maandag 2 september 2024

knoeier

                   Het wil bij de politieke elite maar niet doordringen dat er in Nederland art 1 der Grondwet bestaat met verbod tot discriminatie en plicht tot gelijke behandeling. Achterstelling van de een komt neer op voortrekken van een ander, meestal familie, vrienden of partijgenoten zoals in het Haagse baantjescarrousel. Vooral ook, behorend tot het regentengilde, zorgt men ervoor dat het volk geen president van een nederlandse republiek kan kiezen, want die zou als je afgaat op wat de meerderheid van het volk wil de bezem door Den Haag halen. Wie hoog gezeten zijn, dat wensen te blijven en er alle moeite voor doen, zouden moeten inleveren. Onder meer komt er dan een eind aan beschermde posities met eeuwig salaris uit Onze Schatkist. Rouleren is wat art 1 in feite mee gebiedt en zo krijg je spreiding van macht en geld.  Dat geldt tevens voor posities in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Wat dit laatste betreft is het wel dringend nodig, gelet op de achterlijkheid waarmee de jeugd overspoeld wordt en leert eten van de bio-industrie. Wie wil ondernemen heeft aan enkele tientallen miljoenen eigen geld genoeg. Is er meer nodig dan zijn anderen in te schakelen en wordt ongewenste alleenheerschappij voorkomen. 
Aliens kunnen dus eenvoudig vaststellen dat de maatschappelijke situatie in ons land bedroevend is en er daardoor grote afbreuk gedaan wordt aan de sociale cohesie; toch een prima streven in een goede staat, gemeente, buurt. Wat wij weten van de Oupeloupi-aliens is slechts dat zij van een reusachtige planeet komen met zeer grote zwaartekracht en enorme luchtdruk. Zodat zij behalve in hun vliegende schotels op planeet Aarde wel diep in de oceaan bij Bermuda moeten verblijven. Af en toe wordt zo'n vliegende schotel gezien -daar moeten we genoegen meenemen- en dit is op te vatten als waarschuwing. 
Er bestaat in ons land geen werkelijke trias politica; met een gekozen machtige president, bindende referenda over hoofdzaken door aan beraad en besluit deelnemende volwaardige burgers en een Justitie die erkent dat recht gebaseerd moet zijn op billijkheid en ergo billijke verdeling, geheel overeenkomstig dat maatgevende art 1. 
De minister van Justitie was een halve leek zonder voldoende ervaring en slagkracht en moest dus wel afgaan op de hoogste ambtenaar op het departement. Die liet volop knoeien en knoeien, terwijl de rechters zich daarbij neerlegden, gewoon zich gedragen als slaven van kwaaie politici. In het Parlement, dat ondergeschikt moet zijn aan de uitslagen van referenda, zitten vooral welgestelden met het hemd nader dan de rok en derhalve tuk op het handhaven van de piramidale samenleving waarin zij tot de elite behoren. Hierbij lijkt een knoeier als dat baasje van Justitie te passen, want noch in het verleden, noch in het heden geeft de man er blijk van art1 te willen respecteren, te doen HANDHAVEN. De oplossing van het probleem is eenvoudig genoeg: het volk kieze een president die aan de wantoestand -zeer in het nadeel van de onderklasse en ook schadelijk voor de middenmoot- een eind maakt met nieuw begin geheel conform de kern van onze bestaande wetgeving en te bereiken beschaving. 
Worden de studenten -die later een leidende of begeleidende rol zullen vervullen- in het nieuwe academische jaar hierover onderwezen?                

Geen opmerkingen: