maandag 28 januari 2019

statenverkiezingen

IJK programma
                                                            
          Vindt u het goed om nooit uitgenodigd te worden voor lekker eten of drinken in dat grote gebouw op de Dam te Amsterdam? Daar mag alleen de bovenlaag van de nederlandse piramidale maatschappij naar binnen. Als je geen rijke pa had of niet verstandelijk uitblinkt is er een politieke weg om er te komen: aansluiting bij een partij en daar carrière maken. Dat moet wel een partij zijn die verschil tussen hoog en laag aanvaardt en bevordert -je kunt ook zeggen accepteert en promoot om het intellectueler te doen klinken. Een artikel over aspecten van post traumatische stress stoornis wordt in de New Ruling Class krant NRC eerder geplaatst dan een verhaal over hoedanigheden van geestelijke gezondheid en als u het niet leest blijft gij ervan onwetend dat in de grote stad het niet pluis is met gelijkwaardigheid van de mensen. Tenzij ge er uit u zelf al achter gekomen bent. Dat is niet zo moeilijk want anders dan in een dorp waar op het volksfeest iedereen komt ontstaat bij grote opeenhoping van mensen, zoals in de grote stad, er al gauw scheiding der geesten met als gevolg van elkaar verschillende ontmoetingsplaatsen en de politie verzoekt u om voor het paleis op de Dam even door te lopen. Politie in dienst van de machthebbers, hetgeen niet geliefd maakt. Voor bovenaan in rangorde en aanzien dus een paleis en helemaal beneden de zwervershoek in de kou; verstoken van ons aller aardgas.
De westerse moraal is dat jij je best moet doen en ondertussen anderen een beetje hoort te helpen. De uitwerking hiervan verschilt hemelsbreed bij kapitalisten en communisten. In de kerk krijg je een klein stukje gedeeld brood waarna een ieder zich apart rept naar de biefstuk of de voedselbank. De SP ijvert voor een paar procent loonsverhoging en dat is alles. Zulke procenten vallen voor het middensegment in euro's hoger uit dan voor de arbeider en dit vinden de bestuurders goed. D66 wil hoger salaris voor leraren, want anders dreigt er toch een tekort aan tweedehands auto's voor beneden-modaal. De PvdA is een regentenpartij met altijd gelijk van de regenten. Groen Links heeft te Amsterdam  een zetbaasje van de kapitalisten, die groei, groei, groei wensen. Meer omzet, meer winst en groter tweede huis in landelijk gebied of zeewaardig jacht. Groei vergt meer consumenten, bevolkingsgroei, liefst met goedkope werknemers. Er blijft minder ruimte over voor gewone lieden, maar die moeten maar een offer brengen voor het goede doel. Betonbaronnen worden eventjes gespekt met een overbodige tunnel onder de Zuid-As. Hier past beter een soort boulevard met fraaie entree naar de hoofdstad; voor veel minder centjes! Voor het miljard dat het akelige enge ding kost kan in Suriname op duizend meter hoogte waar aangenaam klimaat is een sabbathsstad verrijzen. Leuk ook voor hollandse schooljeugd om de tropen te leren kennen. CDA en Christenunie minachten dat Adam de dieren namen gaf, hun identiteit erkennend; zij eten plofkip na jonge haantjes te hebben geruimd. Zij zullen straks zelf wel gebraden worden in de hel. Het zijn vooral oranje-fascisten die de piramidale samenleving in stand willen houden, wars van wat de Grote Voorman beoogde. Op de voorheen christelijke Vrije Universiteit, ooit bedoeld voor kleine luyden, is het een en al streven naar carrière, promotie maken; medemensen voorbij streven; en baas over hen worden! Tot en met in de achterkamertjes van Den Haag.
      Gelukkig horen wij bij de Europese Unie en die heeft als grondslag van de Verdragen -welke voorang hebben boven nationale wetgeving- gelijkwaardigheid van de mensen. Dit is verwoord in art 1 der Verklaring van de rechten van de mens maar al een paar duizend jaar eerder kwam het bijbelse Tweede Grote Gebod -respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf- daar ook op neer. Dat saboteren het kabinet, de meerderheid van de Tweede Kamer en de Justitie van harte. Weshalve in den lande geen bindende referenda, geen deelname van gewoon volk aan beraad en besluit.
      Men gelieve bij de komende verkiezingen de partijen en hun kandidaten te toetsen op het volgende:
  1. Staat het streven naar een nederlandse republiek voorop? Bij voorkeur met autonome gewesten en een unie met Vlaanderen, Wallonie, de Scandinavische staten om een sterk progressief blok in de wereld te vormen.
  2. Komt bij de partij na een tien jaar de beurt aan een ander? Dat is goed voor spreiding van macht en invloed; het beperkt vangen uit onze Schatkist. Zulke wisseling hoort eveneens te gelden voor ambtenaren, professoren, ministers.
  3. Bevat het programma inlevering, zeg binnen een twintig jaar, door multimiljonairs richting Schatkist of collectieve bedrijven -behalve vermeerdering door eigen arbeid- zodat levenslang parasiteren verdwijnt en het met geld voordringen getemperd wordt?
  4. Wordt er gewerkt aan verlating van het egoistisch kapitalisme richting volkseigendom? De werknemers hebben honderden miljarden gespaard bij de pensioenfondsen en kunnen -mits de wil niet ontbreekt- de bedrijven overnemen en noodzakelijke niet verspillende, niet schadende investeringen doen.
  5. Voedselbanken en subsidies verlenende ambtenaren worden grotendeels overbodig als de aftrek pensioenpremie met terugwerkende kracht afgeschaft wordt. Dan komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers. Dan kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog, waarvan een deel zal doorsijpelen naar de kinderen. Die aftrek pensioenpremie komt in feite neer op overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. De managers der pensioenfondsen maken de inkomensverhoudingen schever. De meerderheid van het volk wil belasting betaald hebben naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving want anders verwatert de boel. Raad eens wie hier op tegen zijn.
  6. Elke oprechte partij zal de zittende nederlandse rechters de laan willen uitsturen omdat zij aangiften van rechtzoekenden, niet vergezeld van een dure advocaat, laten verdwijnen in prullemanden op politiebureau's. Omdat zij middels begunstiging van belastingontwijking op de Zuid-As wereldwijd arme mensen bestelen. En vooral omdat zij het artikel over onze gelijkwaardigheid, die pas tot z'n recht komt in de republiek, minachten en aldus gekenschetst moeten worden als bedriegers in dienst van een egocentrische en heerszuchtige vermeende elite. Niks nieuws onder de zon, want de hollandse geschiedenis is daar vol van en laten wij opnieuw beginnen met gezond verstand. Over de Dam lopen zonder daar als gelijkwaardige naar binnen te kunnen is slecht voor u en een schande voor de stad.  
  7. zeven Tijdens lange jaren op school en universiteit hebben veel mensen toch niet geleerd om niet in de weg te staan, om de mond of de pen niet vol te stoppen met scheldwoorden, om zich sociaal te gedragen naar de bedoeling voor het schepsel mens. Omdat het vooral thuis ook hapert krijg je egocentrisch gedrag, waarbij steun uit de eigen maatschappelijke klasse gaarne aanvaard wordt om zich omhoog te werken en zie daar multimiljonairs, vette Volvo's  en zwervers zonder warm domein in de winter. Als de kerk uit de woonbuurt verdwijnt is er nog slechts de publieke grote ruimte van Albert Heyn, maar daar ben je zonder geld niet welkom. De nieuwe burgemeester van Amsterdam is al even onbekwaam en dom als haar voorgangers met de facto in de watten leggen van de "haves". Dat zullen de stedelingen weten als ze op de Dam even uit hun doppen kijken. Daarom is er een zevende programmapunt nodig waaraan de politici te toetsen zijn. Het Bijbelse verhaal over schapen en bokken illustreert dat algemeen er verplichting is tot sociaal samenleven en hierop is in feite de staat gebouwd. Daarom hoort in de verkiezingsprogramma's verplichte militaire vorming met zachte hand en uitleg om op sociale wijze hoofd en handen te leren gebruiken en zulks niet achtergesteld bij anderen die wel wapens dragen en deze verkeerd kunnen gebruiken. Paraat zijn in tijd van nood dus en in vredestijd behulpzaam bij handhaving van gewone orde, net als in de oudheid. Dat niet uit handen geven aan machtswellustelingen. Ook wetend op te treden tegen de broeders in het kwaad -die van Justitie, saboterend art 1 en de machthebbers slaafs volgend met schending van hun eed-. Zich volwassen gedragend wil je dit overdenken en bepraten;   daartoe is met name de zevende dag bestemd. Niet om te winkelen. De kleine kruidenier pompte terug in de eigen streek; Albert Heyn roomt af naar verre welgestelde aandeelhouders en verkoopt produkten van de bio-industrie. Hoe slecht is wel het onderwijs dat de mensen zich zo verlagen en solliciteren naar "het vuur".                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Geen opmerkingen: