zondag 23 februari 2020

nieuwe grondwet

    houding terzake van wet bijstellen
                                                      Bezit van miljarden dollars, euro's, rimini's moet snel uit de tijd raken want het is niet in overeenstemming met de Verdragen der Europese Unie, welke art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag hebben. Dat art staat in de preambule van die verdragen en deze gaan vóór nationale wet- en regelgeving.
Art 1 kent gelijkwaardigheid toe en dit behelst in politiek opzicht deelname aan beraad en besluit, zoals goed te verwerkelijken via bindende referenda; waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Dat het huidige parlement daar niet aan wil komt doordat de leden ervan allemaal een ton uit onze Schatkist vangen, grotendeels geselecteerd worden door old boys en zeer belust zijn op macht en carrière, kortom hun eigen financiële klasse het best vertegenwoordigen. Dat blijkt duidelijk uit de inkomensverbeteringen dit jaar: de percentages verschillen niet zoveel maar de bedragen in eurootjes des te meer! Het is voor het land beter om het uit de Schatkist betaald krijgen te beperken tot ten hoogste tien jaren, waarna de beurt aan een ander is. Dat geldt eveneens voor ambtenaren en professoren. Die laatsten kunnen een boek schrijven in goed nederlands, want daar is groot gebrek aan. De wet gebiedt dat het onderwijs in het nederlands moet, want dat is onze taal en die wordt het best begrepen door studenten. Vroeger was de Vrije Universiteit er voor "kleine luyden', maar dat is veranderd nu atheïsten de instelling voor hoger onderwijs ontstolen hebben aan de christelijke achterban. Het accent ligt thans op carrière maken, medemensen voorbij streven; en baas over hen worden! Toestroom van amerikanen die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten worden verlaagd het nivo voor eigen jongeren. Tegen september dient met respectering van de wet al het hoger onderwijs weer in het nederlands te geschieden. Wie engels wil praten mag emigreren. Er zijn nog zat kleine luyden in Tibet, Oigoerië, Westpapoea, Zuidafrika die best even nederlands willen leren. De eigen taal beheersen, begrijpen is uitermate belangrijk en vooral Anno Domini 2020 omdat het art 1 niet verstaan wordt, of beter de bovenlaag wil er niet van weten en de media erover zwijgen. Wij zitten in een monarchistische oligarchie en zo wil "Den Haag" het houden. Ze hebben er zelfs een bureau om politieke vrienden mooie baantjes toe te schuiven. De rechtbank in Den Haag heeft kennelijk  nog nooit gehoord van art 3 der oude grondwet. Het is droevig gesteld met de rechtspraak in Nederland en daarover meer eerder op deze site.
De staat kan niet afzijdig blijven bij de door de Schepper voorziene geestelijke ontwikkeling der mensen, maar de tegenwoordige gezeggers willen de voor hen gunstige statische toestand behouden. Zo is er in hun hoofden geen ruimte voor beperking van overmatige economische macht van superrijken, hetzij personen of bedrijven. Zij tonen weerstand tegen inlevering door bovenmodaal van groter bezit dan zeg honderd miljoen euro. Beneden dit bedrag wordt het erg moeilijk om goed te registreren en zouden er veel conflicten ontstaan. Maar art 1 beoogt gelijke ontplooiingsmogelijkheden welke niet gehinderd worden door scheve verhoudingen in bezit van geld, kapitaal, goederen. Miljardairs komen niet aan hun vermogen door hard werken, doch veeleer via uitbuiting, toeval, erfenis. Er is een Raad te installeren van deskundigen die geleidelijk medezeggenschap opbouwt over bestedingen van schatrijke personen en ondernemingen, waarbij binnen twintig jaar het nader te bepalen teveel richting Schatkist of coöperatieve bedrijven afvloeit, behalve wat door eigen arbeid vermeerderd wordt.
In de NL verzorgingsstaat kan na kleine correcties zoals verhoging van het minimumloon en de AOW iedereen volop bij Albert Heyn winkelen, met vakantie gaan, drinken naar believen, aan sport doen en mooie kleding aanschaffen, autorijden en wat al niet, inbegrepen goed wonen indien DNA registratie verplicht wordt om sancties tegen overbevolking te kunnen nemen. Tussen de "haves" en lieden met weinig spaargeld dalen bij het doorkomen van het leven de verschillen. Je kunt met veel geld wel een raceauto aanschaffen maar waarschijnlijk ben je niet in staat om het ding goed te besturen. Het privé zwembad is nagenoeg altijd stukken kleiner dan het openbare. De staat moet effectief toezicht houden op het oude gebod in de Torah: Niet begeren wat van de ander is en lees Ook niet pakken wat een ander toekomt. De samenleving wordt zoveel prettiger als je niet hoeft op te passen voor grijpgrage handen en flessetrucs.
     De internationale verhoudingen zijn evenmin gebaat met eenzijdige overmacht en daarom is het taak van de Verenigde Naties om in het Handvest op te nemen dat een staat een inwonertal van vijfhonderd miljoen niet mag overstijgen. Derhalve onafhankelijkheid voor Tibet en China gesplitst. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya zijn los te maken van staten gelijk Antarctica om puur domein van wilde flora en fauna te worden. Op kleinere schaal kunnen grenslijnen veranderen in mensenvrije grensstreken en bij huis dient hoog opgaand geboomte aangeplant te worden ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde.
     Aldus gaat een nieuwe Grondwet luiden:
  • Art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens is strikt geldig.
Voor wie klierig wil doen is daar aan toe te voegen "en blijft" maar dat is logischerwijs overbodig omdat het art anders geen inhoud heeft. Het art dekt anti-discriminatie, alle mogelijke vrijheden, ook art 3 der oude grondwet en art 17 daarvan over vrije toegang tot de rechter dat door de lieden achter de groene tafel om zeep gebracht werd en waarvan de advocatuur misbruik maakt.
  • Elke dier onder controle van de mens zal zijn natuurlijke gang gaan en komt voldoende natuurlijke buitenruimte toe om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen.
Derhalve is bio-industrie verboden, idem vergif voor planten. Voor wilde dieren kan meer plaats gemaakt worden zoals met een droge Markerwaard achter een heuvelrij tussen Almere en Hoorn met baaien en volksbuitens, met plek tussen Stavoren en Enkhuizen in het voor vogels en vissen en zeilers overmatig grote IJsselmeer voor de bedreigde siberische tijger -die hier vroeger misschien ook al rondliep. 
  • De republiek der Nederlanden kan zich verenigen in een Unie met Belgie en Luxemburg, waarbij er regionaal autonome landsdelen zullen zijn. En met de Scandinavische staten om een sterk progressief blok in de wereld te vormen. Ook met Suriname, met andere landjes die dit op prijs stellen. Zulks binnen een EU die hulp aan Nederland verschaft waar thans bedrog hoogtij viert, zelfs in de oude grondwet.


Geen opmerkingen: