maandag 14 oktober 2019

aftrek p.p.


          fraudeurs
                             Voorheen bedachte rijke mensen die het vliegen konden betalen dat het goed voor hen was om op de luchthavens belastingvrij goederen te verwerven. Moeten zij oplichters, flessetrekkers genoemd worden? Tegenwoordig zijn het winkeliers die met grotere omzet vals profiteren.
Het (souvereine) volk wil belasting betaald hebben naar draagkracht en zulks rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert.
Maar de onrechtvaardige welgestelde lieden van het nederlandse parlement die rentmeesters zijn over onze Schatkist vinden dat de financiële afstand tussen hen en door hen vertegenwoordigde beneden-modalen beter wat groter kan zijn dan volgens dat draagkracht principe. Zodat zij geheel volgens het Bijbelverhaal waarin lof toegezwaaid wordt aan de slimmerik die probeerde zich met vervalste facturen te bevoordelen -geprezen wordt de handigheid des mensen om naar zich toe te trekken, niet het bedrog!- aftrek pensioenpremie bedachten, het welk bij goede analyse een geniepige methode blijkt om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van het huidige pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dat scheelt fors aan subsidies en ambtenaren, bevordert de individuele vrijheid en een deel van het geld zal doorsijpelen naar kinderen en kleinkinderen. Maar ja, het houdt in dat de "volksvertegenwoordigers" samen met de andere rijkelui er fors op achteruit gaan. Dat willen zij niet. Ook de goed verdienende vakbondsbonzen niet. Ook de goed verdienende krantenredacteuren niet en ook niet die bij radio en tv. Ook hypotheekverstrekkers niet. Ook pandjesbazen waarschijnlijk niet.
            Aanspraken zoals op pensioen moeten gehoneerd worden door werkenden. Hebben zij daar altijd zin in? Zal het economisch tij gunstig genoeg zijn voor realisatie? 1500 miljard nu aan pensioenvermogen vertegenwoordigt momentane handelswaarde en kan morgen geheel anders zijn. Het beheer kost een aantal miljarden per jaar en echte ondernemers zullen niet blij zijn met pensioenfondsen uit op zo hoog mogelijke vergoeding voor uitgeleend geld. Hoe rijk, welgesteld, arm bent u; gaf u bezit uit handen aan vet betaalde managers die niets anders doen dan de inkomensverdeling schever maken; wordt u bedrogen? Of hoort u juist bij de bedriegers?

Geen opmerkingen: