donderdag 19 september 2024

september 18, 2024

Lof zij God, Heer van hemel, Aard' en hel.
Bidt tot Hem, Die is eeuwig; Hij doet wel.
Toon ons Allah rechte paden;
met Uw gunst vermijdend kwaden.
Jaweh, HEER, veroordeel niet
wie vergat wat Gij gebiedt.
Maar schenk Uw hulp; als U ons leidt
krijgt voet ruim baan, wordt 't hart verblijd.

Als christen, jood, mohammedaan
in 't Paradijs aan tafel gaan:
Laten wij dan in 't Aards bestaan
gans vredelievend zijn voortaan. 
Weet hoe van Boven is beschikt
dat Mo niet Israëls land inpikt.

maandag 16 september 2024

de atoomklok corrigeren

Lenswerking wordt door Vasily Yanchilin in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation (2003) als volgt verklaard: Een foton zoekt gehoorzamend aan het principe van least action een pad met zo groot mogelijke stappen (oscillaties van lage frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk. Dit leidt tot de conclusie dat nabij massa (het foton gaat er met een boogje omheen ofschoon in eigen optiek toch het rechte pad nemend) frequenties hoger zijn ofwel de tijd sneller verloopt en Einstein fout zat met zijn algemene relativiteitstheorie. Die ook niet past bij het snelle verloop van de processen in het zeer geconcentreerde jonge heelal. Het zal voor de Schepper gemakkelijker geweest zijn om met een soort veld te beginnen dan alles in een punt van de oerknal te proppen. Een punt is overigens een mathematisch begrip en bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. Tussen haakjes blijft de speciale relativiteitstheorie geldig indien er relatie bestaat tussen c en de gravitatiepotentiaal (Yanchilin) welke laatste in alle richtingen gelijk is maar niet per plaats en tijd. 
   Echter tikken alle atoomklokken op Aarde langzamer dan in de ruimte. Dan wordt het zoeken naar wat er de oorzaak van kan zijn. De factoren die een hoofdrol spelen zijn de scalaire gravitatiepotentiaal en het kwadratisch karakter van het oppervlak der elektronenschillen. Indien ook de gemoeide verandering van energie een kwadratisch karakter heeft zou dit verwerkt moeten worden in de aanwijzing van de atoomklok. Door dit bijstellen kan Yanchilin gelijk krijgen. 
   Sedert het Begin is er overal in het universum evenveel tijd verstreken -zo is de moderne zegswijze- maar klokken registreren verschillend als gevolg van ongelijke gravitatiepotentialen. Een foton heeft met zijn energie een massa equivalent en de ruimte doorkruisend verandert de distributie van massa in het heelal. Waartoe energie ingezet wordt en is die niet van buiten afkomstig doch geleverd door het foton dan kun je roodverschuiving krijgen en is de tijdschaal van het heelal aan te passen. 
  Yanchilin beschrijft de kleinste deeltjes als een virtuele wolk die bij een reactie volledig krimpt. Onderweg is er geen sprake van verplaatsing over één lijn maar zijn er verschillende trajecten, uiteraard behoorlijk gebundeld. Indien nu op de plek van arriveren geen chaos mag ontstaan dienen de fasen van de optische paden gelijk te zijn. En dat met een geheel aantal trillingen tussen begin- en eindpunt. Dit leidt misschien tot begrip aangaande kwantumverstrengeling: De splitsing in de oorsprong weerspiegelt zich later.
          In de gangbare atoomklokken kunnen de verspringende elektronen beschouwd worden als virtuele wolken. Met massa. Gebruik nu de computer om ver achter de komma uit te rekenen hoe volgens de klassieke wetten de oude en nieuwe energiebalansen zijn teneinde de klok te corrigeren voor de betere theorie van Yanchilin, welke ook ondersteund wordt door de roodverschuiving van zonlicht.
  Het boek van de Russische wetenschapper bestuderend ontmoet men zijn visie dat zwaartekracht een puur kwantummechanisch verschijnsel is: Met hypothese dat massa de Heisenberg onzekerheid reduceert zullen er in de helft van een deeltje het dichtst bij een externe massa minder kwantummechanische overgangen naar de verste helft zijn dan omgekeerd. Het resultaat is verschuiving van het deeltje in de richting van die externe massa. Vraag is hoe wordt zo'n deeltje die massa gewaar? Dat kan alleen als de ruimte niet leeg is tussen het waarneembare en daarom volstaat gangbare theorie van krommingen niet. Zo is er buiten onze planeet altijd felle zon. Op reis nemen haar fotonen niet in snelheid toe want dan zou het heelal exploderen; met als oorzaak en motor een geheime kracht. Tja.

vrijdag 13 september 2024

BuZa

                       Een paar eeuwen geleden kwam er uit de Nederlandse Republiek een belangrijke verhandeling over de vrije zee. Tegenwoordig snapt de intelligentsia niet eens art 1 der Grondwet en legt zich neer bij het regentendom -egoïstisch van aard- dat met een schijnkoning het volk bedriegt. Betekent non-discriminatie of wel gelijkwaardigheid voor de wet dat deelname aan beraad en besluit niettemin afgepakt mag worden? Jawel van de Raad van State; de rechters verdienen ontslag plus straf omdat het bindend referendum mede door hen getorpedeerd wordt en de trias politica niet functioneert. Geen wonder dan dat op Buitenlandse Zaken men tekortschiet en meegaat met een moslimmeute vergezeld van sympathisanten die een Twee Staten oplossing aandragen. Als voorspel voor algehele overname ten behoeve van de oema?
Juridisch hoeft het grenzen trekken in het Midden-Oosten door onbekwame vroegere staatslieden, want de situatie ter plekke niet kennend en veronachtzamend, helemaal niet internationaal als wet van Meden en Perzen erkend te worden; is zelfs fout omdat er een zwaardere claim ligt van het joodse volk -na tweeduizend jaar agressie van Romeinen, Turken, etc. weer een aparte natie vormend met de oude eigen taal, eigen cultuur en eigen godsdienst in het vanouds eigen land van zee tot rivier. Er waren honderd jaar geleden weinig Arabieren in dunbevolkt Palestina, maar gedreven door ophitsers met foute interpretatie van de Koran -die erkent aanwezigheid van joden en christenen in het Paradijs en dat niet als tweederangs- kwam er een bevolkingsexplosie. Hun huidig groot aantal zou recht verschaffen op een eigen staat, andermans grondgebied met andermans geschiedenis afpakkend? De bedoeling van die enorme bevolkingsgroei was populair gezegd om de joden in zee te drijven, hen weg te jagen en hun vaderland af te pakken. Maar daar was een eeuw geleden geen enkel recht op en omdat die bevolkingstoename van de Arabieren kwaadaardig van opzet was ontbreekt ook nu zulk recht; die Arabieren verschillen grosso modo niet van Arabieren verderop en hebben voldoende eigen staten. Tussen haakjes is op de hele planeet Aarde verplichte DNA-registratie nodig om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking en de dieren voldoende goede ruimte te gunnen. Dat is niet in Artis het geval met slechts een derde van het terrein voor de beesten. Daarom moet ook die vrouw in de Europese Commissie de laan uitgestuurd worden. Cairo kan te maken krijgen met de ergste hongersnood ooit. 
Wat het Haagse kabinet te doen staat is het activeren van de universitaire rechtenfaculteiten om meer licht aangaande het Midden-Oosten te krijgen, de brutaliteit van een Palestijnse staat voor Hamas en Hezbollah aan de kaak te stellen, de ambassade naar Jerusalem te verplaatsen. Men mag ook theologen erbij halen, want die kunnen als ze goed de Bijbel lezen gaan schiften en gelijk de psalmen overboord gooien wat de roomsen en protestanten graag wijs maken. Immers stelt het Onze Vader dat schuld te delgen is zonder bloed en Drie-eenheid is ook al helemaal niet nodig voor het Nieuwe Verbond dat de Messias bracht. Die joden hebben de christenen en alle bokken en schapen dus wel wat te vertellen en mogen zij dat vanuit het gebied waar zij geworteld zijn?
Ondertussen wordt het tijd dat de politici de NAVO vervangen door een Democratische Alliantie die overal ter wereld kwaadaardige regimes naar vermogen aanpakt en derhalve ook Israël helpt met militaire inzet. Merk voorts op dat het strafrecht gijzeling van schuldigen kent. Zoals de Gazaanse vrouwen die hun zonen misdaden bij Hamas laten begaan. Men zoeke hier wijsheid gelijk Salomo zonder verdere doden met uitruil, Israël adviserend te gijzelen zoveel als nodig. Behalve binnenlands knoeit de Raad van State door Buitenlandse Zaken niet af te houden van verkeerde schadende politiek die de balans naar moslimfanatici laat doorslaan en waar blijven de terechtwijzingen aan dat ICJ, bemand door .......?   

dinsdag 10 september 2024

............ vervoer

                                      Op de weg gelden regels over voorrang en maximale snelheden, maar niet aangaande noodzaak om de openbare routes te gebruiken. Ter zake van voorrang is er een nieuwtje, in Friesland gezien op weg naar Schiermonnikoog: Men heeft een rotonde verhoogd aangelegd, zodat de snelheden van aanrijdende auto's welhaast automatisch verminderen. Bij drukte valt op een rotonde voorrang te regelen met een verkeerstetraëder, een levensgroot viervlak met twee oranje en twee groene driehoeken, waarvan de punten resp. naar beneden en naar boven wijzen.
Kilometers en uren zijn prima om te overbruggen afstanden mee uit te drukken terwijl meters en seconden beter passen bij remweg en reactietijd. Met romeinse cijfers kan verantwoorde snelheid aangegeven worden op de middenstreep. Zo XXX op de autoweg, in gevaarlijke bochten Xx en bij gemengd verkeer in de bebouwde kom X. Op het fietspad V, 5 m/sec plus forse motorrijwielenbelasting -heel gezond ook- behalve voor een afneembaar elektrisch Solexmotortje op de voorband. Asfalt is geschikt om doorgaande routes te verduidelijken. Bij afslagen, uit- en inritten is ander materiaal wenselijk.
Maar hoe kom je van de files af? Het Nederlandse volk heeft geen prettig karakter gelet op de bio-industrie, het afpakken van het kalf aan moeder koe en het leven der kippen. Dat doet men om in een grotere, duurdere, zwaardere, meer vervuilende auto te rijden die straks toch niet harder mag dan 108 km/uur. De automobielfabrikanten gelieven op het dashboard de snelheid in meters per seconde te registreren. Dat mag Autovisie hen wel vertellen, want het helpt de veiligheid als je hoofd niet bezig is om kilometertjes te verslinden. Racecircuits met huurbolides zijn overigens welkom. Dat haalt wat van de weg maar meer resultaat krijg je door het verdienmodel van rijkostenvergoeding af te schaffen en nog meer door de brandstofprijs te verdubbelen. Dit kost je niets als je een auto neemt met slechts de helft aan gewicht. Het scheelt ook transport van water in allerlei blikjes en flessen met een beetje toevoeging. 
Van vorige ministers ging weinig vernieuwends uit en daarom ligt er eigenlijk een taak voor autobladen, die hun lezers geen files gunnen doch prettig rijden op niet te drukke wegen. Die ook nog eens mooie omgeving hebben en waar lelijke viaducten en bruggen rap onder handen genomen worden. Laat ook de belastingen op verhuizen achterwege, zodat door ruil je dichter bij je werk komt en kunt gaan ..... fietsen. 
                   Er doet zich goede gelegenheid voor om de autofabriek in Limburg door de staat te laten overnemen en er auto's voor de overheid te maken. Dat scheelt betalen van sociale lasten en loonbelasting voor werknemers in het buitenland. Het geeft ook kansen voor technici om zich te ontplooien. Dat kan tevens op het gebied van treinen en vliegtuigen, ofschoon het voor de betalingsbalans niet nodig is. Maar die moet af van inkomsten uit de bio-industrie! Onder meer ware een elektrisch vergroot Dafje te bouwen als goedkope taxi. (Daar zien particuliere fabrikanten geen brood in omdat er weinig aan te verdienen valt, maar de overheid behoort op te komen voor mensen die nu geen dure Mercedes taxi kunnen betalen). Of provincies een rol kunnen spelen in organisatie en financiering valt nader te onderzoeken; vooral indien er een overschot op hun begroting mocht bestaan. Van hetzelfde aangaande de pensioenfondsen bij het zoeken naar mogelijkheden tot investeren en beleggen.

zondag 8 september 2024

hulp

College van Bestuur Erasmus Universiteit,
                                                                              Op een goede universiteit wordt onderzocht wat recht en billijk is voordat men overgaat tot uitsluiting. Dan rijst de vraag wat de waarde is van het grenslijnen trekken in het Midden-Oosten door westerse staatslieden die weinig kennis hadden van het gebied. Zet dit af tegen de aanspraak van het joodse volk op hun oude land, dat onder Turks bewind dun bevolkt was al trokken er onder meer Arabieren uit omringende streken naar toe vanwege iets betere economische vooruitzichten. Dat er thans veel Arabieren zijn komt voort uit hun godsdienst die fout verstaan werd om met een bevolkingsexplosie de joden afbreuk te doen. Normaal is dat bij een groeiende bevolking er soms grond onteigend moet worden en bovendien ware de olijventeelt te verplaatsen naar geïrrigeerd woestijnland ter wille van herstel van een dertig meter hoge frisse groene deken. Kortom is rechtens de situatie zo te beschrijven dat thans een tien miljoen joden in hun vaderland baas zijn, inbegrepen op de Westbank, terwijl een minderheid van Arabieren -zonder die extra toename uit het smerige pogen om de Israëli's kwantitatief in zee te drijven- er vermag te delen in democratie. Dit is wat billijk heet gelet op de rechten van naties. Maar georganiseerde moslims willen anders en oefenen daartoe terreur uit; zij hebben meelopers op de Erasmus universiteit. Zie psalm 83 vers 2 berijmd. Hen tegemoetkomen door af te zien van (nieuwe) relaties met Israël wordt door hen toegejuicht. Een eerlijk en bekwaam CvB zou juist zich inspannen om de Israëli's bij te staan met "ontwikkelings"hulp. Om het kwaad van de islam fanatici te smoren. Bijvoorbeeld is ter sprake te brengen dat vrouwen die hun zonen naar Hamas laten gaan medeschuldig zijn, net als soortgelijk in de Tweede Wereldoorlog. De wet kent toepassing van gijzeling maar verbiedt het gijzelen van onschuldigen. Te verdedigen is het uitruilen van gijzelaars en dominant Israël kan daartoe van de Gazanen nemen zoveel als nodig blijkt. Het helpt de onschuldigen van 7 oktober als wat zich naar Erasmus wil voegen daartoe aanspoort. De School of Law wordt deswege gevraagd om die hulp; met uiteenzetting naar billijkheid en recht.
n.b. Op het Museumplein te Amsterdam is plek voor een grote staatsmoskee, als zwarte kubus op pootjes, waar moslims onderricht krijgen aangaande menslievendheid. 
        Daar criminaliteit deels te wijten is aan slechte opvoeding en mankerend onderwijs ware op het nog lege Bijlmerplein een kathedraal te bouwen voor lessen aangaande de Tien Geboden en het Nieuwe Verbond. 
        De Nieuwe Kerk op de Dam valt te gebruiken voor joods-christelijk geloof zonder Drie-eenheid en met acceptatie van de schulddelging volgens het Onze Vader.
        Want normloos of met ieder zelfgemaakte gedragsregels maakt samenleven moeilijk.  

                  

donderdag 5 september 2024

juridisch kader

redactie Staatscourant,
                                               Wat wij zien als rechtvaardig behelst billijkheid. Zo komt een volk met eigen taal, eigen cultuur, eigen godsdienst in onze wereld als natie een eigen staat toe. Na tweeduizend jaar buitenlandse overheersing herleeft Israël, als vanouds met bestaansrecht van de zee tot de Jordaan. De Israëli's beschermen met hun wetten de Arabieren in hun midden meer dan dat in de omringende landen het geval is. Maar sommige moslims zijn fanatiek en er op uit een oema of kalifaat te stichten waarin geen plaats is voor Israël en later als zij hun zin krijgen ook niet voor andere staten. Om hun doel te bereiken wordt volop terreur toegepast. Daarom ware de NAVO te vervangen door een Democratische Alliantie die kwaadaardige regimes aanpakt. In casu is nu reeds de NAVO te roepen om Israël militair bij te staan. Het gijzelen en doden van onschuldigen is een halsmisdaad, ook in het Midden-Oosten. De bevolking van Gaza laat dit toe en levert de terroristische Hamas rekruten, zodat er maatregelen nodig zijn. Die horen niet willekeurig ad hoc genomen te worden maar zijn te bedden in een juridisch kader. Aangezien Israël thans in Gaza dominant is moet vandaar dit geregeld worden. Hierbij is "ontwikkelingshulp" uit andere landen mogelijk en wenselijk. Ook wellicht uit hoofdstad Den Haag als daar voldoende juridische kennis opgetrommeld kan worden (zie de kopieën).
Bijvoorbeeld komt een terreurbeweging geen bestuurlijk gezag toe en is er voor de plaatselijke bevolking duidelijkheid te scheppen hoe zich te gedragen totdat een normale situatie met zelfbestuur zonder terreur naar binnen en buiten ontstaat. Van Jerusalem kan nu reglement uitgaan met status van tijdelijke wet om betere verhoudingen in de Gazastrook te bewerkstelligen. Om dit uitvoerbaar te maken is er waarschijnlijk meer mankracht nodig dan het Israëlische leger beschikbaar heeft of wil maken en westerse niet-islamitische landen met afkeuring van de oema-ideeën kunnen bijspringen. Aangezien er geen sprake is van een conflict tussen reguliere staten waarbij te letten is op bestaande conventies valt te constateren dat er politietaken uitgevoerd moeten worden tegen de terroristen en wie hen ondersteunen. Dit uiteraard met militaire ruggesteun vanwege de omvang der problemen. Hiertoe kan de regering te Jerusalem putten uit de eigen wetgeving en detenties opleggen aan wie zich niet schikken tot goed samenleven, evt. gepaard met korter durende dwangarbeid en gijzeling voor uitruil. Concepten over zulke organisatie vergen deskundigheid van de makers. Daarvan zijn er potentieel zeer velen als men nagaat hoe dik de bestuurs- en onderwijsfuncties bemand zijn. Er kan daarom getracht worden in de bestaande leemte te voorzien.
 
                  

dinsdag 3 september 2024

wetenschappelijke verantwoording

College van Bestuur UvA,
                                                Als gevolg van buitenlandse agressie kon twee duizend jaar lang er geen joodse natie floreren tussen de zee en de Jordaan. Onder Turks regime trokken een eeuw geleden naar het toen dunbevolkte gebied Arabische moslims wegens iets betere economische vooruitzichten. In moslimkringen heerst de idee van een oema, die liefst ook het gebied van Israël zou moeten omvatten en waarvoor dan de joodse staat moet verdwijnen. Nooit was er een Palestijnse staat op de Westbank en nimmer was Jerusalem daarvan hoofdstad. Met een bevolkingsexplosie probeerden de Palestijnen de Israëli's te verdrijven, hetgeen op te vatten is als een misdrijf. Bij normaal gedrag zouden de Arabieren een gerespecteerde minderheid zijn met alle democratische rechten, anders dan in buurlanden het geval is. 
Een hoogleraar van de UvA voert nu in de krant NRC aan, dat er allerlei bestaat met benoeming van Israël als bezettende macht op de Westbank. Hierbij worden uitspraken van elders aangehaald, maar de vraag rijst welke wetenschappelijke waarde hebben bijv. het grenzen trekken in het Midden-Oosten door westerse staatslieden een eeuw geleden, terwijl die weinig kennis hadden van de regionale omstandigheden; uitspraken van door politici gedomineerde VN-vergaderingen; meningen van internationale rechtscolleges waarin niet frisse regimes hun vertegenwoordigers hebben, etc. Joden hebben een eigen cultuur, taal, godsdienst en dat kan niet van de Palestijnen gezegd worden. Deze laatsten kunnen terecht in een wijde Arabische wereld en zijn met de bevolking daarvan verwant. Dan is het niet billijk om van de Israëli's extra gebied te eisen. Wel lijkt mogelijk een autonome Westbank met ten hoogste een derde joden en in de rest van Israël maximaal eenderde arabieren. Hierbij dan wellicht Gaza onder Egyptisch bestuur en Israël vergroot tot aan de berg Horeb. Op de Westbank zou een groene frisse deken van dertig meter hoog bestaan indien de grond niet gebruikt wordt voor olijventeelt. Deze kan verplaatst worden naar geïrrigeerde stukken woestijn. Dit past in herverdeling van het aardoppervlak met ter wille van flora en fauna een onttrekken aan staten van het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, gelijk Antarctica en ook delen van de Sinaï woestijn. 
Omdat klaarblijkelijk de betreffende hoogleraar met ongepaste propaganda voor een Palestijnse moslimstaat op de Westbank nalatig is de geldigheid van claims op de Westbank te onderzoeken en bovendien de Nederlandse regering aanspoort om de moslims hun zin te geven ware deze persoon te schorsen als onbekwaam.
 
                                          

maandag 2 september 2024

knoeier

                   Het wil bij de politieke elite maar niet doordringen dat er in Nederland art 1 der Grondwet bestaat met verbod tot discriminatie en plicht tot gelijke behandeling. Achterstelling van de een komt neer op voortrekken van een ander, meestal familie, vrienden of partijgenoten zoals in het Haagse baantjescarrousel. Vooral ook, behorend tot het regentengilde, zorgt men ervoor dat het volk geen president van een nederlandse republiek kan kiezen, want die zou als je afgaat op wat de meerderheid van het volk wil de bezem door Den Haag halen. Wie hoog gezeten zijn, dat wensen te blijven en er alle moeite voor doen, zouden moeten inleveren. Onder meer komt er dan een eind aan beschermde posities met eeuwig salaris uit Onze Schatkist. Rouleren is wat art 1 in feite mee gebiedt en zo krijg je spreiding van macht en geld.  Dat geldt tevens voor posities in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Wat dit laatste betreft is het wel dringend nodig, gelet op de achterlijkheid waarmee de jeugd overspoeld wordt en leert eten van de bio-industrie. Wie wil ondernemen heeft aan enkele tientallen miljoenen eigen geld genoeg. Is er meer nodig dan zijn anderen in te schakelen en wordt ongewenste alleenheerschappij voorkomen. 
Aliens kunnen dus eenvoudig vaststellen dat de maatschappelijke situatie in ons land bedroevend is en er daardoor grote afbreuk gedaan wordt aan de sociale cohesie; toch een prima streven in een goede staat, gemeente, buurt. Wat wij weten van de Oupeloupi-aliens is slechts dat zij van een reusachtige planeet komen met zeer grote zwaartekracht en enorme luchtdruk. Zodat zij behalve in hun vliegende schotels op planeet Aarde wel diep in de oceaan bij Bermuda moeten verblijven. Af en toe wordt zo'n vliegende schotel gezien -daar moeten we genoegen meenemen- en dit is op te vatten als waarschuwing. 
Er bestaat in ons land geen werkelijke trias politica; met een gekozen machtige president, bindende referenda over hoofdzaken door aan beraad en besluit deelnemende volwaardige burgers en een Justitie die erkent dat recht gebaseerd moet zijn op billijkheid en ergo billijke verdeling, geheel overeenkomstig dat maatgevende art 1. 
De minister van Justitie was een halve leek zonder voldoende ervaring en slagkracht en moest dus wel afgaan op de hoogste ambtenaar op het departement. Die liet volop knoeien en knoeien, terwijl de rechters zich daarbij neerlegden, gewoon zich gedragen als slaven van kwaaie politici. In het Parlement, dat ondergeschikt moet zijn aan de uitslagen van referenda, zitten vooral welgestelden met het hemd nader dan de rok en derhalve tuk op het handhaven van de piramidale samenleving waarin zij tot de elite behoren. Hierbij lijkt een knoeier als dat baasje van Justitie te passen, want noch in het verleden, noch in het heden geeft de man er blijk van art1 te willen respecteren, te doen HANDHAVEN. De oplossing van het probleem is eenvoudig genoeg: het volk kieze een president die aan de wantoestand -zeer in het nadeel van de onderklasse en ook schadelijk voor de middenmoot- een eind maakt met nieuw begin geheel conform de kern van onze bestaande wetgeving en te bereiken beschaving. 
Worden de studenten -die later een leidende of begeleidende rol zullen vervullen- in het nieuwe academische jaar hierover onderwezen?