woensdag 12 juli 2023

missie voor Oekraïne

                          Wat staat er eigenlijk op het spel nu er in de Oekraïne veel jongeren de dood vinden door vijandelijke kogels. De afscheidingsbeweging in de zuidoosthoek van het land komt vooral vanuit het industriegebied waar veel russen in de sovjettijd heen trokken. Hoeveel maakt het uit of je onder bewind zus of zo in Oost-Europa moet leven? Het Westen moet aandringen op wapenstilstand en dan op missie van Kiev om vriendelijker relaties voor de bevolkingen van beide eigen land en Rusland te bewerkstelligen. Hierbij helpt verkleining van de NAVO door vorming van een neutraal blok der Beneluxlanden samen met Scandinavië. West-Europa hoeft helemaal niet te wachten op komst van een russische agressor en zich daartoe extra te bewapenen, want zij komen hier liever als toerist. 
Dwaze politiek is het steunen van wie verdienen aan oorlogstuig. Laat de krant liever oproepen om te beraadslagen in een op vrede gerichte bijeenkomst. 
Merk ook op dat de ChristenUnie verward is jegens Christus met hun nadruk op familiebanden. Hij toch zag het anders wie broer en zusters zijn. Een gezin wil doorgaans een grotere auto dan de buren, enz. Die duitse vrouw in Brussel met zes kinderen zal er wel voor zorgen dat haar grote familie mooie baantjes krijgt. Zo moet de NAVO-familie zich niet groter en sterker maken jegens het thans redelijk zwakke Rusland maar, ook met het oog op na Poetin, vriendelijke politiek zoeken. Dat zal de volkeren goed doen. 

Geen opmerkingen: