woensdag 26 juli 2023

Onbekwaam

            Een land met 17 miljoen inwoners behoeft goede wet om de onderlinge verhoudingen der burgers te regelen. Er zijn naar men mag aannemen genoeg bekwame mensen om als minister van Justitie daarvoor te zorgen. Maar dat is niet het geval met de huidige VVD-minister van koerdische afkomst. Die koerden behoeven een eigen staat en hebben daar recht op. Dat moet Nederland steunen en ter zake stelling nemen tegen Turkije. Echter behoort een minister niet vatbaar te zijn voor chantage en dat lijkt hier het geval, net als bij Kaag. Beiden kwamen op hun stoel in een baantjescarrousel van vriendjes en Rutte moest wel zijn loopbaan beëindigen om niet afgezet te worden zodat Kaag bij opvolging alle staatsgeheimen kon inzien. Voor de post op Justitie telt een en ander minder zwaar doch Y faalt op vele punten:
De rechters worden niet aangestuurd om achterstanden, tekorten in de rechtspleging!, weg te werken door zware criminelen vooreerst met onbepaalde straf uit de samenleving te halen in plaats van hen enorm veel tijd te gunnen. Het definitieve proces kan later wel plaats vinden. De belastingwetgeving is volstrekt duidelijk met naar draagkracht afdragen aan Onze Schatkist rond het jaar van inkomsten. Vele miljarden glippen bij deze minister weg via boosaardige ontduiking en via de aftrek pensioenpremie, welke neerkomt op overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Op de Zuid-As zitten sluwe advocaten die zich dik laten betalen voor het saboteren van de afdrachten aan de fiscus. Zulke lui horen niet taken van de rechter over te nemen maar de man of vrouw achter de Groene Tafel heeft taak, plicht om zelf al het nodige tevoorschijn te halen. De rechtbank kan hiertoe hulp van juristen regelen zodat wie zich tot de rechter wendt niet afhankelijk zal zijn van een derde, uit op centen. Zeg nou zelf: De mevrouw op het departement van Justitie brengt er niets van terecht en kweekt onvrede met ruzie. Zij laat toe dat rechters zich buigen voor een parlement van veelverdieners. Dat de VVD zo iemand naar voren schuift past evenwel de regenten op de achtergrond, lees de kapitalisten die ene Rutte als loopjongen hebben terwijl meneer zelf koning Amsberg als een hondje aan een lijntje heeft. Dat is de toestand in laat ons glimlachend zeggen "rechtsstaat Nederland" zoals domme professoren onze natie noemen. Of zijn die mensen op de universiteiten gewoon akelige bedriegers, tuk op handhaven van de piramidale maatschappij waarin zij zelf hoog gezeten zijn. De studenten worden van hen niet wijzer en het lijkt dat hulp uit het buitenland nodig is om tot echte democratie te geraken. Zoals met een gekozen president die uit heel het volk bekwame ministers zoekt, bindende referenda over hoofdzaken uitschrijft, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Aldus de vrijheid van de burger respecterend, die als volwaardige deelneemt aan beraad en besluit. Bovenal zij die van de bio-industrie leven en eten met kracht doen omkeren op hun weg naar de hel. Die vrouw thans op Justitie is verwijtbaar en strafbaar in een beschaafde natie van mensen en dieren. 
Ach, op het Ministerie van Oorlog zit ook een onbenul. Die duitsers baas laat spelen. Tachtig jaar geleden werden joodse kindertjes opgepakt en vergast. Rutte vertelde niet of hij seintjes kreeg dat iemand van D66 die liet weten het gezin belangrijker te vinden dan zoiets als het landsbelang geen feitelijk hoofd der staat moet worden. In die familie is een niet-nederlandse man hoofd van het gezin. Herinner je hoe leuk de Schepper verschil maakte tussen man en vrouw. Het is hier niet zoals bij de buitenaardse Oepeloepi's: die planten zich voort door onaangekondigde splitsing zodat je opeens twee jongeren voor je hebt in plaats van een oudje. De vrouw draagt een kind en zoogt het. Daar is haar geest op af gestemd. Zij heeft het voetbal niet uitgevonden en gaat gewoonlijk niet op jacht. Men kan er een boek over vol schrijven. De Koran ontstond in een tijd dat de man zijn schat voor rovers moest verstoppen achter een doek. Daar wordt nog heden gesist. 
Wat betekent gelijkwaardigheid? Niet dubbele nationaliteit, met dubbel stemrecht en dubbele toegang tot faciliteiten. Niet het kind onwetend houden over zijn werkelijke ouders (is internationaal trouwens verboden) of het achterstellen bij erfenis. Een kind is niet verantwoordelijk voor de slavernij bedreven door verre familie maar als het ervan geprofiteerd heeft moet het dokken. Soms miljarden in plaats van een goedkoop standbeeld sponsoren met bijval. Deze zaken nopen tot verplichte DNA-registratie waarbij sancties in te stellen zijn tegen overbevolking, bron van misstanden. Die ook de duitse vrouw te Brussel zullen treffen. Ook hier faalt de Minister van Justitie en negeert de wet die strafbaar stelt wie een kind zonder geldige reden van zijn moeder afhoudt. Zoals de bobo's van de ChristenUnie met verzuim om de verantwoordelijke ouders en staat van jonge vluchtelingen op te sporen. Een kind loopt soms wel weg van huis maar overschrijding van staatsgrenzen is er niet bij omdat besef daarvan ontbreekt. Als de nieuwe VVD-leidster weer verdwijnt krijgen we misschien een ondanks de puinhopen (niet te Wassenaar, Aerdenhout, Roozendaal) lachende meneer geheten Rutte; zonder lange termijn geheugen en ook niet met vooruitziende blik als je nagaat........



Geen opmerkingen: