dinsdag 15 oktober 2019

Albanees voorbeeld navolgen


redactie Nederlands Dagblad,
                                      In het land dat Den Haag buiten de Europese Unie wil houden heeft men grote schoonmaak uitgevoerd bij de hoogste rechtsinstituten en foute rechters weggestuurd. Bijna allemaal! Daar kan men van leren in Nederland, want de zittende magistraat staat er niet best voor wegens schandvlekken op het blazoen. Zoals miskenning dat het volk souverein is, overeenkomstig de grondslag van de Verdragen der Europese Unie, verwoord in de preambule met art 1 der Verklaring van de rechten van de mens. Dit tekent gelijkwaardigheid en is in den lande uit de Bijbel al duizend jaar bekend uit het Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij is als uzelf. Daar was men niet van gediend in het feodale tijdperk, tijdens de koloniale periode, niet in de oorlog en opstappen was teveel gevraagd. Er is in ons land geen trias politica met een onafhankelijke rechterlijke macht. Immers komt de regering voort uit een politieke maffia die de zeggenschap van het volk saboteert en niet wil weten van het bindend referendum, dat aan gelijkwaardigen absoluut toekomt. Recht op deelname aan beraad en besluit moest plaats maken voor onderdanigheid aan een top van een maatschappelijke piramide die het eigen belang qua zeggenschap en inkomsten op de voorgrond stelt. Wie niet bij een politieke partij hoort wordt buitengesloten van een beleidsfunktie, hetgeen toch in strijd is met de Grondwet. Dit laatste ding is overigens meestens een vod en lachwekkend stelt het een pias aan als staatshoofd, i.e. handhaver der wet.
Daar had de rechterlijke macht tegen in opstand moeten komen, gemotiveerd door dat art 1 en niet kruipend voor bobo's in torentjes. Wij hadden dan vertrouwen kunnen hebben in goede onafhankelijke rechtsmacht.
Maar er is meer dat helemaal niet deugt en Feteris van de Hoge Raad laat dan zeggen: "Val me niet lastig". Op de Zuid-As te Amsterdam wordt door Rechtbank en Gerechtshof belastingontwijking gefaciliteerd met wereldwijd bestelen van arme mensen. Toegang tot de rechter, gegarandeerd door de EU, wordt belemmerd door de eis om een derde in te schakelen, alsof men zelf een mindere is. Uiteraard is goede hulp welkom doch respecteer elk mens. Het Verdrag van Parijs - ieder toekennend om goederen en diensten te verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden- doet men af als niet bestaand. Zie de NS met dikwijls verschillend geprijsde kaartjes voor naast elkaar gezeten passagiers, de open eerlijke markt bedervend en drempels opwerpend voor het door Brussel begeerde vrij reizen. De KLM met soms half tarief voor stellen terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuisblijven. Albert Heyn met de verboden bonuskaart, niet gekend door buitenlanders die dan spreken van Albert Zwijn. Merk ook op hoe grootgrutters en dergelijke afromen naar verre welgestelde aandeelhouders terwijl de kleine kruidenier terugpompte in de eigen streek. Moest de rechter hier niet opletten en maatregelen nemen? Basis van goede rechtspraak is dat de onafhankelijke en niet de betaalde partijdige advocaat al het nodige onderzoek verzorgt, maar raad eens waarom advocaten er zo warmpjes bij komen te zitten. Tussen haakjes is het voor de samenleving goedkoper om bij de rechtbank voldoende juridische deskundigen te hebben dan met een hoop rompslomp meer of minder over te laten aan "externen" die het niet zo nauw nemen met hun eden. De politie gehoorzaamt de Heren en is niet van het volk. Dat volk moet net als in de oude Friese tijden weer zelf zorgen voor bekwaamheid om orde te handhaven en daartoe militaire vorming opdoen. Scheelt ook een hoop criminaliteit door gezamenlijke binding en dan is het Albanese model van toepassing: Wegens bedrog en verraad niet alleen ontslag voor de zittende personen achter de groene tafel die hun plicht verzaken, bevoordelen en achterstellen, maar ook bestraffing. Gerekend naar hetgeen van toepassing is op bedrog, fraude, oplichting, komt wel een tien jaar gevangenisstraf in aanmerking. Maar laat kiezen voor korter ad vijf jaar dwangarbeid: zoals keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken.

Geen opmerkingen: