donderdag 15 juni 2023

nota Ruimte

Onlangs kwam er van de ministers een stuk over de toekomstige ontwikkelingen in Nederland. Dat verhaal blonk uit door gemis aan duidelijke taal van wat "Den Haag" voor ogen staat ofwel hebben ze daar eigenlijk "geen idee". Primair moet zijn krimp van de bevolking en meer plek voor wild. Daartoe verplichte DNA-registratie in de hele wereld om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Bij migratie valt er balans te hanteren: niet meer binnen laten dan er vertrekken en per land te regelen met ook onmiddellijke afschaffing van de voor anderen discriminerende dubbele nationaliteit; nota bene met dubbel stemrecht! Als er dan veel vreemdelingen arriveren bij vertrek van nederlanders is dat niet erg omdat in de loop der tijd de ideële houding van een volk aan grote veranderingen onderhevig is en ze wel integreren. Behalve dus turken en merk op dat je het best turk kunt zijn in Turkije. Tijdelijk extra buitenlands personeel verkrijgen is te doen door nederlanders betaald verblijf te geven in het land waar de werknemers vandaan komen. De markt regelt dit wel; stop met verminderde belasting voor expats. 
Een goede optie is het Rijk vergroten, bijvoorbeeld met een prachtige metropool tegenover de Canarische Eilanden in ruil voor verblijf van bijna een half miljoen marokkanen hier. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie grote steden gebouwd worden waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Rondom valt groen te verkrijgen met afvalwater voor dieren en tuinbouw; opwekking van zonne-energie is gemakkelijk. Een universiteit mag niet ontbreken en zo ontstaat er in de nu kale woestijn een kern van moderne beschaving. 
Het oude Nederland valt te splitsen in een vier autonome, autonome! landsdelen. Die kunnen samen met de zuiderburen en pinarend Suriname een federatie vormen. Of met Scandinavië erbij een sterk progressief blok; buiten de NAVO, want de russen komen hier liever als toerist. Nu geld uitgeven voor aankoop van dure wapens is fout, want er bestaat geen reële dreiging en voorkeur moet hebben om paraat te worden voor latere misschien noodzakelijke productie. Elke jongere dient militaire vorming te ontvangen gelijk vroeger ridderzonen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Dat helpt ook enorm bij het handhaven van dagelijkse orde en geef hen een tank en een vliegdekschip.
Minder mensen resulteert in minder drukte, minder auto's, maar slechte woningen dienen vervangen te worden. Verplaatsing van 50.000 woningen uit het aardbevingsgebied naar Friesland is betaalbaar maar het lijkt fijner om compleet nieuwe dorpen te stichten op terpen. Met een stadje aan de Eemsmond plus universiteit plus vliegveld plus non stop expresse trein tussen de veerboot uit Noorwegen en die van Scheveningen naar Londen. En een centrum voor Hoogezand, Veendam en Winschoten ter hoogte van Zuidbroek als daar regionale motor. Ook een stad voor oud volk op de strandvlakte bij IJmuiden? De Hoogovens kunnen naar Rottum waar alleen Borkum in de buurt ligt en dat is duits. Als het nodig is dus dat staalbedrijf naar een Nieuw Rottum in de Noordzee? In de verre toekomst misschien een giga-stad waarde grote rivieren de horst langs het verlengde van de Noordzeeslenk doorkruisen. Niet meer bouwen lager dan tien meter boven naburig groot water. Voor de super-rijken ook wat: Een opgespoten heuvelrug tussen Almere en Hoorn waarop buitens met daarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. Totdat dra de fiscus noopt om er volksbuitens van te maken. Ge wilt u niet langer de ogen uit laten steken door miljardairs en belastingontduikers? Tussen Stavoren en Enkhuizen ware een ringwal rond droog te maken meerbodem op te werpen. Het IJsselmeer is voor vogels en vissen overmatig groot en voor zeilers weinig aantrekkelijk. Een trein hierlangs kan bij een drenkplek even langzaam rijden. 
Het meest kenmerkend van Nederland is de rijke taal. Allerlei professoren trachten die tweederangs te maken, terwijl het aanleren door studenten helemaal niet moeilijk is. Ergo weg uit de universiteiten wie engels willen praten. Maar verbeter, verfraai het nederlands en laat het lelijke ge- achterwege, net als in het gronings. Op school wordt de christelijke cultuur veronachtzaamd met des te gemakkelijker botvieren van egoïsme. Nodig is onderwijs over het Nieuwe Verbond, gebracht door de Messias die daarvoor geen godje hoeft te zijn, met de Grote Geest. Die als geest zonder lichaam niet door ons te vatten is. Verschijnt niet op de televisie want dan zou alles vast komen te liggen, verdwijnt onze keuzevrijheid en komt de evolutie tot stilstand. Er zijn veel domme gedachten in omloop en voetbal op prime time staat op een lage trede van beschaving. 
Voor economische aspecten zie onderstaande site.
Krachtig dient geëist te worden dat het Amazone-oerwoud, de Noordpoolstreken, de Himalaya, de Sahara los gemaakt worden van staten gelijk Antarctica ter wille van ongestoorde flora en fauna. Mogelijk te adviseren valt India, namelijk om een flink deel van de grote bevolking nieuw domein te bieden in de noordelijke steppen van Azië omdat voor voedsel een hitte temperende deken verdween en met goede wil te herstellen valt. Hier zij herhaald dat de wet vervuilers strafbaar stelt en het geld voor uitkoop van daders moet terug gevorderd worden. Ook verbiedt de wet om een kind zonder geldige reden van zijn moeder af te houden en de verantwoordelijke ouders en hun staat zijn op te sporen. Soeverein is het volk dat het huidige baantjescarrousel in Den Haag niet wil en het kabinet moet volgens echte democratische regels ogenblikkelijk weg. Dus geen semi-dictatuur svp van zittende machthebbers! Dat biedt gelegenheid om een president te kiezen in plaats van het nu feitelijke staatshoofd Rutte, de loopjongen van het kapitaal, die zijn "koning" als een hondje aan een lijntje heeft. Met taak om bekwame ministers te zoeken uit heel het volk en bindende referenda uit te schrijven over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Hij of zij zal de rechten der dieren respecteren met voor elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Anders dan wat met steun van de oneerlijke rechters Rutte bereikte: Het varken in een ijzeren hok van twee vierkante meter; vloekend tegen de Schepper.

Geen opmerkingen: