woensdag 26 februari 2020

onbekwame Justitie

        foute rechtspraak
                                   In een huis aan de Heerengracht te Amsterdam wonen drie personen, waarvan de kleinste als kwajongen stoer zich uitdoste met een onbruikbaar ding dat ooit een wapen was. Maar helemaal niemand (ermee) bedreigde doch slechts speelde. Leg dat eens uit aan politie, afglijdend naar fascisme met vele onrechtmatige aanhoudingen, vrijheidsberovingen, of wijk je liever en probeer uit zicht te komen.
Recht spreken bestaat uit billijkheid zoeken. Dat is de kern van wat er in de preambule van de Verdragen der Europese Unie bedoeld wordt, evenals in het oude Tweede Grote Gebod. De Justitie heeft niet als taak om kleine rimpelingen in het dagelijks leven op te blazen en er een strafzaak van proberen te maken. Die jongen had verre gehouden moeten worden door de verantwoordelijke personen van het strafrechtdomein.
De man in dat huis hoort taakstraf te weigeren omdat hij geen bruikbaar wapen verborg doch een requisiet in huis had dat diende voor illustratie bij zijn produkties en niet op de hoogte was van een regeltje niet bedoeld om daarbij te hinderen doch om gebruik van geweld tegen te gaan. Onbekwame rechters verzuimen om hier het principe van billijkheid toe te passen, dat allesbehalve kan bestaan uit strafoplegging want wie in dit land blijft dan buiten schot?
Maar de vrouw daar zegt openlijk normerende wet aan haar laars te lappen om eigen zin door te drijven en de bedoeling van de wet te torpederen. In dit geval beoogt de wet billijkheid jegens de inwoners van het land tegen lieden die thuis niet presteren aan opbouw maar hier komen profiteren en waartegen talrijke redelijke bezwaren bestaan zodat die wet in zijn beschermende kracht gehandhaafd moet worden. Is goede wet saboteren niet strafbaar? Als hoofd van politie had deze persoon veeleer moeten bijdragen aan "beschaving" van de politie door het wapenbezit er te beperken tot het noodzakelijke en dat is in een gezonde samenleving niet ermee de straat opgaan en zo de andere burgers te vernederen. Want aan ieder komt recht en plicht toe om bij te dragen aan  handhaving van orde en waartoe jongeren ook opgeleid moeten worden.

Geen opmerkingen: