dinsdag 27 juni 2023

laag op de ranglijst

                       Atheïsten zoals die de VU hebben gekaapt zijn meestal niet vrij van een godsbeeld. Niet van een oude man op een wolk maar toch van een soort heer en aangezien die in de gekende wereld door hen niet te bespeuren valt zal ie wel niet bestaan. Biologen hebben doorgaans geen God nodig omdat zij anders dan natuurkundigen niet nadenken over het wonderlijke atoom, zoals van koolstof dat sedert het Begin onveranderd bleef en voldoet. Hoe de Grote Geest aan Zijn Schepping begon zal niet geweest zijn met een punt exploderend tot een Oerknal, want een punt is een mathematisch begrip en bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. Via een soort veld starten lijkt bovendien gemakkelijker dan alles in een punt proppen. Anders dan wij heeft de Grote Geest in onze optiek geen lichaam en hoe Die dan bestaat is een kennelijk ondoorgrondelijk raadsel. Daarom mag je ook geen godsbeeld maken en zelfs niet zoals de Israëlieten deden een Gouden Kalf aanbieden als voetbank (gelijk een koning een kroon draagt. In werkelijkheid Hem Zijn plaats aanwijzen, voor ons karretje spannen).
          Dus men gelooft tegenwoordig in een oerknal (waar ondanks de enorme concentratie de tijd allesbehalve stilstond) en in de algemene relativiteitstheorie met zwarte gaten plus negatieve energie. Waarvan Vasily Yanchilin aantoont dat dit niet zinnig is. Weet dat een foton massa passeert op afstand (voor ons met een boogje) omdat het volgens het principe van least action reist met "zo groot mogelijke stappen (lage frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk". Dit willen ze op de VU niet geloven en Yanchilin's didactisch uitmuntend boek ligt in de kelder zodat de studenten het niet zien en onwetend, dom blijven. Goed gebruik is om beargumenteerd iets te verwerpen, maar neen het is doodzwijgen en zo ook bij wikipedia. Zijn er nog filosofen op de VU en de UvA om niet met vet salaris achterover te leunen doch wakker te worden en aan de slag te gaan? Op de voorheen christelijke, aan de achterban ontstolen universiteit aan de Boelelaan ontbreekt de ware leer. Buitenlanders die geen plek kregen op eigen topuniversiteiten hier toelaten helpt niet. It is me what!
          Geest. Zagen de Ouden het goed, als in Genesis? En arche èn ho logos. Het woord stond voor God. Met later de Messias als brenger van het Nieuwe Verbond. "Twee handen op één buik" heet in het Midden-Oosten "vader en zoon". Blijkt die christelijke VU met Drie-eenheid toch een flinke portie heidendom in huis gehad te hebben. Om het naadje van de kous te weten te komen over de stand der wetenschap ware Yanchilin (te Hurghada) uit te nodigen voor een gastcollege met aansluitend discussie. Vragen die al in zijn boek beantwoord werden horen niet gesteld te worden. Eerst het boek lezen dus en verwonder u over de prima leesbaarheid voor wie niet bèta geschoold is. De lieden van de foute algemene relativiteitstheorie zitten met de problemen van ongerijmdheid bij kwantum mechanica en gravitatie. Wel, de russische wetenschapper oppert dat zwaartekracht een puur kwantummechanisch verschijnsel is. Met hypothese dat massa de Heisenberg onzekerheid reduceert zullen er in de helft van een deeltje het dichtst bij een externe massa minder kwantummechanische verspringingen (vergelijk het overkoken van melk) naar de verste helft zijn dan omgekeerd. Het resultaat is dat het deeltje zich in de richting van de externe massa verplaatst. Dit verborgen houden is heel erg van het VU-bestuur, volgens eigen opgaaf aan hogere beschaving tillend en zich daarmee op de borst kloppend, dat in de onderwijspauzes onnadenkende studenten in de mensa van de bio-industrie laat voorschotelen. 
         Ergens bungelt de Vrije Universiteit zo onderaan op de ranglijst. Men schuwt eerlijk onderzoek naar het en ons begin. Een echte natuurkundige zal het niet in zijn hoofd halen om causaliteit overboord te kieperen en beseft dat wetenschap een zoektocht behelst. Met die discussie in plaats van het huidige domme negeren. Maar is het in de Rechtenfaculteit beter gesteld? Immers is het werkelijke staatshoofd ene, niet gekozen, niet gewilde, Rutte die zijn "koning" als een hondje aan een touwtje heeft. En de vrouw van de hondkoning betaalt negatieve belasting, oh economen. De neerlandici blijken niet te begrijpen wat er in de preambule van de Verdragen der Europese Unie staat.
                                
       

Geen opmerkingen: