maandag 26 februari 2024

wat heet nieuw sociaal?

Partij voor de Dieren,
                                            Hoewel de PvdD verscheiden goede programmapunten heeft staat men te Den Haag buiten spel. Daar is een informateur bezig die volop faalde bij de SER en zie hiertoe onderstaande site.  Maar er zijn meer knoeiers die hoog woord voeren, zoals over rechtsstaat, financiën en houding jegens het buitenland.
Art 1 der Grondwet verbiedt domweg dubbele nationaliteit omdat dit anderen op achterstand zet. Art 3 keert zich tegen vriendjespolitiek, volop bedreven in het Haagse baantjescarrousel en bij benoeming van burgemeesters in plaats van die te laten kiezen. Op de Zuid-As gaat men lustig voort met het afpakken van arme mensen via belastingconstructies en er wordt niet gehandeld om te compenseren voor te lage lonen bij producten uit de derde wereld. De Westbank is vanouds joods en de Israëli's zijn geen Israëlieten meer met in de verhalen waarschijnlijk overdreven slechte praktijken, doch bekeerd tot humanistische houding. Dat is niet het geval bij moslims en actief is te verhinderen dat die hun kwalijke oema uitbreiden. Diverse vreemde landen moeten inschikken; grondgebied afstaan aan de Natuur zoals bij Antarctica, splitsen zoals China en India om de buren geen angst aan te jagen en ontwapenen zoals Rusland en de NAVO.
Dat is wat de meeste mensen willen, maar zij zijn niet verenigd, bijv. in een soort Midden-Unie met linker en rechter vleugels. Bovendien hebben we akelige rechters die de misstanden toelaten en zich buigen voor kopstukken. Verbetering valt gemakkelijk genoeg te bereiken indien het volk zulks wil, niet zich laat afleiden maar optreedt. Kies een president -misschien wil Marianne Thieme- die deskundigen als minister werft -zie het boek van Meino Smit- in plaats van partijvriendjes, bindende referenda uitschrijft en de Justitie op recht spoor brengt. Hiertoe is het bijzonder nuttig om bij hogere functies acht jaren als limiet te stellen voor betaling van salaris uit de Schatkist. Dan verdwijnen een hoop betweters, dwarsliggers, beunhazen en kunnen we ook wel Nederland kwijt voor een Unie van de Benelux en Scandinavië om ruimer domein te krijgen en sterker te staan.
Verbeter dus het programma voor genoemde zaken.
Vergeet niet afroming van superrijken om een werkelijk socialer klimaat te verkrijgen en daar de afsplitsing van de CDA-kongsi hier niets over bericht is er extra reden om die maximale termijn van acht jaren in te voeren.  
                      n.b. Op het Stadionplein te Amsterdam is een ruimte te huur voor een Open Huis van de Partij voor de Dieren.

Geen opmerkingen: