dinsdag 28 juli 2020

kort essay

Minder, minder belasting betalen werd voor welgestelden geëffectueerd via het pensioenfondsensysteem met premieaftrek en is uiterst discriminerend jegens beneden-modaal
 
              corrupte NL Justitie
Bevriende, ook welgestelde kringen iets fijns toewensen en bij realisatie helpen gaat gemakkelijker als de lasten ervan niet zelf gedragen worden maar afgewenteld kunnen worden op anderen. Het is volstrekt duidelijk dat zonder gratis geld uit de nederlandse Schatkist de italianen, fransen en spanjaarden geen honger hoeven te lijden en slechts met iets minder luxe, langer doorwerken en lager pensioen zich kunnen redden. Bij goede organisatie zijn daar helemaal geen voedselbanken nodig. De hollandse parlementariërs steunden begin dit jaar voornemens om hun salaris met een duizend euro te verhogen en dat van jeugdloners, minima en pure AOW-ers met honderden. Zo zijn zij ook genegen om de bovenklasse in zuidelijk Europa "iets fijns toe te wensen en bij realisatie te helpen". Sommigen verdienen er zelfs aan als zij aandelen hebben in exportbedrijven of rente op staatsleningen krijgen.
Deze gang van zaken is hoogstwaarschijnlijk niet wat de meerderheid van de Nederlanders wil. Ergo moet er een bindend referendum komen. Daar hebben wij als burgers van de Europese Unie recht op want de preambule van de Verdragen erkent en bevestigt dat wij gelijkwaardigen zijn en derhalve mogen deelnemen aan beraad en besluit. Iets wat trouwens normaal is in een beschaafde natie. De Justitie is als onafhankelijke macht gehouden de wet te doen respecteren. Lees goed, het zijn niet de rechters die de dienst uitmaken naar hun smaak, hetgeen tot dusver in veel gevallen neerkomt op rijke machthebbers hun zin geven. Als deskundige is de rechter aangewezen om zo nodig de wet te verduidelijken. Maar die is - Verdrag gaat boven nationale regelgeving- wat betreft art 1 der Verklaring van de rechten van de mens in genoemde preambule al helemaal helder. Ook het begunstigen van belastingontwijking, door multinationals met wereldwijd bestelen van arme mensen achter de hollandse groene tafel, en in eigen land via het pensioenfondsensysteem dat een listig instrument is om welgestelden minder dan naar draagkracht belasting te laten betalen, valt Justitie aan te rekenen. Op economisch gebied wordt het Verdrag van Parijs in allerlei sectoren geschonden en verdwijnt de open, eerlijke markt. Meest recent is het "aan de deur verkopen" door Bolcom, Amazone, etc. hoewel daar ooit stokjes voor gestoken werden. De burgemeesters worden allemaal, allemaal, allemaal benoemd in strijd met art 3 der Grondwet. Kortom is de NL Justitie danig corrupt als dat spraakmakend Nederland zo uitkomt en daarbij wordt steun ontvangen van professoren op de universiteit die de leugen verspreiden dat het land een rechtsstaat is.
Een werkelijke democratie heeft geen Achterkamertjes, is een republiek en zorgt voor billijke rechtspraak. Blijkbaar is hulp nodig uit het buitenland om hiertoe te geraken en daartoe hier oproep. Zelfs uit Polen, Hongarije met wederzijdse inspanning.

Geen opmerkingen: