zondag 11 februari 2024

foto

  Wat een geweldige prestatie was het van de wetenschappers om op miljoenen, miljarden lichtjaren afstand een opening in de lichtbol rondom een zwart gat te maken, precies richting Aarde zodat wij het ding konden zien. Dat was dan wel zwart en zag je dus niks, maar zo is de aard van het beestje. Dit soort creaties slokt alles op en hoed je voor de Zich Verenigende Aanstormende Zwarte Gaten welke je immers niet kunt zien aankomen. Gelukkig was de foto slechts een compositie en zal binnen de aura van licht zich mogelijk een grote zware massa bevinden in een toestand als in den Beginne of als nieuwvorming met een temperatuur transparantie belettend. 
In een artikel van de Saoedische Universiteit schrijft Vasily Yanchilin over de astronomische interval formule en merkt op dat de "1" daarin waarschijnlijk een variabele is terwijl de daaropvolgende min een plus moet zijn. Dat betekent dat zwarte gaten met stilstand van de tijd, toch al niet harmoniërend met het snelle verloop van de processen vlak na de zeer geconcentreerde Oerknal, alleen in breinen bestaan. Niet voortkomend die oerknal uit een punt, want een punt is een mathematisch begrip en bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. Het zou voor de Schepper trouwens gemakkelijker zijn geweest om met een driedimensionaal veld te beginnen dan alles in een punt te proppen. Een singulier punt dan? Zo wil men op de universiteiten ons vertellen. En misschien is dat wel een gaatje waardoor alles....... Hierna volgt inflatie waarbij niet eens een toverstokje nodig was. Biologen worden gauwer atheïst dan natuurkundigen omdat zij niet nadenken over het wonderlijke koolstofatoom en zo; dat ook niet hoeven. De onverbiddelijke Eerste Oorzaak valt te beschrijven als Grote Geest zonder lichaam zoals onze geest heeft en daarom van ons uit niet te doorgronden. Wil je er niet van weten, niet geloven dat daarvandaan leuke dingen gebeuren -die geven meer voldoening dan kwade- dan zullen engelen je mogelijk niet naar Boven brengen en kom je hopelijk niet in je graf te liggen zonder kracht om de neus te sluiten voor de stank van het rottend lichaam. Psychologen zijn bijna zover om te beseffen dat een mens teneinde geen automaat of zombie te worden lief en leed moet doormaken. Geestelijke evolutie derhalve en daarop naadloos aansluitend is het Nieuwe Verbond (Nieuwe Testament) waarmee onze status verhoogd wordt van knechten die loon willen tot kinderen met enige toegang tot pa's portefeuille. Alles poëtisch uitgedrukt en zonder noodzaak van heidense Drie-eenheid. Op de Boelelaan hebben ze God verlaten, de VU ontstolen aan de christelijke achterban, en wil men kenniskwartier zijn van de kapitalistische Zuid-As met diens uitbuitingen en dominantie van de Mammon. Op de UvA vind je meisjes aanhangsters van de sharia op de Westbank en winkelen bij de Primark zonder heffing te betalen voor AOW potten in lagelonenlanden is anders dan de humanistische houding van de barmhartige samaritaan.
It is mi what op het Science Park, waar een professor een zelfbedacht theorietje verkondigt dat niets oplevert en daarom aan te merken valt als waardeloos. Een ander daarvandaan keerde terug uit Amerika, ook zonder enig resultaat. Ondertussen werd Yanchilin's boek The Quantum Theory of Gravitation (2003) verbannen naar een afgelegen magazijn, bijna buiten bereik van de studenten zodat die onwetend, dom blijven. Want deze russiche onderzoeker verbreedt onze horizon met de stelling dat zwaartekracht een puur kwantummechanisch proces kan zijn: met hypothese dat massa de Heisenberg onzekerheid reduceert zullen er in de helft van een deeltje het dichtst bij een externe massa minder kwantummechanische overgangen (vergelijk het overkoken van melk) naar de verste helft zijn dan omgekeerd. Het nettoresultaat is verplaatsing van het deeltje in de richting van die externe massa. En negatieve energie, zo meent hij, lijkt wel bedacht door de duivel. Omdat zwarte gaten niet echt bestaan hoef je dus geen telepathische geranium te kweken, waarvan een stekje de ruimte ingestuurd door de ZVAZG verorberd zal worden. Je ziet dan de blaadjes van het tweelingbroertje op de vensterbank trillen van ontzetting. Voordat jouw beurt komt is er nog net tijd voor een schietgebedje. 
De algemene relativiteitstheorie met zwarte gaten, inflatie, negatieve energie is fout. De speciale blijft geldig indien volgens Yanchilin het kwadraat van de lichtsnelheid gerelateerd is aan de lokale gravitatiepotentiaal, een scalair en in alle richtingen gelijk. Die potentiaal verandert naar plaats en tijd en zo eveneens c, hetgeen verrekend moet worden bij de metingen aan de supernovae Ia. Zo vervalt versnelde uitdijing van het heelal en moet de Nobelprijs daarvoor teruggegeven worden. De a.r.t. is fout omdat het principe van least action geldt: Een foton zoekt nabij massa een baan met zo groot mogelijke stappen (lagere frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk. Waargenomen wordt een baan niet vlak langs de massa, waar de frequenties hoger zijn. Vergeet treinen met bijna de lichtsnelheid door tunnels rijdend en tweelingen waarvan eentje de ruimte in gaat. Sedert de Schepping is er overal evenveel tijd verstreken maar afhankelijk van de plaatselijke gravitatiepotentiaal verschillen de fysische processen in tempo en lopen klokken ongelijk. Dat is de moderne manier van presenteren. 
Een lichtstraal doorkruist ruimte met variërende gravitatiepotentiaal. Rondom onze planeet is er niet alleen volop zonlicht maar ook veel straling van elders. Als golven, want deeltjes zouden teveel botsen. Met een lens kun je concentreren en zichtbaar maken. Een foton heeft energie en energie heeft een massa equivalent. Verplaatsing van een foton doet het heelal veranderen en omdat zulke wijziging energie vergt ware te onderzoeken of roodverschuiving daar een oorzaak heeft. Dit kan betekenen dat uitdijing voor de verminderde frequentie van de achtergrondstraling aan belang inboet. Dat vergt controle en mogelijk herziening van de tijdschaal. Met misschien een wereldmodel ontstaan uit een creatie zo ruim als tot waar de Scheppende Intelligentie zich wilde uitstrekken. 
Wat jammer dat de filosofen van Geesteswetenschappen zo weinig gewaardeerd en onderbetaald worden, zodat zij noodgedwongen wel achterover moeten leunen. Hoe heerlijk is het immers om te peilen of zo'n zwart gat leeg of vol is danwel halfvol omdat er ook wel eens iets uit ontsnapt. En die rus met zijn ontkenning van negatieve energie onderuithalen zal veel voldoening geven. Weer eens werd gevraagd om Vasily Yanchilin uit te nodigen voor een gastcollege met daarna discussie. Wel eerst zijn boek lezen om vragen die daarin al beantwoord worden te vermijden. Maar weer bleef antwoord uit. Het is gemakkelijker om te negeren -wikipedia doet het ook- dan om tegenargumenten te zoeken, laat staan vinden, hoewel dat wetenschappelijke plicht is. Lees ook in the Canadinan Journal of Pure and Applied Science Yanchin's artikel over Poincaré, die stelde dat met een variërende lengtemaat de Riemann meetkunde niet nodig is en er volstaan kan worden met de euclidische. 








Geen opmerkingen: