donderdag 29 maart 2018

combinatie Groen Links, D66, PvdD, FvD

             rol voor FvD

                                                 Het is zaak dat men zijn uiterste best doet om het Forum voor Democratie in het amsterdamse college van B & W te krijgen zodat de bestuurlijke vernieuwing een forse impuls ontvangt. De lieden van het partijenkartel dienen aan de kant gezet te worden en daarom hoort er geen plaats te zijn in het nieuwe Gemeentebestuur voor VVD, PvdA, SP, CDA...... Groen Links, D66, PvdD en FvD hebben een meerderheid in de Gemeenteraad en kunnen gaan besturen, eventueel in een "zakencollege" omdat er steun verwacht mag worden van progressieve mensen bij andere partijen.

Voor het FvD bestaat het veld van inbreng volgens eigen programma met name uit het doorbreken van partijkartels, het invoeren van bindende referenda en bestuurlijke vernieuwing. Daarbij past heel goed verplichte roulatie, net als presidenten na een tien jaar uit de Schatkist ontvangen te hebben plaats maken voor bekwame mensen aan de poort die zich ten dienste van de samenleving willen ontplooien. Zo wordt macht en ook inkomen beter gespreid.

De Partij voor de Dieren hoort de kans te benutten om in het College van B & W te zorgen voor "groot wild". Dat is het Amsterdamse Bos vrij maken van roofdieren zoals honden, die thuis van de bio-industrie krijgen en daarna klein wild op- en verjagen, zodat kinderen geen echte natuur meer tegenkomen. Vos en wolf houden zich koest na verzadigd te zijn. In plaats van een autotunnel onder de Zuid-As met vooral spekken van duitse betonbaronnen ware een heuvelige wal tussen Almere en Hoorn op te spuiten met volksbuitens aan baaien en daarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. Het Markermeer is immers overmatig groot voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers. Ook kan schooljeugd dan een maand bio-les volgen in Paramaribo met zijn bijzonder geboomte. Net als er een groene weidemelk sticker bestaat kan ook een rode voor bio-industriële produkten ingevoerd worden. Met bij winkels en restaurants daarin handelend een 25 cm grote op de voordeur.

D66 moet zich inzetten voor het wegsturen van rechters met kwade trouw, die aangiften van rechtzoekenden laten verdwijnen in lades op politiebureaus, de door de Europese unie gegarandeerde vrije toegang tot de rechter bemoeilijken of verhinderen -er wordt eis gesteld van advocaat, deurwaarder, etc. alsof dat lieden zijn met meer rechten, boven vermeende minderen staande. Het onderwijs op de universiteit mag zich niet langer in dienst stellen van een Zuid-As met advocaten gespecialiseerd in scheeftrekken van het recht bijv. middels belastingontduiking. Goede opleiding in de juridische faculteiten behelst weten dat het volk wet maakt -met limiet Exodus 23:2- en dat een rechter zich daar strikt aan te houden heeft. Zo ook aan het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. De rechter mag niets toevoegen of afhouden, want dan zouden anderen dat ook willen en raakt de orde verstoord. Honderden advocaten op de Zuid-As en slechts tientallen rechter is geen goede verhouding. In de beta faculteiten, afdeling sterrekunde wordt heel schandelijk verouderde theorie aan studenten voorgezet, die daardoor onwetend, dom blijven. Dit vergt onderzoek en correctie. Ook hier dient roulatie verplicht gesteld te worden. Bij de partij zijn nog vele leden die niets anders dan bindende referenda wensen en in de hoofdstad kan daarvan het goede voorbeeld gerealiseerd worden.

Groen Links zal vooral bezig zijn in de sociaal-economische sfeer: Gratis openbaar vervoer met afschaffing van de akelige traliehekken heeft vele gunstige uitwerkingen; je kunt ook 1 halte verder mee zonder jezelf te bestelen, automobilisten stappen gemakkelijker en vlotter over, het ondermaatse werk van conducteurs verdwijnt. Een paar dubbeltjes meer voor de benzine om dat OV gratis te maken valt gemakkelijk te compenseren met minder ijzer in de vorm van een overmatig grote auto heen en weer slepen. Midden-inkomens hoeven niet hoger om een duurdere auto aan te schaffen. Waar dan wel voor? Belangrijk lijkt stimulering van ruilen met forenzen door mensen die geen binding met de hoodstad hebben maar er wel wonen. De basis-inkomens kunnen hoger door vermindering van de pensioenaftrek, welke eigenlijk een torpedering van het belasting betalen naar draagkracht omvat; een rechtse uitvinding, net als belastingvrijdom op de luchthaven en Mercedessen als taxis, die te duur zijn voor de gewone man. Er kan opdracht gegeven worden voor onderzoek naar collectivisering van de distributiesector: Albert Heyn roomt af naar verre, welgestelde aandeelhouders terwijl de kleine kruidenier terugpompte in eigen streek. Hebzucht bij de grote middenstand raakt langzamerhand nagenoeg ongelimiteerd met veel nare gevolgen voor verleid publiek en voor een leefbare Aarde. De kiezers van Groen Links zal geen plezier gedaan worden met groei, met meer woningen en nog meer drukte, minder ruimte per persoon. De Europese Unie wenst spreiding van werk en welvaart en bijv. kan het Europees Medisch Agentschap best gegund worden aan Bratislava. Krimp naar 15 miljoen inwoners maakt sloop van veel lelijks mogelijk, scheelt meer asfalt, meer rails en zeg eens wie er graag nog langer op de saaie autowegen vertoeft of vaker in de trein wil zitten.

 

Geen opmerkingen: