest -die wij niet vermogen te kennen omdat er geen lichaam aan zit zoals bij ons- trouwens gemakkelijker geweest zijn om met een soort veld te beginnen in plaats van alles in een punt te proppen. Het causaliteitsprincipe is uiteraard onontkoombaar en merk op dat sedert het Begin overal evenveel tijd verstreken is. Vergeet daarom treinen die met bijna de lichtsnelheid door tunnels rijden want de moderne visie is dat het tempo van het fysisch gebeuren in relatie staat met de zwaartekrachtspotentiaal van de massa. Gelijk de 19e-eeuwer Mach al in die richting zocht.
Het slimme foton zoekt massa passerend een route waarin voldaan wordt aan het principe van least action. Het gaat met zo groot mogelijke stappen (lagere frequenties) en daarvan zo weinig mogelijk niet vlak langs die massa; Einsteins algemene theorie naar de prullemand verwijzend. De speciale relativiteitstheorie blijft geldig bij relatie tussen de lichtsnelheid en de zwaartekrachtspotentiaal van de massa van het heelal, hetwelk een scalair is en in alle richtingen gelijk. Doch in het uitdijend heelal veranderend. Merk op dat constante lichtsnelheid nooit bewezen en niet logisch is, terwijl het dogma vormt in het onderwijs.
Genoeg nu in dit stuk en aan de orde is wetenschappelijke aanpak met confrontatie tussen de aanhangers pro en contra. Waarbij VU en UvA tegenover Yanchilin staan. Lol, die niet getemperd hoort te worden door vragen welke al in het boek beantwoord zijn. En dat zijn er vele, terwijl het boek nota bene aanwezig is. Maar in de kelder ligt. Waar de studenten moeilijk bij kunnen; onwetend, dom blijvend. De Raad van Toezicht heeft taak tot organiseren als de boel fout loopt door negering van betere theorie, die de zittende figuren niet welkom is. Waaraan ook het NWO, de Minister die in Amerika niet succesvol was, Wikipedia meedoen. Laat je horizon verruimen gelijk vroeger te Athene. Maar de filosofen leunen dik betaal lui achterover. Het NIST beweerde een atoomklok te hebben met nauwkeurigheid van een seconde per miljard jaar. Dat kan niet in een uitdijend heelal en het moet zijn: precies tot op een miljardste van een seconde. Zij hebben vliegtuigen met atoomklokken waarop afgelezen wordt dat de tijd boven sneller verstrijkt. Hun foute meting bestaat waarschijnlijk hieruit dat wegens verschillende duur van de seconde er op de grond bij geteld moet worden, namelijk de tikken gedurende de in het vliegtuig langere seconde. Yanchilin stelt een proef voor die prima uit te voeren valt op het strand en de 700 meter hoge vulkaan van het rustige eiland Saba. Na enkele weken -men kan ondertussen zwemmen in het warme blauwe zee- worden de tikken boven en onder opgeteld en vergeleken.
Tot slot iets betreffend de titel van het boek: Met hypothese dat massa de Heisenberg onzekerheid reduceert zullen er in de helft van een deeltje het dichtst bij een externe massa minder kwantummechanische overgangen naar de verste helft zijn dan omgekeerd. Vandaar dat het deeltje zich beweegt in de richting van die massa; het is een puur kwantummechanisch proces en onomkeerbaar. Begin 20e eeuw had men nog geen idee van kwantummechanica, wel kende men het overkoken van melk.
Een Raad van Toezicht houdt in de gaten of onderwijs en onderzoek actueel en verantwoord zijn. Dat is niet het geval op de UvA met negeren van nieuwe en hoogstwaarschijnlijk betere theorie omdat de professoren voorkeur hebben voor eigen bedenksels. Die evenwel niets oplossen en derhalve waardeloos zijn. Maar als de mensen van die Raad beunhazen zijn, onhoog gekomen in een baantjescarrousel? De universiteit loopt dan schade op. Deze universiteit heeft slechts de algemene periodieken Folia, een soort glossy blaadje, en Propria Cures met veel aandacht voor het begrijpen van taal doch studentikoos willen zijn. Journalisten van de media blijken onvoldoende deskundig en volgen de luidste prietpraat. Wat nu? Dat boek lezen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten