vrijdag 9 februari 2024

Midden-Unie

                                             In een brede politieke partij zul je uiteraard een rechter- en een linkervleugel hebben. Net als in de PvdA, die nu zich wel wat los kan maken van Groen Links om mee te doen met VVD, PVV en BBB. Hun dikke man, miljoenen vergarend te Brussel, voelt zich vast gemakkelijker tussen Haagse heren dan bij fabrieksarbeiders en schoonmakers. In het landsbelang meedoen kan het heten. Hij maakt dan kans om boven-bobo te worden en de mensen raken weer horig aan de PvdA-regenten. De veelverdieners van Groen Links, die daar toch de dienst uitmaken, beseffen wellicht dat er meer te bereiken valt met hun licht binnen of aan de rand van de rechtse muren dan buiten in de oppositie. Al was het slechts ten aanzien van de eigen carrière in het Haagse carrousel. 
Het volk staat ondertussen langszij en moet maar afwachten. Niks deelnemen aan beraad en besluit door vrije volwaardige burgers en zelfs gediscrimineerd worden door het rechtsapparaat, dat in strijd met art 1 der Grondwet verscheiden buitenlanders bevoorrecht door hen dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en dubbele ontplooiingskansen te gunnen. Discriminatie van autochtone landgenoten noemen zij dat niet, maar vermoedelijk stemden een hoop VVD-ers niet op een turkse met mogelijk ginds nauwe banden. Wil je turk zijn dan kan dat het best in Turkije en anders is het integreren zonder dubbele nationaliteit. Overgang daarvan valt soepel te regelen, liefst met balans van in- en uit-. Voor het half miljoen marokkanen in NL (een miljoen in de Benelux) kan er compensatie gevraagd worden van tienduizend vierkante kilometer kale woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen daar drie prachtige metropolen gebouwd worden, waarvan de eerste ter vergroting van het nederlandse Rijk -anders wil er niemand naar toe-, terwijl de tweede aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen geschonken wordt. Met rondom groen gedrenkt in afvalwater. Plus dieren, tuinbouw, zonnepanelen, waterstoffabrieken. Misschien ook de daarheen verplaatste Vrije Universiteit, nu die ontstolen is aan de christelijke achterban en er mogelijk een nieuwe komt aan de Eemsmond met ook daarheen verplaatst vliegveld Eelde. Zo los je woningnood hier en ginds naar tevredenheid op. De top van de Partij voor de Dieren moet afgezet worden omdat die er nog een miljoen woningen in Nederland bij wil. Dat gaat ten koste van de wilde dieren en van biologische, niet zo intensieve landbouw. Veeleer is er een heuvelrij op te werpen tussen Almere en Hoorn, waarachter tot Lelystad droog terrein zal zijn voor ongestoord groot wild. Idem zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya zo te bestemmen en gelijk Antarctica los te maken van staten. Wereldwijd is er DNA-registratie nodig teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Dat er zoveel palestijnen zijn komt doordat zij met grote aantallen de Israëli's in zee wilden drijven. Er mag geen sprake zijn van een palestijnse staat op de Westbank met sharia, met tweederangs status voor niet-moslims en vrouwen, met geweld van fanatici en terroristen zoals gebruikelijk. De NL-ambassade dus gewoon naar de hoofdstad van de joodse natie Jerusalem, want ook dit volk heeft recht op eigen identiteit, enz. Onder koning David waren er verschillende vreemde stammen redelijk tevreden. Bijzonder is dat de bevolking van Israël thans zo talrijk is dat er zonder grote problemen wel 700.000 arabische vluchtelingen opgevangen zouden kunnen worden, maar dan moet er ook compensatie komen voor verdreven joden. Misschien dat daarom op kleinere schaal de gemoederen wat te kalmeren zijn. 
Een nederlandse Midden-Unie zal zich behoren te baseren op humanistische principes zoals bekend van de barmhartige samaritaan. Verwerpend het neo-imperialisme van Peking (splits een staat bij bevolking groter dan een half miljard!).
Verwerpend de kapitalistische wet met uitbuiting en dominantie van het geld. Dat betekent afroming van miljardairs tot enige tientallen miljoenen en afschaffing van subsidies door hoger inkomen voor de minima. Zo krijg je meer gelijkwaardigheid waar Den Haag gaarne over rept. Doch in de Tweede Kamer hebben de rijkelui blijkbaar geen trek in nivellering en zij maakten de voedselbanken mogelijk. Een goede politieke partij zorgt ervoor dat niet bonzen de macht vatten en daarom is er een limiet van acht jaren te stellen aan betaling van hogeren uit Onze Schatkist. Vele bobo's zullen zo verdwijnen als ze niks van hun achterban krijgen en plaats maken voor wie art 3 der Grondwet toegepast willen zien. Ook Rutte, ongeschikt om vrede te bevorderen tussen de super NAVO en Rusland na Poetin. Hij, bio-industrie fähig, kan bijvoorbeeld van 6 tot 3 in een slachterij gaan werken. Dat art 3 beoogt impliciet roulering van geschikte mensen en valt zo te interpreteren dat een regering zijn tentakels niet met burgemeestersbenoemingen mag uitstrekken over de gemeenschappen der gemeenten. Laat de mensen zelf kiezen uit hun midden. Splits eventueel het land in vier autonome delen, die unie kunnen aangaan met de zuiderburen en Scandinavië om een progressief blok te vormen binnen de EU en in de wereld. Ondertussen ons bruikbaar domein zeer vergrotend.
Maar verderop vindt er kolossale uitbuiting plaats van werkers in lagelonenlanden. Dit rechtvaardigt algemene staking. Daarbij kan tevens verkiezing van een president geëist worden, die uit heel het volk bekwame bewindslieden zoekt, bindende referenda uitschrijft en de zittende valse rechters ontslaat omdat zij art 1 en art 3 der Grondwet naar hartelust laten schenden. Anders dan de wet beoogt is er geen staatshoofd die de Wet handhaaft doch een hond, uit op vleierij en poen, aan het lijntje van een niet gekozen premier. Blijkbaar wars van gelijkwaardigheid en verzekerd rijp voor gevangenisstraf, net als de bedriegende rechters. Dat zou kunnen in een cachot in zo'n uitgebuit land. Of in plaats van langduriger gevangenisstraf dwangarbeid op Spitsbergen. Daar keien rapend ter versterking van onze dijken. Een Midden-Unie is gewenst om een en ander den volke te presenteren en niet achter te lopen. 






Geen opmerkingen: