woensdag 7 december 2016

kieswijzer

                      wijzer kiezen

         Kieskompas VU,                             Het zou goed zijn om naast wat politieke partijen wensen ook een overzicht te geven van wat zij verzuimen; om duidelijk te maken hoe de huidige piramidale maatschappij te veranderen valt in een democratische samenleving van gelijkwaardigen. De Europese Unie nam al het voortouw door art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als basis van Verdragen te stellen. Dit art tekent gelijkwaardigheid en geeft daarom automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking. Het art valt te beschouwen als een verzwakte versie, want zonder verplichtingen te noemen, van het bijbelse Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf. Vanzelf moet gelijkwaardigheid leiden tot herverdeling van betere en mindere banen met bijbehorende inkomens in plaats van werklozen af te schepen met flutbaantjes. Dank zij de technische vooruitgang is er allang een vierdaagse werkweek mogelijk, maar overbodige concurrentie  vormt een grote hinderpaal en zie dat bij herverdeling der arbeid files en drukte kunnen verdwijnen. Niet langer dan een acht jaren uit de Schatkist plukken hoort te gelden voor presidenten, ministers, kamerleden, professoren, ambtenaren. Daarna de beurt aan een ander om zich te ontplooien in dienst van de gemeenschap. Het bedrijsleven moge navolgen; er resulteert een betere inkomensverdeling uit en afwisseling van baan verhoogt vaak plezier.

Bijpassend is het afschaffen van het huidige pensioenfondsensysteem dat in wezen niets anders is dan, in strijd met het belasting betalen naar draagkracht, geld uit de zakken van laagbetaalden over hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Bij correctie met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dat geld stroomt deels door naar de kinderen en heeft een de economie stimulerend effect. Men were zich tegen poenigheid: Overmatig privé kapitaal -zeg meer dan een boer nodig heeft als ie niet coöperatief wil- valt af te romen in een twintig jaar richting Schatkist of naar eco-coco (collectieve, coöperatieve) ondernemingen, behoudens wat door eigen arbeid vermeerderd wordt. De duizenden economen in den lande kunnen dit uitwerken. "Wee hen die huis aan huis voegen, akker aan akker trekken".

Er wordt veel verspild doordat politici te weinig controle uitoefenen of mogelijk relaties begunstigen. Een nieuwe zeesluis te IJmuiden is in Westeuropa overbodig en dat zeker voor grotere kolenschepen. Ondertunneling van de Zuidas spekt de betonbaronnen, maar beter is het om hier een fraaie entree langs een soort boulevard naar de hoofdstad te maken. Meer asfalt om op Schiphol te komen is dwaas omdat je evengoed wat eerder in het openbaar vervoer kunt stappen richting incheckbalie dan op de parkeerplaats van de luchthaven. De fout zit in verkeerde belastingheffing, want duizend kilo ijzer in de vorm van een overmatig grote zware auto een kilometer verplaatsen kost maar een dubbeltje. Wil Amsterdam internationaal op de kaart komen dan ware een grote Ark met Ronde Tafel te bouwen voor twistende en vechtende partijen die niet terecht kunnen te New York. Met een wetenschappelijke staf voor het aandragen van oplossingen en publiek met matigende invloed. Op de Vrije Universiteit, dat kenniskwartier wil zijn van de hoofdzakelijk parasiterende Zuid-As - het Babel dat men samen bouwt- vinden regelmatig onnodige verbouwinkjes plaats om de gezeten dikkonten te plezieren -bij roulatie is dat helemaal niet nodig- en de zotten praten er engels (met permanente achterstand op wie engels als moedertaal heeft!) om hoger te lijken, niet achtend dat de primaire taak van een universiteit het verbreiden van bestaande kennis is en wel aan de hele bevolking in plaats van aan een selectie die engels machtig is. De VU is losgeraakt van God, werd ontstolen aan de christelijke achterban en daarom valt een nieuwe rood-christelijke universiteit te stichten, bij voorkeur op de hoek van wad en Eems, waarheen ook vliegveld Eelde verplaatst wordt terwijl Rottum uitgroeit tot een eco badplaats zonder honden en katten. De Messias bracht het Nieuwe Verbond met verhoging van onze status van knechten tot kinderen. Het "Onze hulp is van de HERE" bevestigde acceptatie van dat Verbond en zulks is prima voor kleine luyden, die niet de hoogten poen en carrière, medemensen voorbijstreven en baas over hen worden, afstruinen. Het lijkt voor kinderen op de basisschool goed om een paar honderd woorden frans te leren, zodat ze begrip krijgen voor een echt vreemde taal; dus pas later engels en dit past bij een Unie van autonome Benelux gewesten. Een autonoom noordelijk landsdeel zal de armoede bovenop de aardgasbel opheffen. Het is helemaal niet meer nodig om jeugd vijf dagen aan schoolbanken te kluisteren. Kennisoverdracht is relatief goedkoop en gezeur om meer geld komt van docenten die hoger inkomen wensen. Professoren worden overmatig betaald in een levenslang beschermde positie en weren ondertussen landgenoten van volledig gebruik der met belastinggeld betaalde bibliotheken. Planken volstaan daar niet meer en het afsluiten van Internet voor niet eigen volkje verdient een schop onder  de kont. Een dikke onvoldoende derhalve voor de Minister van Onderwijs.

Hoe komt het dat NL zo achterlijk is ter zake van ware democratie, van respectering van art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, grondslag van verdragen der Europese Unie en daarom te lande volstrekt geldig. Niet eens tot afgrijzen van de Rode Jeugd en zelfs dominees verkiezen de vleespotten der bio-industrie boven Uittocht naar gelijkwaardigheid en welke alleen in een republiek mogelijk is. Ondertussen bouwen kabinet, parlement en Justitie verder aan de piramidale samenleving. Zij zijn daarom strafbaar, want schendend dit art 1 en wij behoeven een betere minister van Justitie. Keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken mogen ze kiezen boven langduriger gevangenisstraf.

Zo eveneens aangaande Defensie, want het is onzin om zich te bewapenen tegen de russen, die immers geen puinhopen willen. Waar men zich wel op moet voorbereiden zijn een tiental op het Scheveningse strand gezette schepen vol boeren-soldaten uit overbevolkte landen die politieagenten gijzelen en het land overnemen. Je wilt toch geen collega's doodschieten? Hoe kwaadaardig en laf is het om niet zelf te strijden maar straaljagers te laten bombarderen. Voor getroffen onschuldigen werd geen regeling getroffen. Wie zo levenslang invalide raakt door NL toedoen komt al gauw een miljoen euro schadevergoeding toe. Iedere jongere dient militaire vorming te ontvangen ongeveer zoals vroeger ridderzonen kregen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en om net als vroeger de gewone orde te handhaven, nu fascistisch handelende politie het vorig jaar meer dan 14000 onterechte aanhoudingen, vrijheidsberovingen pleegde. Wie nooit militaire dienstplicht m/v vervulde mag rolstoelen duwen en incontinenten helpen in plaats van op de tennisbaan rond te hangen.

Al even slecht gaat het bij Volkshuisvesting waar een onbekwame minister naar het buitenland gaat om geld voor woningbouw binnen te halen. Een land dat niet in staat is om zelf voor huizen te zorgen deugt niet wegens fout bestuur, want al wat nodig is heb je zelf. De bevolkingsomvang moet verminderen om prettiger te leven en de Natuur te sparen. Schaf dubbele nationaliteit af want dat discrimineert de anderen die niet in twee landen terecht kunnen. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen aan de zuidkant van Marokko drie nieuwe metropolen gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen. Zwemmen dan in grachten vol atlantisch water en wilde dieren zowel als kassen in een groene gordel rondom, gedrenkt met afvalwater; in een vergroot Rijk en zegenrijk voor een wijde omgeving. Is dat redelijk als er bijna een miljoen marokkanen permanent in de Benelux willen verblijven? De nog steeds groeiende wereldbevolking heeft vele nieuwe grote steden nodig; niet op schaarse vruchtbare grond maar aan de rand van de woestijn, liefst nabij zee. Probeer eens een compacte woestijnstad, in hoogbouw om de zon buiten te houden en met binnenin palmentuinen. Buiten een racecircuit voor "sportievelingen", want in de stad volstaan electrische karretjes en gondels. Bij ons in Nederland heb je veel armoedig ogende woninkjes. Met fiscale sturing zijn riante huizen te bevorderen met een aantal verdiepingen voor wonen, werken, gasten, opa en oma. En "laat de hoek van de akker", de opbrengst ervan, aan de arme wilde dieren.

Aandacht verdient voorts dat bij koop in het buitenland van treinen en trams die evengoed in Oostgroningen te maken zijn -men fabriceert er prima kustvaarders- er een 40 % aan sociale premies en loonbelasting in buitenlandse schatkisten verdwijnt. Zelfs dienstauto's van eigen merk mogen zo op papier een stuk duurder zijn en omdat de Minister van Economische Zaken dat niet begrijpt, de handelaartjes begunstigt die van alles over de Aardbol verslepen en zeer egoistisch zijn, moet hij opstappen.

Er is een zee van tijd op de radio om een en ander te bespreken als men het gekwezel over voetbal en zo weg laat. Natuurlijk horen ook de presentatoren te rouleren en stuur hen meteen naar huis als ze in de rede vallen. Het is beneden peil om aan mensen die in hun eigen beroep druk bezig zijn alleen de programma's van eerzuchtige politici voor te schotelen en hen te onthouden hoe de piramidale constructies te vervangen zijn door echte democratie van gelijkwaardigen, geheel overeenkomstig het beginsel, art 1, van "Brussel", maar dat door "Den Haag" gesaboteerd wordt. Egoïsme is een algemene kwaal en uit zich bij handelaren die zich tussen producent en consument dringen om rijk en rijker te worden, hetgeen noopt om de middenstand, etc. te reorganiseren in coöperatieve ondernemingen met vooral ook oog voor dierenwelzijn. Wie een hond heeft voedt het beest doorgaans thuis met spullen van de bio-industrie en laat daarna het roofdier in park en bos klein wild op- en verjagen; vos en wolf houden zich koest na verzadigd te zijn. 

                                                        

Geen opmerkingen: