zaterdag 24 juni 2023

echte boer vs ondernemer bio-industrie

èn kantoren
                                               Ooit sprak het CDA over rentmeesterschap en dit gold uiteraard ook voor het boerenbedrijf dat gebruik maakt van het geschapene. Maar onder Rutte en voorgangers blijkt het varken in een ijzeren hok van twee vierkante meter te zitten, worden dieren massaal geruimd en mag het kalf niet bij moeder koe drinken.* Wat daar achter steekt heet met een neutraal woord ondernemerschap, zich inspannen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te harken. Het kan niet het werk zijn van echte boeren en iedereen, die ervoor zorgen dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke ruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Plus zijn natuurlijke gang gaan. Zo valt te onderscheiden tussen de ondernemer in de bio-industrie en de landman in harmonie met zijn omgeving. Meer geld vergaren en hebben geeft macht over anderen, onverschillig of het met grote of weinig inspanning, op een eerlijke manier of dierenleed veroorzakend, gebeurt. Lees Mattheus 20.
Straks zal er een A I in een pak van een kubieke meter zijn die heel veel kantoorpersoneel èn kantoren overbodig maakt. Zijn die mensen deels om te scholen voor goede bezigheden in de op zich prettige agrarische sector? Dan worden vlees en melk drie keer duurder, maar dat valt gemakkelijk te compenseren door niet steeds een grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende auto te willen. Wat als de brandstof drie keer duurder gemaakt wordt door de fiscus om.....

  • De wet verbiedt om een kind zonder geldige reden van zijn moeder af te houden. Dit verplicht om de verantwoordelijke ouders en staat op te sporen als zich minderjarige vluchtelingen melden. Een kind loopt immers soms wel weg van huis maar overschrijdt nagenoeg geen grenzen omdat het daar geen benul van heeft. Zulke wet hoort ook te gelden voor dieren en dan de kuikens bij ma kloek. 

Geen opmerkingen: