vrijdag 7 juni 2019

beschaafd zwendelen

             Toezichthouder DNB
                                           Er zijn geschreven wetten zoals de Verdragen der Europese Unie, welke in het voorwoord art 1 der Verklaring van de rechten van de mens noemen als grondslag. Dit art wordt in Nederland door kabinet, parlement en Justitie gesaboteerd, want het geeft recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. Het ontbreekt aan een staatshoofd die de Wet handhaaft en de Achterkamertjes te Den Haag, waar de kandidaten geselecteerd worden om met hun ton aan inkomen den arbeider te vertegenwoordigen, hebben als dekmantel een bedrieger, wars van art 1, die het doet voor geld en vleierij. Toch is in den lande al duizend jaar bekend de parallel van art 1 het Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij is als uzelf; onder meer inhoudend dat het niet oirbaar is om in te pikken wat een ander toekomt en waarmee een streep gehaald wordt door overmatige vermogens.
Daarnaast is er ongeschreven "wet" passend in  goede beschaving zoals belasting betalen naar draagkracht en dat wil het souvereine volk. Zulks rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. De aftrek pensioenpremie doorkruist dit en komt neer op een gemene, geniepige, want niet door de meeste mensen begrepen, methode om geld over te hevelen uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden die al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Kortom vindt er een soort oplichting of flessetrekkerij plaats door bovenmodaal, maar wie daar toe behoren praten er liever niet over. Zo ook de goed beloonde vakbondsleiders die liever duizend miljard bij de pensioenfondsen zien zitten dan collectief bij de werknemers als eigendom van de produktiemiddelen. Bij afschaffing van het huidige pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand opmhoog. Een deel van dat geld zal doorsijpelen naar kinderen en een aanzwengelend effect op de economie hebben terwijl ook allerlei subsidies overbodig worden. Het scheelt bovendien enige miljarden kwijt aan managers en de echte ondernemer wordt gebaat als tegen te hoge vergoeding geld uitlenende pensioenfondsen verdwijnen. Er is niets tegen sparen voor de oude dag maar doe dat niet op kosten van een ander, een vermeende mindere.
De directie van DNB heeft toezichthoudend plicht om dit allemaal duidelijk naar voren te brengen maar verzaakt tot op heden tot nadeel van benedenmodaal. Ook de organisatie Financiële Markten valt te verwijten. Daar blijkt men overigens niet eens te weten van het Verdrag van Parijs dat een open, eerlijke markt wil garanderen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn verboden en daarom noemen buitenlanders de grootgrutter Albert Zwijn als zij buiten de winkel gekomen op de kassabon kijken en geen bonuskorting ontwaren. De evil managers van de NS rekenen verschillende prijzen aan naast elkaar gezeten passagiers voor precies hetzelfde vervoer. Op gronden die niets met transport te maken hebben. De KLM laat soms stellen reizen voor halve prijs terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuis blijven.
Maar we hebben toch geleerde economen op de universiteiten die alles kunnen verhelderen en sociale planning van niet-kapitalistische aard ontwikkelen? Zij profiteren zelf van de misstand!

Geen opmerkingen: