woensdag 22 juli 2020

volks*verrader?

als je geen inspraak hebt is er wellicht de scioppero, la grève

                           We hadden al eerder met J den Uyl een wezenlijke volksverrader die koos voor de monarchistische piramide in plaats van een echt democratische republiek, de socialistische achterban bedriegend en schofferend. Men had het kunnen zien aankomen want de voormalige wethouder van Amsterdam hield het grote gebouw op de Dam ontoegankelijk behalve voor de oligarchie en hun knechten, de politie, joegen gewone mensen weg. Net als de tegenwoordige burgemeester, die ook geen oog heeft voor het dodelijke gevaar dat zwemmers in de Nieuwe Meer lopen van rijkelui's speedboten en ze kan beter vertrekken.
Er bestaan drie hoofdaanklachten tegen M Rutte en de geschiedenis zal later de man, het best geschat als loopjongen van Achterkamertjes, mogelijk kwalificeren als een glimlachende doch kwaadaardige volksverrader.
Actueel is dat hij geld hetwelk beneden-modaal niet wil missen weggeeft aan de bovenlaag in Italie, waar ze zichzelf best kunnen redden als de rijken afzien van hun buitensporige luxe en belasting gaan betalen, in Frankrijk met hun waterstofbom, korte werkweek en vroeg pensioen en in Spanje, waar nederlandse toeristen al meer dan genoeg geld -het is er niet goedkoop- naar toe brengen. Is het niet zinvoller om pinarende Surinamers te helpen met werk in vakantiedorpen op de Tafelberg met daar aangenaam klimaat en idem in zeg Tropendam bij het grote meer? Een paar miljard daarheen heeft een katalyserend effect en hollanders kunnen er een sabbathsperiode doorbrengen. Het is ook interessant voor schooljeugd om de tropen te leren kennen. Of laat hen kiezen voor een door ons betaalde skivakantie. In eigen land zouden voedselbanken kunnen verdwijnen en idem de ambtenaren die subsidies bedisselen als aan de onderkant van de maatschappij voldoende geld beschikbaar is. Maar kennelijk wenst de hollandse elite zulks niet, verschil moet er toch blijven! en listig gaan zij over tot belastingontduiking via de aftrek pensioenpremie. Ongeveer als volleerde flessetrekkers want onderaan begrijpt men deze vorm van oplichting niet dank zij onvoldoend onderwijs door slechte leraren.
Punt 2 van de aanklacht behelst deze manipulatie geleid door Rutte & Co. Het is nog erger want met hulp van de Justitie worden multinationals eveneens in staat gesteld om niet naar draagkracht belasting te betalen, dus minder: De rechters faciliteren het wereldwijd bestelen van arme mensen. En er is geen echte vakbond meer want de bonzen gaan akkoord met het voortbestaan van het inhalig kapitalisme terwijl er 1500 miljard gespaard is, meer dan genoeg om alle grote bedrijven over te nemen en de werkers hun rechtmatige porties te verschaffen. Ook na de arbeidsjaren via een gelijkelijk verdelend omslagstelsel. Dat tussen haakjes naar verluidt enige miljarden aan declaraties van managers en adviseurs zal uitsparen. Opheffing van de huidige pensioenfondsen met terugwerkende kracht doet staatsschuld en couponknippers verdwijnen, terwijl de AOW met honderden euro's per maand omhoog kan. Bovenmodaal ziet dan een teruggang in ontvangen pensioen maar houdt genoeg over voor boodschappen en huur. Hoe is het te bevatten dat KLM-piloten uit Onze Schatkist 80% van hun riante salaris krijgen, flink overhouden en de kleine kroegbaas moet sluiten, het sociale gebeuren gedwongen moet remmen? Daar hoor je niets over van de professoren die volledig doorbetaald kunnen thuiswerken op het strand.
De belangrijkste aanklacht tegen de representant van beleid, kabinet en "volksvertegenwoordiging" - waar men ad een ton per jaar de belangen van de eigen financiële klasse het best behartigt en de welgestelde soortgenoten in zuidelijk Europa liever te vriend houdt dan zich te bekommeren om arme Surinamers- is het plegen van het misdrijf, bij vol bewustzijn, om de mensen -gelijkwaardig volgens de Verdragen der Europese Unie en zie de preambule-  hun recht op deelname aan beraad en besluit -kan prima via referenda en op volksvergaderingen- af te pakken. Zo hou je de piramide overeind met meerderen en minderen plus een bedrieger als staatshoofd. Bedrog plegend omdat de man allesbehalve in staat is om de wet te handhaven en in ruil voor poen en vleierij fungeert als dekmantel van de Achterkamertjes voor de blikken van een domme natie. Op zulke aantasting van onze vrijheid past gevangenisstraf. Maar misschien iets korter in de vorm van dwangarbeid. Op Spitsbergen keien rapend ter versterking van onze dijken.
Het staat eenieder vrij om te beoordelen; niet is het aan een individu om te veroordelen. Maar wie kistkalf, plofkip, nertskooi accepteert gaat ter hellevaart.
 *door een volk zelf naar voren geschoven

Geen opmerkingen: