zaterdag 5 december 2020

de vakbond houd je arm

5 december 2020
De meerderheid van de nederlanders wil belasting betaald hebben naar draagkracht. Dit is een "ijzeren" wet, want het volk is soeverein en mag de dienst uitmaken. Toch kunnen multinationals aan belastingontwijking doen en duperen daarmee wereldwijd arme mensen. In eigen land heeft het parlement, waar elk een ton uit onze Schatkist krijgt, bepaald dat die belastingheffing naar draagkracht verminderd mag worden middels de aftrek pensioenpremie. Het resultaat is overheveling uit de zakken van laagbetaalden naar welgestelden. De rechters blijken helemaal niet onafhankelijk de wet te respecteren doch voegen zich naar de profiterende minderheid. Waartoe zij zelf behoren. Alsook de redacteuren van de media die samen met dik betaalde professoren Polen en Hongarije verwijten geen rechtsstaat te zijn. Kwestie van de pot die de ketel verwijt. Erger nog is de NL Justitie als corrupt aan te merken omdat het belangrijkste in de Verdragen der Europese Unie (gaan vóór nationale regelgeving) niet gerespecteerd wordt. In de preambule van die Verdragen wordt onze gelijkwaardigheid beleden en dat geeft automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals middels bindende referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. De leden van de Tweede Kamer kenden zich begin dit jaar een inkomensverbetering toe van enige duizenden euro' s, terwijl zij al overhouden. Minima en jeugd moesten maar genoegen nemen met honderdjes en tientjes.
De Europese Centrale Bank in Frankfurt koopt schulden op, zoals van staten met begrotingstekorten. Die moesten lenen waar er geld over is, onder meer bij pensioenfondsen, sommige bedrijven en een groot aantal rijke particulieren of mensen die samen hun geld in een fonds stoppen om daaruit winst te behalen. Dat opkopen van schulden gebeurt door het bijdrukken van eurobankbiljetten of in moderne tijd technischer met giraal geld. Wie staatsschuld papieren had verkoopt die aan deze Bank en kan voor het ontvangen geld bijvoorbeeld aandelen kopen. Hoewel de productie van de gezamenlijke bedrijven dit jaar niet hoger werd, eerder lager als gevolg van covid 19, stegen de aandelenkoersen met wel de helft! Samengevat schept die Europese Centrale Bank geld uit niets en speelt dat in handen van al rijke mensen, banken, bedrijven, pensioenfondsen. Dat is uiteraard volstrekt oneerlijk, maar ja, de benadeelde niet gefortuneerde mensen hebben geen inbreng, hebben niets te zeggen en weten dikwijls ook niet hoe de vork in de steel zit. 
Eveneens met geld scheppen uit niets is de regering te Den Haag bezig en dat met instemming van het parlement, waarvan de leden door hun hoge salaris niet goed de meerderheid van gewone mensen willen en kunnen vertegenwoordigen. Dat gaat via die aftrek pensioenpremie: Van kabinet en parlement mag de welgestelde bovenlaag minder belasting betalen; ze ontvangen die aftrek pensioenpremie op hun tegoed en kunnen dat geld vrij besteden, Het gaat om enige honderden miljarden euro's over de afgelopen jaren. Als er gecorrigeerd wordt met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Voor beneden-modaal betekent dit een aanzienlijke inkomensverbetering met ook einde aan voedselbanken en verdwijnen van veel subsidieverstrekkende ambtenaren. Het laat zich raden dat de spraakmakende welgestelde klasse die zou moeten inleveren dergelijke gang van zaken niet steunt.
In feite zijn pensioenfondsen niet nodig als de "hoofdstad" jaarlijks goede verdelingen van de welvaart weet te maken met eerlijke porties voor hen die niet meer kunnen werken. De AOW is daartoe een prima middel en merk op dat voor producten uit te-lage-lonen-landen wij extra kunnen betalen door storting in gindse AOW potten. Inmiddels hebben de pensioenfondsen een 1500 miljard euro vergaard, althans naar huidige waarde. Want het betreft toch aanspraken op toekomstige producten die je zoals brood niet nu al kunt maken en de toekomstige verhouding tussen vraag en aanbod, het prijspeil bepalend, is onzeker. De managers van de pensioenfondsen zijn uit op zoveel mogelijk rendement en confronteren ondernemers met hoge rente op voor hun bedrijfsvoering geleend geld. In feite voegen die managers niets toe aan de nationale welvaart maar zorgen zij voor een schevere verdeling, terwijl bij hogere AOW iedereen evenveel krijgt en zelf kan sparen, niet op kosten van anderen, om meer te besteden hebben.
Het grote bedrijfsleven in Nederland is weinig meer dan de helft waard van de som die de managers der pensioenfondsen onder hun beheer hebben. De vakbond zou derhalve moeten voorstellen om met al dat gespaarde geld het bedrijfsleven te collectiviseren. Dat heeft enorme voordelen, zoals verbetering van de laagste lonen, uitkering van winst aan de werkers, daardoor meer centjes in de huishoudens met goede mogelijkheden om de bio-industrie af te schaffen en natuurlijk zeggenschap over wat er aan onnodige of schadelijke goederen niet geproduceerd dient te worden. Plus vermijding van dubbel werk door overmatige onnodige concurrentie. 
Wat ligt dan dwars? Dat zijn de bobo's van de vakbonden die genoeg salaris krijgen om tot de huidige profiterende bovenlaag te behoren en daar niet van af willen. Met onder hen slecht geïnformeerde ondergeschikten. Zo blijft NL een kapitalistisch bolwerk met zeer grote inkomens- en bezitsverschillen. Van eenzelfde tafel eten is er niet bij; daarvoor moet je wachten tot in het Paradijs. Dat het Kerstkind namens de Schepper belooft; de heidense kerstman geeft alleen aan familie en kennissen van eigen klasse.

Geen opmerkingen: