zondag 5 juli 2020

van 1500 miljard rentenieren?

          misleiding is aan de orde van de dag
De leden van de volksvertegenwoordiging vertegenwoordigen niet echt de minima, maar behartigen vooral de belangen van hun eigen bovenmodale inkomensgroep en daartoe kiezen zij voor de monarchistische piramide in plaats van voor een werkelijk democratische republiek met bindende referenda.
       Niet meer werken en de een veel meer centen (pensioen) gunnen dan een ander behelst een vorm van discriminatie als men niet helemaal zelf gespaard heeft voor hoog pensioen, doch dit verkrijgt middels het ontwijken van belasting betalen naar draagkracht via de aftrek pensioenpremie. Is dit niet bij u bekend, dat u er over zwijgt? Deze materie behandelen is belangrijker dan zich al te druk maken over scheldwoorden die verder niets uithalen (Op laster met gevolgen staat gevangenisstraf). Familie voortrekken, vrienden voortrekken, leden van de politieke partij voortrekken (burgemeestersbenoemingen); het komt allemaal voor maar niettemin wordt ook wel aan de meest geschikte de voorkeur gegeven. Wie betaalt de boete die staat op de discriminatie als in strijd met de Grondwet politieke vrienden het burgemeestersbaantje krijgen?
De media zouden eens moeten uitleggen dat bovenmodale nederlandersgeen flessetrekkers zijn, die het gewone, niet op de hoogte zijnde volk, niet bedriegen met ontwijking van het belasting betalen naar draagkracht. (Zulks rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert). De berichtgeving wekt de indruk dat de profiteurs keurige lieden zijn. In werkelijkheid bestelen zij de beneden-modalen, waarvan de minima dan soms naar de voedselbanken moeten of overgeleverd zijn aan ambtenaren die subsidies mogen verstrekken. Hier geldt toch dat de rijk beladen kameel niet door het ezelspoortje, naar de vorm genaamd Oog van de Naald, de heilige stad binnen kan. 
Misschien kunnen deskundigen uitleggen hoe collectivisering met de 1500 miljard euro te verwezenlijken valt. Dat "spaargeld" heeft geen intrinsieke waarde -je kunt het niet eten en er nu al schoenen voor kopen is onverstandig- terwijl het AOW omslagstelsel eerlijk is en steeds "bij de tijd" i.e. hoogconjuctuur en recessies goed kan verwerken. Graag ook enige beschouwing over hedendaags rentenieren.
Gelet op armoe zoals voorkomt op Curacao rijst de vraag wie er profiteren en wie er moeten inleveren als dat eiland een nederlandse gemeente wordt. Net als op Bonaire wordt dan Bijstand van kracht al zal men er een betere naam voor kunnen bedenken. Ginds zijn er geen stookkosten maar dat mag niet leiden tot lagere uitkering omdat alle burgers van het Rijk in staat gesteld horen te worden om al het grondgebied te bezoeken en ergo centjes nodig zijn om de oceaan over te vliegen.

      VERRADERS
                                In de pensioenpotten zit een vijftienhonderd miljard euro. Genoeg om alle grote bedrijven over te nemen zodat vervolgens de werknemers hun rechtvaardig deel krijgen en de parasiterende aandeelhouders niets. Maar de bonzen van de vakbeweging houden het bij de monarchistische piramide en willen geen werkelijk democratische republiek waarin het volk de zeggenschap heeft. Daar hebben zij een reden voor, namelijk zijn de pensioenen zeer verschillend in grootte en de bovenmodalen waar die bobo's toe behoren krijgen grotere porties. Zij willen geen gelijkelijk verdelende aanzienlijk hogere AOW, want dat betekent voor de beter gesalarieerden inleveren. Allen in de Tweede Kamer verdienen veel en vertegenwoordigen niet de minima en ook al niet beneden-modaal; immers moesten de middeninkomens omhoog want anders dreigt er een tekort aan tweedehands auto's voor beneden-modaal.
Bij opheffing van het pensioenfondsensysteem, dat drijft op belastingaftrek en neerkomt op overhevelen uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen, komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de voor iedereen gelijke AOW met honderden euro's per maand omhoog. Dan zijn voedselbanken en subsidies en ambtenaren daarvoor niet meer nodig. Er is niets tegen zelf sparen maar doe dat niet op andermans kosten door niet naar draagkracht belasting te betalen maar als slimme zwendelaars aftrek pensioenpremie te regelen.
Kortom blijkt collectivisering van het produktieproces mogelijk maar de vakbond houdt liever de arbeiders onmondig en scheept hen af met nota bene lage pensioenen omdat de bovenlaag zo nodig zonder nog te werken meer geld moet vangen. Dit verwerpelijk gedrag is niet nieuw in Den Haag, want ging niet een premier van de PvdA het volk verraden om de monarchie, de piramide in stand te houden?!

Geen opmerkingen: