donderdag 17 januari 2019

wat wilt U, U, U?

               rood?
                      De Partij van de Arbeid streeft naar eerlijkheid en rechtvaardigheid. Naar hun voorlieden zeggen althans. De Partij is een steunpilaar geweest en is dat nog nog van een piramidale maatsachappij, die kapitalistisch geörienteerd is en in NL achterkamertjes heeft. Van de republiek der gelijkwaardigen moet de PvdA kennelijk niets hebben. Tenminste niet de vet betaalde kamerleden, die uitgezocht worden door het op macht beluste partijkader en dat te gehoorzamen hebben. Naar macht strevend om het spaargeld van de werknemers te benutten voor goede investeringen? Neen, hoewel de arbeiders miljarden gespaard hebben bij de pensioenfondsen terwijl de managers van deze instellingen juist werken aan een schevere inkomensverdeling ten gunste van de welgestelden. Want die profiteren van de belastingaftrek voor pensioenpremie en zwijgen over het geniepige van de zaak, dat onwetenden hiermee geld uit de zak geklopt wordt en overgeheveld naar wie het gelet op hun inkomens niet nodig hebben. Doch via de Schatkist nog eens extra gespekt wensen te worden. Het volk wil belasting betaald hebben naar draagkracht en dit rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Ook laat de PvdA rechters ongemoeid die belastingontwijking op de Zuid-As gunnen en daarmee feitelijk wereldwijd arme mensen bestelen. Alles met goedkeuring van de Partij, wier bobo's er zelf van profiteren als zij uit hun overmatig salaris in aandelen beleggen.
De kapitalistische visie is groei, meer omzet, meer winst, van meer consumenten behaald. Werkt Halsema te Amsterdam daar niet duchtig aan mee met steun van de PvdA? Voor de goedbetaalde werknemers van Europees Medicijnen Agentschap dat naar Amsterdam gehaald wordt in plaats van vestiging te Bratislava te krijgen, moeten 800 woningen beschikbaar komen. Terwijl de stad al meer dan vol is en de mensen graag wat betere ruimte zouden willen hebben. Om goed te funktionneren als hoofdstad -Amsterdam wordt tot op heden door veel landgenoten gemeden!- is groei helemaal niet nodig, want wat wilt u nog meer in uw huis proppen, terwijl er voor tuin en bootje geen plek meer is? Krimp brengt heel veel voordelen mee!
Dus denk na over wat u wilt en stem dan geen PvdA indien u niet tot de bovenlaag behoort. Maar doet de SP het beter?
Tja, dit werd al eerder naar voren gebracht, maar de Neo Ruling Class in de NRC bericht er niet genoeg over omdat men zich zelf als profiteurs van de huidige constllatie niet in de vingers wil snijden. Daarom is er belangrijke taak voor de universiteiten en bij de provinciale verkiezingen MOET in het programma komen te staan dat de Amsterdamse universiteiten terug gebracht zullen worden bij het volk, dat is geen engels praten en modellen uitwerken voor overgang naar een niet-kapitalistische maatschappij. De VVD mag wel beweren voor een vrije markt te zijn doch denk eens aan de schade voor de psychische gezondheid van de hoofdstedelingen, die gedwongen worden om naar een lastig bereikbare bibliotheek in een slecht gebouw te gaan in plaats van op de Dam terecht te kunnen. Zo worden zij op hun nummer gezet als tweederangs en bij een werkelijk vrije markt had het volk mits zich zelf voorziend van zeggenschap allang gezorgd voor betere bestemming van het voormalige grote stadhuis dan een vermeende elite te plezieren met afstand tot de lagere personages, die er niet mogen deelnemen aan lekker eten en drinken  en nog veel meer niet mogen omdat zulks de bovenliggers in de weg zit. Men kan een en ander belichten als toegankelijk domein, met inbegrip van de voorzieningen om een toilet te gebruiken, als zwerver een warme straallamp onder de Buitenveldertse brug te vinden, geld uit de Schatkist krijgen voor dienstreisjes en zou daar nog iets aan toe te voegen zijn?

Geen opmerkingen: