dinsdag 4 februari 2020

reductie van het pensioenfondsenstelsel


redactie De Psycholooog,
                     Politiek Den Haag wordt beheerst door "edelcriminelen", lieden die opzettelijk de wet schenden, verdraaien, negeren om voordeel te behalen voor zichzelf of verwante klasse maar door foute Justitie ongemoeid gelaten worden. Dit verziekt de samenleving zodat het hoog nodig is om te analyseren en te corrigeren. In de Europese Unie, dus ook bij ons gelden Verdragen die art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als grondslag hebben: Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. De beleden gelijkwaardigheid behelst automatisch recht op deelname aan beraad en besluit. Zoals echt democratisch goed uitvoerbaar is met referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Het volk wil redelijke verdeling van staatslasten, hetgeen belasting naar draagkracht noodzaakt. Maar Nederland is berucht om belastingontwijking waardoor wereldwijd arme mensen bestolen worden. In eigen land wordt middels de aftrek pensioenpremie in werkelijkheid, maar zonder dat onder-modaal het beseft, geld uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld naar welgestelden. In de EU geldt het recht om zich voor een serieuze zaak tot de rechter te wenden, hetgeen uiteraard vanzelfsprekend is in beschaafde naties. Maar de hollandse rechters weren in veel gevallen of verwijzen naar een advocaat en bejegenen zodoende de gewone burger als een mindere. Normaal is dat de rechtbank zelf onderzoek doet en daartoe deskundigen aantrekt. Goed werkende misleiding is ook eerst aankloppen bij de politie, die vaak verder niets doet, behalve vele onrechtmatige aanhoudingen en opsluitingen; soms samen met handlangers. Er is enorme rechtsongelijkheid ontstaan met dito psychische schade; het faciliteren van belastingontwijking alsmede het niet willen optreden tegen de schending van art 1 verlenen de rechters een air van corruptheid met bijgevolg noodzaak tot vervanging en bestraffing. Men heeft daar blijkbaar ook nog nooit gehoord van het Verdrag van Parijs, dat een open eerlijke markt garandeert waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als anderen aangeboden. Kom daar eens om in de trein waar aan naast elkaar gezeten passagiers door het staatsbedrijf dikwijls verschillende prijzen gerekend worden zonder dat dit enig verband heeft met de totstandkoming van het vervoer.
Rutte is een volbloed edelcrimineel, naar aangenomen wordt in opdracht van Achterkamertjes -ons kent ons- die hem als loopjongen gebruiken. Dit valt te toetsen ook aan het saboteren van de soevereiniteit van het nederlandse volk dat immers allang het uit de Tweede Kamer voortkomend kabinet afwijst. De termijn van vier jaar zitting van een volksvertegenwoordiging is slechts bedoeld als administratieve regeling en daarom ondergeschikt aan verandering als het volk blijk geeft anders te willen. Zonder twijfel is er geen meerderheid te vinden bij de burgers om minima af te schepen met een zeer geringe inkomensstijging zoals plm dertig euro voor AOW-ers welke allerlei inflatie niet bijhoudt, terwijl parlementariers een paar duizend extra opstrijken. Kortom blijkt beneden-modaal eigenlijk niet vertegenwoordigd te zijn in de Staten-Generaal. Dit is allemaal bekend bij Wiertz, Van der Meer, Feteris en verdere hoge pieten van Justitie maar zij consolideren de wantoestand; zulks duidelijk tegen de wet in maar zelf wel profiterend. Want de goede wet beoogt billijkheid en daar is geen sprake van bij belastingontduiking, het verhinderen van referenda en het afhouden van rechtzoekenden door onbekwame of luie vadsige personen uit de zeer besloten kring van Justitie, waar men geniet van ellenlange zaken over moordlustigen. Het land heeft geen staatshoofd die de Wet handhaaft doch slechts een pias die het doet voor vleierij en poen. Volstrekt onbekwaam is die man om fout "Den Haag" te vervangen en dat ook helemaal niet mag van de Achterkamertjes, anders dan in de 19e eeuw.
Hoe ver is men op de universiteiten met het onderzoek omtrent regelend Nederland? Professoren liegen hun studenten voor dat het hier een rechtsstaat is en verdoezelen dat de term monarchistische oligarchie de lading dekt. Ook de media scoren een dikke onvoldoende en dat komt deels doordat de stemhebbenden in die branche zelf financieel genieten van de misstanden zoals onrechtmatige bevoordeling van boven-modalen via het pensioenfondsensysteem. De inkomensstijgingen worden veelal gepresenteerd in percentages, maar daarmee worden niets kwaads vermoedende landgenoten onder op de maatschappelijke ladder  bedrogen, want 2 % voor hen erbij is fors minder in eurootjes dan dezelfde procenten voor de Haagse kringen en de deze steunende klasse van welgestelden. Welke laatsten grotendeels geacht moeten worden enig besef te hebben van de overheveling naar hen toe via het pensioenfondsenstelsel en derhalve niet vrij zijn van het etiket flessetrekkers.
Het zwendelen zit menigeen in het bloed en aansporing daartoe ondervinden reguliere criminelen als zij nagaan dat het in de wereld opzettelijk zeer ongelijk, onrechtmatig verdeeld is. Zij lopen terecht risico op bestraffing bij het plegen van misdaden maar de verhoudingen zijn scheef als De Macht edelcriminelen daarvan vrijwaart. Het is zaak om de gelegenheid tot het plegen van kwaadaanrichtende acties tegen de beschermende wet te verminderen, met name als het halve volk onderaan daardoor gedupeerd wordt. Zo moet onder meer nagegaan worden hoe het huidige pensioenfondsenstelsel met terugwerkende kracht te ontbinden is. In hoofdlijnen weergegeven komen er dan jaarlijks vele miljarden meer in onze Schatkist waardoor de staatsschuld en couponknipper kunnen verdwijnen en de gelijkelijk aan niet meer werkenden verdelende AOW met honderden euro's per maand te verhogen valt. Dat scheelt vreselijk aan subsidies en ambtenaren. Ook ondernemers zullen gebaat zijn, want minder afhankelijk van de kapitalen der pensioenfondsen die hoge vergoeding voor leningen eisen. Het verdwijnen van dik betaalde managers en adviseurs scheelt een paar miljard. Vervolgens rijst de vraag hoe de verdere miljarden van het enorme bezit der fondsen terug te geven zijn. Uiteraard na aftrek van enige boete wegens het gepleegde bedrog tegenover de vermeende minderen via de belastingontwijking, wat diende om zichzelf bovenmate te spekken. Het is misschien ondoenlijk om over vele jaren terug de kwantiteiten nauwkeurig vast te stellen zodat een algemene globale regeling de voorkeur verdient: Op te merken valt dat hooggesalarieerden voldoende ruimte hadden om zelf te sparen en aanvulling van het salaris voor pensioenopbouw niet nodig hadden. Weshalve aanspraken op teruggave bij de opheffing der betreffende fondsen verminderd met hoge boete op nul te stellen zijn. De middenmoot der inkomens heeft evenals de klasse daaronder recht op redelijke oudedagsvoorziening doch hoeft geen buitensporige buit op te eisen. Deels konden zij door afdracht van de pensioenpremie niet de zekerheid van een eigen huis verwerven. Het komt hen dan mogelijk toe om alle afgedragen pensioenpremie terug te krijgen, waarbij boete wegens deelname aan de bedriegerij vereffend wordt met afzien van rentevergoeding. Laagbetaalden kunnen de premie terug krijgen op spaartegoeden bij een nieuwe staatsbank die inflatie compenseert. Waarmee zij tijd krijgen om na te denken over toekomstige bestedingen. Let wel: er is een nieuwe pensioenverzekering mogelijk maar dan natuurlijk zonder vals spel.
Deze schets van herverdeling na het gesjoemel is niet realistisch als de politieke top geen kopje kleiner gemaakt, vervangen wordt door eerlijke bekwame personen die niet bovenal trachten zichzelf en hun klasse van gefortuneerden te begunstigen. Daarom moet bij wet roulatie geregeld worden zodat betere "politici", personen die de staat besturen, een kans krijgen waar zij nu nog aan de kant moeten blijven staan. Met andere woorden niet langer dan een tien jaar uit de staatsruif vangen, maar daarna de beurt aan een ander in een werkelijk democratische republiek. Merk op dat dit volkomen tegengesteld is aan het bewind van Rutte & Co die er een bureau op na houden om politieke vriendjes snel aan een mooi goed betaald baantje te helpen, want zo staat het toch in de Grondwet! Een gezonde samenleving verzet zich daartegen en neemt maatregelen.
Het is onder andere aan psychologen om niet achterover te leunen maar alles van "Den Haag" te analyseren en op een rij te zetten zodat het volk goed geïnformeerd beslissingen kan nemen. Daar raken de mensen positiever, blijer van. Die kwestie van de pensioenfondsen ligt gevoelig en er gebeurt een hoop verdringing om zichzelf niet schuldig te voelen aan "beroving". Toch is van dit laatste gemeten aan de beslissende door ons gewilde wet om goede orde te scheppen duidelijk sprake en de geesten mogen beginnen hierover eens flink na te denken.

Geen opmerkingen: