maandag 7 januari 2019

politieke opstellen


         eed of belofte
In ons land zouden er minder ontevreden lieden zijn als de welvaart beter verdeeld wordt. Daar aan werken is best te doen en eigenlijk plicht van iedereen. Maar een groot obstakel is wel het tegenwoordige parlement dat overheerst wordt door egoïstische kapitalistisch gezinde personen en van dat soort de regering vormt. Dit valt deels te verhelpen door als eed of belofte verplicht in elke funktie te stellen: Ik zal art 1 der Verklaring van de rechten van de mens volledig respecteren en bestrijden wie het saboteren, maar hierbij nooit een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand. Deels, want de mens is vaak slecht en grijpt dikwijls de kans aan om zich boven anderen te verheffen met alle materiële voordelen en grotere zeggenschap vandien, terwijl hij of zij weet dat dit art gelijkwaardigheid tekent.
Alleen in de republiek is gelijkwaardigheid werkelijk realiseerbaar en voortaan moet Nederland daarom een republiek zijn.
Met bindende referenda, want dat is kenmerk van gelijkwaardigheid en ieder heeft immers recht op deelname aan beraad en besluit.
Ook dient iedere funktionaris net als presidenten na een tien jaar uit de Schatkist ontvangen te hebben plaats te maken voor een ander, zodat die zijn talenten kan ontplooien in dienst van de samenleving en kwade opeenhoping van macht bestreden wordt.
Met Belgie en Luxemburg en liefst ook nog met de Scandinavische staten is een unie te vormen om progressief beleid in de wereld uit te oefenen en in eigen gebied de ontplooiingsmogelijkheden te vergroten. Dit neemt niet weg dat ons land opgedeeld moet worden in autonome landsdelen teneinde de Pekelders te laten profiteren van het aardgas onder hun voeten. Op de hoek van wad en Eems, in vrij leeg gebied is een nieuwe rood-christelijke universiteit te stichten die beter onderwijs verzorgt dan de bestaande instellingen en het kolonialisme van de Randstad tegen gaat. Kan rood samen gaan met christelijk? Als iemand tegen Marx gezegd had dat een tijdje na hem dagelijks een miljoen mensen op elf kilometer hoogte zitten zou de filosoof de wenkbrauwen optrekken en zich verder met iets serieuzers bezig houden.
Dubbele nationaliteit moet vervallen, want  het is discriminerend vanwege kansen in tenminste twee landen als staatsburger met alle voordelen daar aan gekoppeld.
Aan het Rijk kan grondgebied toegevoegd worden indien dat goed uitpakt, zoals soms het geval is met kleine staatjes die zichzelf niet goed kunnen bedruipen. Of om een evenwichtiger situatie te bereiken, bijvoorbeeld tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden bij Nederland voegen om daar een grote metropool te stichten in ruil voor het verblijf van de half miljoen marokkanen in ons land die hun oude paspoort niet wensen op te geven. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuwe grote steden gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen.
Gelijkwaardigheid behelst ongeveer gelijke materiële ontplooiingskansen en daarom zal het taboe zijn om met een grote erfenis levenslang te parasiteren. Overmatig privé bezit, zeg meer dan een eenvoudige ondernemer nodig heeft, is in een twintig jaar af te romen richting Schatkist of naar collectieve bedrijven, behoudens wat door eigen arbeid intussen vermeerderd wordt. De multinationals die vervuild hebben moeten compenseren en het best kan dit door toezichthouders in de plaats te stellen van de directies om zulke correcties daadwerkelijk uit te voeren. Zo zijn onder meer de bazen van de Shell te verwijderen met ook inname van hun pensioenen terwijl de aandeelhouders de rekening van de vervuiling en ander mismanagement hebben te vereffenen. Dit leidt tot koersval omdat er minder overblijft voor woekerende eigenaars. Zo'n bedrijf kan dan overgenomen worden door het collectief. Er zijn in de Europese Unie duizenden economen die dit allemaal kunnen uitwerken, ofschoon te voorzien is dat men het niet eens zal zijn. Dan komen bindende referenda aan de orde.

    het kapitalisme vertraagt ontwikkeling
Anno Domini 2019 verkrijgen aandeelhouders door belastingverlaging voor bedrijven meer geld terwijl aan de onderkant van de samenleving verhoging van de btw de financiële speelruimte geringer maakt. Die verlaging van de vennootsschapsbelasting is helemaal niet noodzakelijk; integendeel want er moeten niet meer investeringen naar Nederland gelokt worden. Dat zou maar meer werknemers, lees immigratie vergen. Als kippen zonder kop willen ministers en wethouders een miljoen woningen bij bouwen, daarvoor! Want qua vloeroppervlak bestaat er geen tekort aan woonruimte. De verdeling ervan is echter niet goed als gevolg van verkeerde politiek, door onkunde van het kabinet. Dit valt te verbeteren met wet, zoals betere spreiding van werkgelegenheid, beëindiging van dubbele nationaliteit welke een uitgaande bevolkingsstroom kan veroorzaken, pariteit van aantallen vreemdelingen hier en nederlanders elders, vergroting van het Rijk elders voor een prachtige metropool met rondom een groene zone voor recreatie, tuinbouw en wetenschappelijk onderzoek, gedrenkt met afvalwater. Het op niet verdichten van de Randstad uitgespaarde geld kan besteed worden aan spoorlijnen waar thans de Mercedes de gammele oude autobus voorbij zoeft. Met de trein komen eerste en derde klas gelijktijdig aan. Zo wordt welvaart gespreid en dit is precies wat wij moeten willen, terwijl de egoïstische kapitalisten er juist naar streven om hun hebzucht bot te vieren en daartoe opeenhoping van werknemers en consumenten bevorderen. In de akkerbouw is er het probleem dat te weinig mensen die graag op het land werken hiertoe de kans krijgen als gevolg van onvoldoende vermogen op het platteland tot ondernemend samenwerken van gelijkberechtigden. In de tuinbouw horen niet Polen aangetrokken te worden maar dienen bedrijven naar het buitenland te verkassen zodat er binnenlands evenwicht komt tussen vraag en aanbod van arbeid en dat buitenland geholpen wordt in ontwikkeling. Voor de varkenshouderij lijken er goede mogelijkheden te zijn in de Baltische staten waar de beesten buiten de bio-industrie kunnen leven. Albert Heyn -Albert Zwijn voor buitenlanders die geen bonuskaart hebben en die niet konden tonen- laat zien dat het middenkader zonder ceo's en aandeelhouders  een bedrijf goed kan runnen. Dat is in zoveel meer sectoren het geval mits niet politieke vrienden er als beunhazen opereren. De enorme afdrachten aan de pensioenfondsen bewijzen dat vergaring van investeringsgelden niet op klassieke kapitalistische wijze hoeft te gebeuren. En zou een Rijksbank niet de meeste narigheid van de commerciële banken kunnen vermijden?
Miljarden mensen leven thans wereldwijd in achterbuurten. Als onbewezen stelling wordt telkens opgevoerd dat het kapitalisme bepalende factor was en is voor de welvaart van de anderen, de medemensen met baan en prettig inkomen, maar te weinig vrije tijd als gevolg van te maken extra uren door vermijdbare verspilling en overbodige concurrentie, te weinig tijd om genoegzaam na te denken! De meeste kerkgangers hebben grote belangstelling voor een soort reïncarnatie elders, hetgeen niet vreemd is als het aards bestaan tekorten vertoont of men gewoon nog meer wil. Maar zij snoepen uit twee troggen, want de meerderheid van deze CDA en Christenunie stemmers  is oranje-fascistisch gezind, beaamt het kapitalisme van de piramidale samenleving. Hetgeen toch strijdig is met de gelijkwaardigheid van het door de Messias gebrachte Nieuwe Verbond dat beoogt om aan één tafel te zitten; niet een betoverd stukje brood eten en zich dan huiswaarts reppen om in apartheid biefstuk of gehaktbal te nuttigen.
Deze notitie wil nadrukkelijk wijzen op verslechtering van het leefmilieu door grotere bevolkingsconcentraties. Slechts een kleine kring van inhalige kapitalisten verbetert hiermee zijn positie en kan daarvan genieten in het landelijke tweede huis en op het zeewaardig jacht. De huidige regering leunt op dat soort lieden en draagt geen zorg voor meer egale spreiding van welvaart, ook richting arme landen. Zelfs Groen Links begeert het Europees Medisch Agentschap met 900 man buitenlands middenkader naar Amsterdam te halen, hoewel de man op straat daar niets aan heeft; integendeel raakt hij eerder in de verdrukking. Dat instituut past beter in Bratislava- vlak bij uitgaanscentrum Wenen- want Amsterdam heeft al zoveel. Behalve een internationale Ark op het water bij het Centraal Station waar wetenschappers met ruggesteun van het publiek oplossingen aandragen voor mondiale conflicten. Het CBS rekent voor dat de nationale produktie omhoog gaat met een tunnel onder de Zuid-As en vermeldt niet dat het welzijn achteruit gaat in zo'n eng ding om met 120 km/uur de hoofdstad voorbij te jakkeren. We worden blijer van een soort boulevard daar à 20 m/sec met fraaie entree naar Amsterdam, al zijn er heel veel mensen die de stad mijden wegens haar slechte reputatie.
De roomse kerk is miljardair en steunt het kapitalisme, veronachtzamend dat de rijk beladen kameel heel moeilijk door het ezelspoortje, naar de vorm Oog van de Naald geheten, de heilige stad, het Paradijs binnen kan. Oplossing van dit probleem is onteigening van kerkelijk bezit en het bij het collectief van de Schatkist te voegen. Waarom zouden dan privé miljardairs buiten schot blijven? Zij hebben de wijsheid niet in pacht; zij verzuimen opzettelijk en boosaardig om te delen, om ieder aan goede ontplooiingskansen te helpen zoals ons grondartikel, art 1 van de Verklaring der rechten van de mens vastlegt. In het kort zijn salarissen hoger dan 10 x minimaal ongewenst wegens daar op volgend overmatig beslag op de aardse goederen en privé kapitaal hoeft niet meer te bedragen dan wat een solo ondernemer behoeft, al zal daarover flink redetwisten en foeteren het gesprek vullen. De kapitalistische staten hebben nagenoeg alleen bovenmodalen, veelverdieners dus, in hun parlementen en houden net als op de universiteiten met de dik betaalde professoren het bij de kapitalistische ordening. Dat pakt dus niet goed uit, zoals de statistieken leren. Egoïsme is alom verspreid en uit zich zeer kwalijk ook in groot kindertal. Om land en wereld in harmonie met planten en dieren te houden is er DNA registratie met sancties uit de kokers der medici nodig. Grote families die kleinere verdrukken zullen dan minder voor komen en dat remt tevens het kapitalisme met diens begunstiging van relaties. De Europese Unie stelt het individu centraal als lid van de besluitende en beslissende gemeenschap ofschoon men te Brussel dat nog lang niet door heeft. Ongetwijfeld wil de meerderheid van zulke leden het kapitalisme kwijt, althans na goed ingelicht te zijn, en de richting op van collectief, redelijk verdelend produceren zoveel als nodig is, niet verkwistend goederen en tijd. Hoe krijg je hen naar voren als spraakmakers?

            staatsgemeenschap
De staat als organisatie van mensen is noodzakelijk voor de mensen omdat de sterksten en slimsten geneigd zijn tot overmatig inpikken waardoor anderen tekort komen. Men mag wel zeggen dat de huidige nederlandse staat niet in orde is omdat juist dit te voorkomen euvel volop gebeurt. De politieke partijen van heden hebben daar geen afdoende remedie tegen en dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat de leiders het niet willen. Want zij behoren met hoog inkomen en veel zeggenschap juist tot die sterkeren en slimmeren en wensen niet in te leveren. Daar zit een behoorlijke hoeveelheid domheid bij, want samen leven in een eerlijke, redelijk delende maatschappij heeft zo z'n voordelen. De huidige samenleving is te kenschetsen als piramidaal en niet democratisch, terwijl er justitie is die niet onafhankelijk opereert en corrigeert maar lakei is van de machthebbers. Dat is al eeuwen het geval en de vaderlandse geschiedenis is van zodanig matige en slechte kwaliteit dat wij beter opnieuw kunnen beginnen. Hiertoe is een programma nodig dat bij meerderheid van het volk verwerkelijkt kan worden. Oogmerk is een gemeenschap van gelijkberechtigden te vormen die in de practijk ook kunnen optreden als gelijkberechtigden. Dit vergt uiteraard aller inzet en de media kunnen daar aan meewerken.
Als mens geboren worden betekent dat je ontwikkeling moet doormaken. De lichamelijke groei verloopt vanzelf als je maar goed eet en drinkt; de geestelijke vergt inspanning. Wij leven niet als tevreden muizen op een Groene Kaas planeet, lichtjaren ver van het kattenzonnestelsel en de Schepper koos voor ons het doormaken van lief en leed om geen zombie of automaat te worden. Zou u het anders regelen als u de Grote Baas was? Die kan niet op de televisie verschijnen omdat dan alles vast komt te liggen en onze keuzevrijheid verdwijnt. Biologen zijn gauwer geneigd tot atheïsme dan natuurkundigen omdat zij niet nadenken over het koolstof atoom, waar het vandaan komt en hoe het bestaat. Wat weten wij weinig over de werelden van het heel kleine en van het heel grote, zelfs niet in ons eigen lichaam. Nu blijkt ook dat de algemene relativiteitstheorie niet deugt zoals de russische wetenschapper Vasily Yanchilin aantoont. Hij is de eerste die een kwalitatieve verklaring geeft voor de zwaartekracht als puur kwantum mechanisch verschijnsel terwijl Newton en Einstein niet verder kwamen dan een kwantitatieve beschrijving. Hoe is het toch mogelijk dat de meeste sterrekundigen geloven aan zwarte gaten en negatieve energie, welke natuurkundig helemaal niet kunnen bestaan. De krant schrijft vaak over weer een ontdekt zwart gat, maar dat betreft een extrapolatie want het ding zelf wordt nooit gezien; misschien omdat er een wolk van ondoorzichtigheid rond de hete massa zit zoals in het jonge heelal voordat fotonen door de ruimte konden reizen. Het "Scheppende" moet wel over gewaarwording beschikken om niet chaotisch te raken en daarom spreekt men niet van een HET maar van een Hij. En Die kennen we dan redelijk goed als ons vriendelijk gezind door de Messias, die Nieuw Verbond bracht met verhoging van onze status van knechten -die loon willen en waartussen er rangverschillen bestaan- tot "kinderen". Het Laatste Oordeel -als je sterft- is weer zeer actueel nu het een fluitje van een cent blijkt om je op een schijfje voor een reprint op te tekenen. Het verhaal over bokken en geiten illustreert de registratie. Zo wordt de geschiedenis beschreven en thans moet het voortbouwen zijn op het goede dat daar uit naar voren komt.
      Dat doet de Europese Unie met de preambule van de internationale Verdragen welke voorrang hebben boven nationale wetgeving. Er is vastgelegd in die preambule, het voorwoord, dat de universele Verklaring van de rechten van de mens grondslag vormt der EU Verdragen en dus moet men er naar handelen, erkennen dat ieder geboren wordt vrij en gelijk in rechten. Dit behelst vanzelfsprekend recht op deelname aan beraad en besluit zoals doenlijk via bindende referenda, waarna een ondergeschikte regering zorgt voor uitwerking en het parlement controleert. In Nederland is daar helaas geen sprake van, want enkele politieke leiders stellen het kabinet samen en de meeste parlementariers staan onder strikte discipline om de leiders in hun achterkamertjes te steunen, terwijl de Justitie faalt om te corrigeren en zelfs aangiften van rechtzoekenden in prullemanden op politiebureaus laat verdwijnen, alsook wereldwijd arme mensen besteelt door het gunnen van enorme belastingontwijkingen. Die preambule is qua inhoud een verzwakte versie van het een paar duizend jaar oude Bijbelse gebod om de ander te respecteren en te helpen. Dat bracht Mozes van de berg naar het volk en het is ook strikt geldig voor moslims die Mozes als profeet erkennen. Hoe Mozes aan die tekst kwam is voor ons programma niet van groot belang, maar als je erover wilt nadenken is het goed om even te kijken hoe hersens werken: Door de zintuigen komt info binnen dat vergeleken wordt met wat er in het geheugen opgeslagen werd en zo herken je een tafel als tafel. Uit de geheugencellen komen ook "nieuwvormingen" zoals droomsituaties en beelden die in het onderbewuste uit bouwstenen, verspreid in dat geheugen, gemaakt worden. Zo men wil kan daar inspiratie van boven aan toegevoegd worden, welke door de betroffen persoon ervaren wordt als een stem horen, iets zien dat door anderen niet valt waar te nemen, terwijl het fysiek zich materialiseert door nieuwe verbindingen tussen hersencellen die een beeld op je actualiteitsschermpje zetten. Op dat schermpje in je brein ontstaan voortdurend beelden / gedachten en daaruit kies je voor jou de beste. Zo werkt vrije wil doorgaans en het is meteen duidelijk dat de toevoer van goede info door ouders, op school en van de media heel belangrijk is voor je gedrag. Om mee te kunnen doen in het democratisch proces wordt daarom verlangd dat je aldus ontwikkeling doormaakt. Politieke partijen blijven nodig omdat niet iedereen tijd of zin heeft zich in allerlei vraagstukken aangaande de maatschappij te verdiepen. Van die instellingen krijg je kant en klare overzichten. Doch helaas niet op alle terreinen bruikbare. Kortom blijven we midden in het evolutieproces. Dan is het van belang om nieuwe woorden te vormen als er nieuwe overdraagbare begrippen nodig zijn. Sufferds op menig universiteit praten engels om hoger te lijken en niet in de laatste plaats om afstand te scheppen tot gewone mensen die hun steenkoolengels niet zo goed kunnen volgen. Zij behoren te emigreren, plaats maken voor kundige mensen die de eigen taal moedertaal bezigen en deze helpen verder te ontwikkelen. Carrière maken, medemensen voorbijstreven en dan baas over hen worden is zelfs het programma op de eertijds christelijke en voor kleine luyden bestemde Vrije Universiteit te Amsterdam. De atheïsten die er thans baas zijn halen amerikaanse studenten binnen die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden en voor de nederlandse jeugd het intellectuele milieu verschralen. In de wereld zijn er nog volop kleine luyden zonder mogelijkheid om in eigen streek goede kennis op te doen. Bij ons wordt de onderwijsaccomodatie - in de weekends, 's avonds en gedurende lange vakanties niet of nauwelijks gebruikt- voor hen versperd door gezeten dikkonten die de poort sluiten voor beschikbare kundige maar concurrerende docenten en ondertussen bezorgen ze vriendjes nep professoraten. Zij begaan doodzonde door de wetenschappelijke bibliotheken, met belastinggeld betaald, deels ontoegankelijk te maken voor niet eigen kring. Zo kun je op de UvA op de schaarse drie computers niet eens googlen en blijf je verstoken van wetenschappelijke info. Planken volstaan allang niet meer. Grote schoonmaak is er wel op z'n plaats!
Dat zal de kwaliteit van het onderwijs ten goede komen. Want er is nu een groot gebrek aan uitgewerkte alternatieven voor het kapitalisme; bêta mensen geloven aan fantasieen over zwarte gaten en negatieve en weigeren de tegenargumenten van de russische wetenschapper Vasily Yanchilin op zijn site top-formula.net te bestuderen; de sociologen weten niet de voedselbanken te voorkomen en profiteren zelf van de smerige overheveling via de aftrek pensioenpremie van geld uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij correctie met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Een deel daarvan zal doorvloeien naar kinderen en kleinkinderen met een de economie stimulerend effect. De vet betaalde leden van de Tweede Kamer zijn daar op tegen; zij vertegenwoordigen niet het volk dat belazerd wordt. De huidige juristen accepteren schending van het Verdrag van Parijs dat voorziet in een open eerlijke markt waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. De NS, Albert Heyn en de verstrekkers van stadspassen knoeien er volop tegen. Er is nog veel meer mis -niet in de laatste plaats bij de theologen wier voorgangers in de vierde eeuw "drie-eenheid" bedachten- en dus te verbeteren, zodat in feite het huidig universitair onderwijs in NL als bedroevend aan te merken valt. Terwijl juist daar vandaan initiatieven moeten komen om de nederlandse gemeenschap te voorzien van een betere staat die de verhoudingen tussen de mensen goed regelt. Per 1 januari krijgen de bovenmodale aandeelhouders, en daartoe behoren de meeste kamerleden, dus meer winst van Rutte & Co terwijl de btw op noodzakelijke levensmiddelen verhoogd wordt. Netto gaan de middeninkomens er flink op vooruit als er in procenten gerekend wordt, maar dat is in absolute bedragen niet wat de grote kapitalisten weten te vermeerderen. Deze trend onder loopjongen Rutte is nodig omdat er anders een tekort dreigt aan tweedehands auto's voor beneden-modaal en hoe gezond is het wel niet dat helemaal beneden en "zonder" men verder naar de bushalte moet lopen voor het duurste kaartje in Europa, tien keer meer dan transport van duizend kilogram ijzer met inzittenden kost.

               hervormingsgezind?
Stem dan niet op Groen Links als Halsema niet dat grote gebouw op de Dam terug haalt naar de burgerij. Het is geschikt voor een betere bibliotheek plus culturele en sociale evenementen. Er mag overigens best een paar euro entree geheven worden om storend plakken tegen te gaan.
De SP bemoeit zich om een paar procent loonsverhoging te krijgen maar niet om de maatschappij werkelijk grondig te verbeteren. Deze partij is niet geschikt om je stem op uit te brengen.
Wacht u voor de carrièrejagers van de PvdA die boven u willen komen staan en uw goede inbreng liever verdoezelen omdat alleen wat uit hun koker komt moet gelden.
D66 is de partij van de rechters en de docenten die ons op menig gebied belazeren en bedriegen als dat in hun kraam te pas komt; de steun aan kabinet Rutte, inmiddels nr III, hoort al voldoende te zijn voor afwijzing.
Stem in geen geval op de gezeten bonzen van welke partij ook, want rouleren is de goede boodschap, plaats maken voor ander talent dat het in veel gevallen naar verwachting beter zal doen dan de kapitalisten spekken of gedogen.
Zo valt ook Wilders af, die in streken met grote ontevredenheid veel kiezers lokte hoewel zijn programma tegen de moslims kwaad bloed zet. Die mohammedanen vereren geen Duivel maar een Allah die het goed met de mensen voor heeft. Dat er duiveltjes in sommige moslims gevaren zijn behelst opdracht voor de -logen om er wat aan te doen.
CDA en Christenunie in mindere mate luisteren niet naar het gebod dat de hoek van de akker aan de vreemdeling toebehoort. Welke niet zijn economische migranten die overbevolkt gebied ontvluchten voor huis en Miele maar vervolgden en met name zij die opgesloten zitten in gevangenissen en misschien vrij te kopen zijn. Dat de opbrengst van die hoek aan de wilde beesten toekomt, niet verdreven door loslopende honden die thuis van de bio-industrie kregen en daarna in park en bos klein wild op- en verjagen. Vos en wolf houden zich koest na verzadiging. Die kerkgangers eten met genoegen van de bio-industrie en zullen daar ongetwijfeld in de hel voor moeten boeten.  
Dat brengt op het thema dierenrijk, hetwelk ongestoord gestalte hoort te krijgen in Amazone-oerwoud, Sahara, Himalaya, Noordpoolstreken, los van staten gelijk Antarctica. Grenslijnen zijn te veranderen in mensenvrije zones en bij huis is hoog opgaand geboomte aan te planten ter compensatie van door kunstmatige verhardingen verloren gegane vruchtbare aarde. Welke partij brengt dit al duidelijk naar voren?
Het lijkt erop dat een tekort bestaat aan goede programmapunten die NL 2018 en eerder omvormen tot een democratische republiek met bindende referenda en autonome landsdelen, niet gespitst op het binnenhalen van steeds meer materiële spullen en vooral werkend aan geestelijke evolutie richting ................  Dit laatste is bepaald niet het geval bij de EO met al dat gebazel 's avonds over voetbal in plaats van verkondiging van gelijke rechten met slechts een minimum aan dominantie van de "beteren". Nodig zijn beter informerende media en vooral graag een echt linkse krant die dagelijks doorprikt wat het boze kapitalisme ons voorhoudt. Weet het Financieel Dagblad zich om te vormen tot spreekbuis van collectivisatie en daartoe tal van deskundigen aan het woord laat? Zo'n krant mag best de concurrentie aangaan met de veelweters op de universiteiten die helaas schromelijk tekort schieten in het ontwikkelen van goede staatkundige en economische modellen voor de nabije toekomst. Wat de media in concreto kunnen doen is lijstjes maken van er werkelijk toe doende programmapunten zoals wie blokkeren bindende referenda, wie willen minder ruimte voor gewone mensen in al overvol Amsterdam door hier tal van woningen te bouwen en er nog meer mensen naar toe te halen, wie zijn er onbekwaam om de republiek gestalte te geven en het oude stadhuis op de Dam terug te vorderen?
Maak aanvullend uw eigen lijstje.

Geen opmerkingen: