dinsdag 21 juli 2020

makke schapen

      meehuilende Haagse wolven

De hogere kringen op de universiteit doen in Corona-tijd aan thuiswerken; bij mooi weer op het strand. Zij krijgen ongetwijfeld volledig doorbetaald; KLM-piloten ontvangen 80% van hun salaris uit de regeling met de Schatkist; de kleine kroegbaas komt tekort voor boodschappen en huur en houdt niet over zoals in de top van de maatschappelijke piramide. Waar men de verwante kringen in zuidelijk Europa niet wenst te korten op hun luxe bestaan en derhalve uit ons land voor hen vele miljarden geschonken worden.
De makke schapen van de vakbond gingen al akkoord met het voortbestaan van het inhalig kapitalisme ofschoon het volk met die 1500 miljard gespaard in pensioenpotten alle grote bedrijven kon overnemen en zorgen voor een eerlijker verdelend omslagstelsel. Aangezien "Den Haag" het belangrijkste van de Verdragen der Europese Unie schendt, namelijk het recht van ieder op deelname aan beraad en besluit zoals mogelijk via referenda rest er slechts staking om ander beleid, kabinet en "volksvertegenwoordiging" te krijgen. Tussen haakjes is uit de EU stappen geen optie omdat Belgie nooit zal afzien van de europese hoofdstad en wij geen grens willen met de buurlanden. Beter is binnen de EU een federatie van autonome gewesten van Benelux en Scandinavische staten om een sterk progressief blok te vormen.
Maar de schapen weten niet en zo kunnen ze geschoren worden. Want het zou toch heel oneerlijk zijn dat de welgestelden in Nederland tijdens de Corona geld overhouden, dat kunnen uitlenen of beleggen om te vermeerderen, terwijl in Italie, etc. hun soortgenoten van dergelijke voorspoed zouden moeten afzien.
1000 euro per nederlander als gift niet naar Suriname maar om rijkaards in het zuiden verder te laten genieten? Is 4000 per gemiddeld gezin!
       

Geen opmerkingen: