woensdag 7 november 2018

toekomst PVV

                    gooi Wilders uit de PVV

Dat is jammer voor hem, die eigenlijk de motor was bij het oprichten van de partij; maar hij heeft het verdiend als knechtje van Satan de Koran verbieden willend. Dat boek heeft positieve inhoud, gericht op het zoeken van harmonie met de Schepper en Regeerder. Het werd geschreven in het arabisch of beter gezegd zo opgetekend naar wat Mohammed, die profeet genoemd wordt, in de zevende eeuw vertelde. Hij had het van Boven, zo wil de traditie en sta even stil bij hoe je brein werkt: de zintuigen brengen informatie van buiten als het ware op een driedimensionaal actualiteitsschermpje waar ook info uit het geheugen verschijnt plus, zoals bekend uit dromen, soms nog extra. Van de puzzelstukjes wordt hier als je bij bewustzijn bent een beeld gemaakt. Zit je op een verkeerde school, doen je ouders niet aan opvoeding, geloof je de reclame, enzovoort, dan ontstaat er allicht een vertekend beeld dat onprettig kan uitpakken voor anderen en eveneens voor jouzelf. Het is dus zaak om goed op te letten bij wat je binnen krijgt in je hoofd en sterker nog is dat plicht bij overtuiging dat er naast fysieke ook geestelijke evolutie gaande en noodzakelijk is, gepaard met het doormaken van lief en leed om geen zombie of automaat te worden. Allah kan niet op de televisie verschijnen omdat dan alles vast komt te liggen en onze keuzevrijheid verdwijnt. Op de muizenplaneet, lichtjaren verwijderd van het kattenzonnestelsel en met volop groene kaas is alles pais en vree met gelukkige beesten, maar kennelijk is het op onze Aarde anders geregeld.

Daartoe willen Bijbel en Koran inzicht verschaffen. Deze hebben samen met de joodse Torah Mozes als tussen de mensen uitgekozen persoon om Gods boodschap te brengen. Zie de nederlandse vertaling van de Koran door Kramers, pagina XI en op bladzijde XII: aan Jeso geven Wij het evangelie. Die Wij -het meervoud drukt beleefdheid uit- is bij joden en moslims Eén, geen Drie-énige zoals de roomse kerk wil doen geloven. Dan is het tussen haakjes redelijk dat in Maleisie zulke roomsen niet het woord Allah voor God mogen gebruiken. De Messias Jeso (noord-nederlandse naamsuitgang) bracht het Nieuwe Verbond (Nieuwe Testament) met verhoging van onze status van knechten in het Oude Testament -die loon willen en waartussen er verschillen in rang bestaan- tot "kinderen", bij pa aan tafel zittend met enige toegang tot diens portefeuille. De psalm zegt dat bloed niet nodig is om met God/Allah in het reine te komen en er is ook het mooie verhaal over bokken en schapen die naar gedrag gescheiden worden.

De Koran valt te zien als reactie op half grieks heidendom met Drie-eenheid en dat in een steppegebied vol rovers waar de man er goed aan deed om zijn schat met een sluier te verbergen. Indertijd had de fysiek zwakkere vrouw zeg Binnenlandse en de man Buitenlandse Zaken, welke laatste doorgaans moeilijker te behartigen zijn en veel kracht vergen zodat de Koran mevrouw ietwat op de achtergrond plaatste. Bij het vechten kwamen veel mannen om; de overblijvenden moesten voor de innigste wens van vrouwen, het moederschap zorgen. Als een verzameling preken komt het heilige moslimboek bij veel westerlingen over. Dat wordt nog versterkt door de vele herhalingen, hetwelk echter ook een gevolg is van het poëtisch karakter van de gebezigde taal. In vertalingen komt dat niet tot zijn recht en ook kunnen dichterlijke overdrijvingen verkeerd begrepen worden.

Spoort de Koran aan tot moord- en doodslag zoals de heer Wilders in zijn onwetendheid meent? Hij zou moeten beseffen dat als de Koran geen kwaad woord over Jeso op het papier heeft staan goed puzzelen op dat schermpje in je brein niet achterwege kan blijven teneinde een realistisch beeld te krijgen; wilde kreten die in feite niet op moslims slaan doch op slechte mensen die zich goede moslims noemen passen er niet bij. Wij moeten proberen die te beklagen? kwaadaardige lieden op andere gedachten te brengen; door toevoer van info kunnen zij wellicht een positiever beeld genereren. Men zegt dat hoofdstuk 2 van de Koran zo ongeveer een samenvatting geeft van het hele boek. Daarin wordt met donder en bliksem gedreigd jegens hardnekkige slechterikken die geen aalmoezen geven en zo; net als in de bijbelse geschriften vaak gebeurt met wisselende intensiteit. Jihad valt op te vatten als de goede strijd zoals van het D-day leger en ook als inspanning om die geestelijke evolutie te bevorderen. Het gebeurt allemaal met vallen en opstaan, anders dan op die muizenplaneet en op wie weet duizenden andere. Uit hoofdstuk 2, sura 2: 62 (59): Zij die gelovig zijn (de moslims), zij die het jodendom belijden, de christenen, wie geloven aan God en het Laatste Oordeel, die heilzaam werk verrichten, voor hen is hun loon bij de Heer. Kortom samen in het Paradijs, al die verschillende bloempjes.

Nu is godsdienst in zekere zin best moeilijk want elke week moet er in kerken, synagoges en moskeeën bijgespijkerd worden. Daartoe helpt kennis van het wedervaren van het volk der Israelieten en de openbare school behoort hier tijd aan te besteden. Mag best met kritische kanttekening over de slechtheid van David op verkeerde ogenblikken. En over het Gouden Kalf: De lui daar zullen niet zo achterlijk geweest zijn om in een zelfgemaakt ding een god te zien. Indertijd was het evenwel gewoonte dat de godheid zo'n kalf als voetbank kreegt gelijk bij ons de koning een kroon draagt. De fout zal hierin gelegen zijn dat de mensen God wilden plaatsen waar zij Hem wilden hebben, zeg maar voor hun karretje spannen. Evenzo valt te zien dat Abraham diende te erkennen dat niet hij baas was over zijn zoon. Wat aan de godheid toebehoorde moest in het vuur geworpen, geofferd worden. Het liep allemaal goed af ofwel werd de individuele vrijheid van Boven bevestigd. Maar dat met het Tweede Grote Gebod erbij, door Mozes van de berg gebracht; ook voor moslims strikt geldig en tweederangs statussen verwerpend. Thans is Respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf (in sterkere vorm al duizenden jaren aanwezig)/ Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten opgenomen als bepalende preambule in de Verdragen der Europese Unie.

Te Den Haag wordt dit art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens gesaboteerd door regering, parlement en Justitie. Het tekent immers gelijkwaardigheid en geeft derhalve automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals doenlijk via bindende referenda in een werkelijk democratische republiek. De PVV volgde Wilders na in ontevredenheid met groot succes bij ontevreden kiezers, meest beneden-modaal, die zich geblokkeerd zien in ontplooiing door zittende dikkonten, ijverig bezig om zichzelf te verrijken met macht en geld. Roulatie is dan een goede oplossing om betere spreiding te krijgen. Dus net als presidenten ook geen ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren langer dan tien jaar uit onze Schatkist betalen doch hen plaats doen maken voor bekwame lieden bij de poort. Dat stimuleert democratie en gezonde samenleving. Raad eens wie hier op tegen zijn. Wilders gelieve aan dergelijke ontwikkeling mee te werken en evenzo Thieme, die ouwe van de SGP, etc. Vrijheid, ook de wet, wordt beperkt als omschreven in  Exodus 23:2. Dit moet er op school en op de universiteit ingehamerd worden. De NL practijk stemt hier helaas niet mee overeen, want we hebben de Achterkamertjes die de belangen van de bovenlaag het best behartigen en sociale gezindheid vernielen. Art 1 komt pas tot zijn recht in de republiek die kan bestaan uit autonome landsdelen. De Pekelders bovenop het aardgas zouden eens een studiereis kunnen maken naar de kasten van huizen in het Gooi. Het programma van de PVV is te verbetereren met schrappen van de kunstmatige afkeer jegens moslims en navolging van Johannes de Doper die zei: Als je een dubbel stel kleren bezit geef er dan wat van aan wie te weinig hebben.

Ontwikkelingshulp, daar is Geert Wilders op tegen, maar hij zal toch niet menen dat wij allemaal in dat straatje thuis horen? Toe PVV, wees eens creatief: het kan anders en beter dan asfaltwegen aanleggen in arme landen waarop de Mercedes de gammele oude autobus voorbij zoeft. Per trein komen eerste en derde klasse gelijktijdig aan! Snoepreisjes voor de legertop naar het verre Afghanistan? Haal op te leiden jongemannen en -vrouwen liever hierheen. Is goedkoper en ze krijgen idee van emancipatie. Wil je lekker zonnig wonen dan zijn de Antillen te duur en de spaanse eilanden al vol. Suriname behoort tot groot nadeel van de armen daar niet bij een unie van ons en Belgie. Als er in de Benelux bijna een miljoen marokkanen verblijven die hun oude paspoort niet op willen geven is het dan redelijk om in ruil een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden te verlangen? Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuwe grote steden verrijzen. Eentje onder NL wetgeving zodat men er wel heen wil -vergroting van het Rijk dus-, de tweede voor de West-Saharanen en de derde zal gratis voor Marokko dat land een sterkere economie bezorgen in ruil voor een lap zand. Met afvalwater zijn er groene ringen rondom te creëren voor tuinbouw, recreatie, wetenschappelijk onderzoek. Zwemmen doe je al in de gracht met atlantisch water. Teruggang van de bevolkingsomvang in Nederland lost allerlei problemen op en is zeer gunstig voor komende generaties, wier belangen toch het zwaarst moeten wegen. Turken die hun oude paspoort niet weg deden kunnen wel terug; dat is niet onredelijk als je bij elkaar optelt wat meespeelt. Zij stemmen ook al niet op de PVV. Op Erdogan stemmen die Turken. Wanneer jeugdige vreemdelingen zich bij ons aanmelden is het verstandig om hen hulp te bieden met opleiding en militaire vorming voor goede strijd tot gelijkwaardigheid welke vriendelijkheid en ontplooiingskansen oplevert, waarna zij terug kunnen. Van zulke mensen is een grote stroom mogelijk buiten de al gaande opvang op universiteiten. Tussen haakjes komen hier amerikanen studeren die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden en zo geraakt eigen jeugd in een middelmatig milieu.

Geen opmerkingen: