zondag 19 juli 2020

staking?

                wilt u iets?
                             Indien thuiszittende KLM-piloten 80% van hun salaris ontvangen uit de Schatkist is dat meer dan nodig voor boodschappen en huur. Bijvoorbeeld kleine caféhouders komen tekort voor vereffening van de dagelijkse lasten. De chef van de Verenigde Naties roept op tot eerlijke verdelingen maar daar lijkt geen sprake van als het kabinet die piloten zodanig begunstigt dat zij nog dik overhouden. Wie corrigeert en kan de krant daar op wijzen?
Als het parlement toestemt in gratis geld naar Frankrijk (korte werkweek, vroeg pensioen), Italie (belastingontduiking, grote afzetmarkt luxe) en Spanje (de toeristen brengen er al heel veel naar toe) ontstaat er scheve situatie met Curacao (is beneden-modaal daar beter af in een gemeente?), Suriname (met hollandse miljarden sabbathsdorpen stichten op de duizend meter hoge Tafelberg en aan het grote meer; ook fijn voor schooljeugd om de tropen te leren kennen) en natuurlijk de klanten van de voedselbank, de jeugdloners,  verscheiden AOW-ers, enz. enz. 
Moet er dan een algemene staking komen -het referendum wordt verhinderd hoewel de preambule der EU Verdragen ons als gelijkwaardigen recht op deelname aan beraad en besluit geeft- ter wijziging van beleid, kabinet en parlement?  
Belgie huisvest de europese hoofdstad en wil daarom nooit uit de EU. Een ouderwetse grens met de buurlanden wensen wij niet en daarom is het verlaten van de Europese Unie geen optie. Wel mogelijk lijkt een unie van autonome Benelux gewesten, evt. plus de scandinavische staten en dit kan een behoorlijk sterk en positief machtsblok vormen.                 

Geen opmerkingen: