zondag 8 september 2024

hulp

College van Bestuur Erasmus Universiteit,
                                                                              Op een goede universiteit wordt onderzocht wat recht en billijk is voordat men overgaat tot uitsluiting. Dan rijst de vraag wat de waarde is van het grenslijnen trekken in het Midden-Oosten door westerse staatslieden die weinig kennis hadden van het gebied. Zet dit af tegen de aanspraak van het joodse volk op hun oude land, dat onder Turks bewind dun bevolkt was al trokken er onder meer Arabieren uit omringende streken naar toe vanwege iets betere economische vooruitzichten. Dat er thans veel Arabieren zijn komt voort uit hun godsdienst die fout verstaan werd om met een bevolkingsexplosie de joden afbreuk te doen. Normaal is dat bij een groeiende bevolking er soms grond onteigend moet worden en bovendien ware de olijventeelt te verplaatsen naar geïrrigeerd woestijnland ter wille van herstel van een dertig meter hoge frisse groene deken. Kortom is rechtens de situatie zo te beschrijven dat thans een tien miljoen joden in hun vaderland baas zijn, inbegrepen op de Westbank, terwijl een minderheid van Arabieren -zonder die extra toename uit het smerige pogen om de Israëli's kwantitatief in zee te drijven- er vermag te delen in democratie. Dit is wat billijk heet gelet op de rechten van naties. Maar georganiseerde moslims willen anders en oefenen daartoe terreur uit; zij hebben meelopers op de Erasmus universiteit. Zie psalm 83 vers 2 berijmd. Hen tegemoetkomen door af te zien van (nieuwe) relaties met Israël wordt door hen toegejuicht. Een eerlijk en bekwaam CvB zou juist zich inspannen om de Israëli's bij te staan met "ontwikkelings"hulp. Om het kwaad van de islam fanatici te smoren. Bijvoorbeeld is ter sprake te brengen dat vrouwen die hun zonen naar Hamas laten gaan medeschuldig zijn, net als soortgelijk in de Tweede Wereldoorlog. De wet kent toepassing van gijzeling maar verbiedt het gijzelen van onschuldigen. Te verdedigen is het uitruilen van gijzelaars en dominant Israël kan daartoe van de Gazanen nemen zoveel als nodig blijkt. Het helpt de onschuldigen van 7 oktober als wat zich naar Erasmus wil voegen daartoe aanspoort. De School of Law wordt deswege gevraagd om die hulp; met uiteenzetting naar billijkheid en recht.
n.b. Op het Museumplein te Amsterdam is plek voor een grote staatsmoskee, als zwarte kubus op pootjes, waar moslims onderricht krijgen aangaande menslievendheid. 
        Daar criminaliteit deels te wijten is aan slechte opvoeding en mankerend onderwijs ware op het nog lege Bijlmerplein een kathedraal te bouwen voor lessen aangaande de Tien Geboden en het Nieuwe Verbond. 
        De Nieuwe Kerk op de Dam valt te gebruiken voor joods-christelijk geloof zonder Drie-eenheid en met acceptatie van de schulddelging volgens het Onze Vader.
        Want normloos of met ieder zelfgemaakte gedragsregels maakt samenleven moeilijk.  

                  

Geen opmerkingen: