vrijdag 13 september 2024

BuZa

                       Een paar eeuwen geleden kwam er uit de Nederlandse Republiek een belangrijke verhandeling over de vrije zee. Tegenwoordig snapt de intelligentsia niet eens art 1 der Grondwet en legt zich neer bij het regentendom -egoïstisch van aard- dat met een schijnkoning het volk bedriegt. Betekent non-discriminatie of wel gelijkwaardigheid voor de wet dat deelname aan beraad en besluit niettemin afgepakt mag worden? Jawel van de Raad van State; de rechters verdienen ontslag plus straf omdat het bindend referendum mede door hen getorpedeerd wordt en de trias politica niet functioneert. Geen wonder dan dat op Buitenlandse Zaken men tekortschiet en meegaat met een moslimmeute vergezeld van sympathisanten die een Twee Staten oplossing aandragen. Als voorspel voor algehele overname ten behoeve van de oema?
Juridisch hoeft het grenzen trekken in het Midden-Oosten door onbekwame vroegere staatslieden, want de situatie ter plekke niet kennend en veronachtzamend, helemaal niet internationaal als wet van Meden en Perzen erkend te worden; is zelfs fout omdat er een zwaardere claim ligt van het joodse volk -na tweeduizend jaar agressie van Romeinen, Turken, etc. weer een aparte natie vormend met de oude eigen taal, eigen cultuur en eigen godsdienst in het vanouds eigen land van zee tot rivier. Er waren honderd jaar geleden weinig Arabieren in dunbevolkt Palestina, maar gedreven door ophitsers met foute interpretatie van de Koran -die erkent aanwezigheid van joden en christenen in het Paradijs en dat niet als tweederangs- kwam er een bevolkingsexplosie. Hun huidig groot aantal zou recht verschaffen op een eigen staat, andermans grondgebied met andermans geschiedenis afpakkend? De bedoeling van die enorme bevolkingsgroei was populair gezegd om de joden in zee te drijven, hen weg te jagen en hun vaderland af te pakken. Maar daar was een eeuw geleden geen enkel recht op en omdat die bevolkingstoename van de Arabieren kwaadaardig van opzet was ontbreekt ook nu zulk recht; die Arabieren verschillen grosso modo niet van Arabieren verderop en hebben voldoende eigen staten. Tussen haakjes is op de hele planeet Aarde verplichte DNA-registratie nodig om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking en de dieren voldoende goede ruimte te gunnen. Dat is niet in Artis het geval met slechts een derde van het terrein voor de beesten. Daarom moet ook die vrouw in de Europese Commissie de laan uitgestuurd worden. Cairo kan te maken krijgen met de ergste hongersnood ooit. 
Wat het Haagse kabinet te doen staat is het activeren van de universitaire rechtenfaculteiten om meer licht aangaande het Midden-Oosten te krijgen, de brutaliteit van een Palestijnse staat voor Hamas en Hezbollah aan de kaak te stellen, de ambassade naar Jerusalem te verplaatsen. Men mag ook theologen erbij halen, want die kunnen als ze goed de Bijbel lezen gaan schiften en gelijk de psalmen overboord gooien wat de roomsen en protestanten graag wijs maken. Immers stelt het Onze Vader dat schuld te delgen is zonder bloed en Drie-eenheid is ook al helemaal niet nodig voor het Nieuwe Verbond dat de Messias bracht. Die joden hebben de christenen en alle bokken en schapen dus wel wat te vertellen en mogen zij dat vanuit het gebied waar zij geworteld zijn?
Ondertussen wordt het tijd dat de politici de NAVO vervangen door een Democratische Alliantie die overal ter wereld kwaadaardige regimes naar vermogen aanpakt en derhalve ook Israël helpt met militaire inzet. Merk voorts op dat het strafrecht gijzeling van schuldigen kent. Zoals de Gazaanse vrouwen die hun zonen misdaden bij Hamas laten begaan. Men zoeke hier wijsheid gelijk Salomo zonder verdere doden met uitruil, Israël adviserend te gijzelen zoveel als nodig. Behalve binnenlands knoeit de Raad van State door Buitenlandse Zaken niet af te houden van verkeerde schadende politiek die de balans naar moslimfanatici laat doorslaan en waar blijven de terechtwijzingen aan dat ICJ, bemand door .......?   

Geen opmerkingen: