zondag 27 oktober 2019

minder vol?

            spreiden!
                                            Van diverse kanten klinkt het dat NL zo vol raakt en dus horen er ideeën tevoorschijn te komen hoe dat te verminderen. Wel, voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen tegenover de Canarische Eilanden drie nieuwe mooie metropolen gebouwd worden, waarvan de tweede weggegeven wordt aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen. De bouwcapaciteit in Europa kan dan gebruikt worden om allerlei lelijks te slopen en te vervangen. Zo'n hollandse (deels grachten-) metropool met rondom een twintig duizend vierkante kilometer woestijngrond behelst vergroting van het Rijk. Zo men wil in ruil voor verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux.
Daar kunnen staatswinkels verdovende middelen verkopen, de Schatkist spekkend, met registratie van de klanten; ook terwille van de verzekering voor eventuele medische hulp. In die steden mag hoger onderwijs beschikbaar zijn voor een wijde omgeving, er komen mogelijkheden voor tuinbouw, wetenschappelijk onderzoek en natuurlijk heerlijke recreatie.
Als alle Europeanen straks een keertje in hun leven Amsterdam willen bezoeken wordt het in deze stad nog drukker. Omdat de VU niet meer christelijk is en het accent thans ligt op carrière maken -medemensen voorbijstreven en dan baas over hen worden- ware een nieuwe rood-christelijke universiteit voor kleine luyden te stichten op de hoek van wad en Eems. Daar is geld genoeg voor uit de bodem indien de Shell niet overmaakt naar aandelen hebbende arabische sheiks, niet alle kamers in de kasten van villa's in Pekela voor een spotprijs verwarmd worden en men minder groenten uit kassen, van buiten het seizoen, eet. In een autonoom Noorden is er zelfs geld voor compleet nieuwe aardbevingsbestendige dorpen. Zo kan ook dat buitengebied van het Rijk in Afrika een autonome status krijgen en wie wil er dan niet heen? Nederland heeft in vele geledingen van de samenleving een oligarchistisch karakter met in Den Haag daar bovenop het monarchisme. Een democratische Republiek van autonome landsdelen kan samen gaan met de zuiderburen en zo worden je ontplooiïngsmogelijkheden nog groter.

Geen opmerkingen: