donderdag 1 juni 2023

Ook de Eerste Kamer tilt de minima

                                    Als dit waar is dan moet er iets gebeuren. De benadeelde mensen beseffen niet wat er gaande is en "geloven" de media, waar welgestelde redacteuren een andere waarheid koesteren dan deze: Dat via de aftrek pensioenpremie er onrechtmatig geld overgeheveld wordt van lieden met matig inkomen naar de rijkere lui. Die kwekken daar niet over, ook niet op de universiteit om zichzelf als hoog gesalarieerde niet in de vingers te snijden. Want zo is de algemene opinie: Zorgen dat je bij de ruif goed aan je trekken komt en hoe het anderen dan vergaat is vers twee. 
Een filosoof hoort bekwaam te zijn in het onderscheiden en is meestal gewillig om waarheid en bedrog zo te benoemen dat leken het kunnen snappen. Dus tegenstrijdige "waarheden" analyseren is taak. Het parlement van de vooraanstaanden -minima vind je daar niet- wil de mening koesteren dat er niet helemaal naar draagkracht belasting betaald hoeft te worden. Omdat of als na het werkend leven er ook verschil hoort te zijn in materiële positie en daarmee gepaard aanzien. Dat is hun waarheid; maar is die geldig, gemeten aan de wet? Zij maken daartoe aanvullende wetten, de slimmeriken, welke het door het volk gewilde naar hun voordeel bijstellen. Immers geldt natuurlijk als grondwet belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. Het resultaat is dat er voedselbanken nodig zijn, dat de bio-industrie beschermd wordt en floreert en zo bouwt men aan zijn hellevaart. Want Geen Stijl mag wel beweren dat God niet bestaat maar de scheppende Grote Geest -waaraan veel fysici geloven- is geest zonder lichaam en dat kunnen wij ons niet voorstellen. Het betreft een onbekende realiteit. Dat is moeilijk te accepteren omdat wij, althans de wijsgeren, zoekend zijn en het niet kunnen vinden. Men houde rekening met het hiernamaals, waarvan de waarheid nu niet op planeet Aarde kan blijken. Het zou onze keuzevrijheid verstoren! En daarmee onze evolutie tot stilstand brengen. 
Maar dat tillen, dat stiekem de minima van vele miljarden beroven, nota bene à tien miljard onkosten van belastingadviseurs, is dat niet iets om te onderzoeken op gehalte aan ware eerlijke aard? Je kunt ermee scoren als de argumentatie uitgeplozen wordt en iedereen duidelijk voor ogen krijgt wat er gaande is: Kwaadaardigheid van wie de macht bezitten en de waarheid verhullen met praatjes over het unieke prachtige NL-pensioenfondsensysteem. Naar schatting wordt door de dames en heren, vertegenwoordigers van de elite in het parlement, jaarlijks een aantal duizenden euro's van een minima-huishouden afgepakt via de aftrek pensioenpremie. Want onze Schatkist moet bijgevuld worden door anderen -wie zouden dat toch zijn?- als de vermeende hogeren fiscaal begunstigd worden en de zaken voor de middenmoot ongeveer neutraal blijven. Maar het kan niet waar zijn dat psalm 82, berijmd, ook van toepassing is op Nederland; er zitten toch twee christelijke partijen in het kabinet die garanderen dat alles eerlijk verloopt?

    

Geen opmerkingen: